Runar Søgaard, tidligere gift med Carola Häggkvist, er tiltalt for hvitvasking i Västmanland tingrett. Han anklages for å ha mottatt 72 000 kroner fra en svindel der eldre ble lurt til å overføre penger.
Søgaard nekter straffskyld og hevder pengene var et lån. Bevis i saken inkluderer overvåkningsbilder fra en minibank der han tar ut 10 000 kroner i kontanter kort tid etter å ha kjøpt et gullhalsbånd.
Søgaard forklarer kontantuttaket med at han skriver artikler som fremmer bruk av kontanter, og at halsbåndet var en gave. Han har tidligere sonet en dom for økonomisk kriminalitet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Runar Søgaard er dømt til to måneders fengsel for hvitvasking. Han mottok 72.000 kroner som påtalemyndigheten mener stammer fra bedrageri mot eldre. Pengene ble sendt til Søgaard av en kvinne som også er mistenkt i saken. Søgaard hevder han trodde pengene var tilbakebetaling fra en daytrader. Under rettssaken vitnet flere eldre om å ha blitt lurt av noen som utga seg for å jobbe i helsevesenet. Søgaard nekter straffskyld og mener han selv er blitt lurt. Dommen falt i Västmanlands tingrett. Søgaard var nylig løslatt etter å ha sonet en dom for økonomisk kriminalitet da de nye anklagene kom.
2 måneder siden
Runar Søgaard, tidligere predikant, er dømt til to måneders fengsel for hvitvasking. Dommen kommer etter mistanke om at han har vært innblandet i bedrageri mot eldre. Den svenske avisen Expressen melder at 57-åringen nå er dømt i saken.
1 måned siden
Et tidligere kjærestepar er tiltalt i Oslo tingrett for grov hvitvasking av penger som stammer fra bedragerier. Ifølge tiltalen skal de ha mottatt store pengebeløp fra en somalier, hvorav en del ble brukt på gullsmykker. Mannen forklarte i retten at han følte seg presset til å hjelpe somalieren, og at han fryktet represalier fra kriminelle nettverk med koblinger til Sverige og London. Kvinnen distanserte seg fra hvitvaskingen og hevdet hun var uvitende om pengenes opprinnelse, men forklarte at hun ble stresset og redd under pengeuttakene. Saken har ført til at kvinnens bankkonto ble sperret og hun måtte selge leiligheten sin. Rettssaken forventes å vare til torsdag.
1 måned siden
En advokat og en sykepleier er frifunnet i Borgarting lagmannsrett for anklager om underslag mot en pleietrengende kvinne i 90-årene. Oslo tingrett dømte dem i 2023 til fengselsstraffer for å ha lurt kvinnen til å gi fra seg over 7 millioner kroner. Saken startet med rapporter om mistenkelige transaksjoner fra banker til Økokrim. Lagmannsretten mente det ikke var tilstrekkelig bevist at kvinnens kognitive tilstand var så svekket at hun ikke forsto gavebrevene hun underskrev. Forsvarerne understreker at saken har vært en stor belastning for de tiltalte, mens Økokrim vurderer anke til Høyesterett.
3 måneder siden
En tidligere advokatpartner, en eks-megler og en tredjeperson er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en eldre kvinne. Ifølge tiltalen skal de ha overført 6,8 millioner kroner fra kvinnens konto ved hjelp av fullmakter. Påtalemyndigheten mener kvinnen var dement og ikke forsto avtalene hun signerte. Både advokaten og eks-megleren nekter straffskyld. En tredjeperson er også tiltalt for å ha misbrukt kvinnens bankkort og fullmakter. Forsvarerne stiller spørsmål ved politiets etterforskning og mener påtalemyndigheten overprøver kvinnens ønsker. Rettssaken er planlagt å vare til midten av mars.
1 måned siden
En 34 år gammel gjengkriminell er tiltalt for å ha svindlet eldre mennesker for 9,5 millioner kroner ved hjelp av falske SMS-er som utga seg for å være fra banker og myndigheter. Ofrene ble lurt til å oppgi bankinformasjon, og pengene ble overført til muldyrkontoer før de forsvant til kryptotjenesten Binance. Saken ble avdekket etter en skyteepisode der 34-åringen var involvert. Mannen er tidligere kjent for politiet og har tilknytning til det kriminelle nettverket Young Guns. Flere muldyr er også tiltalt i saken, og rettssaken er berammet i Oslo tingrett i november.
2 måneder siden
En tidligere matbud, som allerede soner en dom for valutasmugling, er nå siktet for grov hvitvasking av 572 millioner kroner. Politiet fant nesten 40 millioner kroner skjult i kjøretøy som krysset grensen til Sverige i februar 2023, og etter å ha åpnet en kryptert mobiltelefon, knytter de mannen til omfattende hvitvasking og smugling. Mannen soner for tiden en dom på fem år og tre måneder for valutasmugling, der han hevdet pengene stammet fra salg av morens smykker. Økokrim anslår at 36 milliarder kroner har blitt smuglet ut av Norge de siste seks årene, hovedsakelig fra kriminell virksomhet.
26 dager siden
En kvinne i 40-årene er tiltalt for grovt bedrageri etter å ha svindlet en enkemann i 80-årene for 1,7 millioner kroner mellom 2019 og 2021. Politiet mener kvinnen utga seg for å være hans kjæreste for å oppnå økonomisk vinning. Saken ble anmeldt av mannens familie etter hans død, da de oppdaget at han hadde overført store pengesummer til kvinnen. Kvinnens forsvarer hevder at pengene ble gitt frivillig og at tiltalen er en stor belastning. Forsvareren kritiserer også politiet for å ha tatt ut tiltale uten å ha fått en forklaring fra enkemannen før hans død. Rettssaken skal finne sted i Buskerud tingrett i mai.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler advokat Per Asle Ousdal, som er anklaget for å stå bak Norges største låneskandale. Han skal ha tilbudt høye renter for å skaffe seg lån fra investorer, og skylder nå 114 långivere totalt 765 millioner kroner. Ousdal eide eiendeler for flere titalls millioner, inkludert eiendommer, kunst og kjøretøy, men salget av disse vil ikke dekke kravene. Økokrim har siktet Ousdal for grovt bedrageri, og hans etterlatte familie har mottatt kritikk for passivitet. Etterforskningen fortsetter for å avdekke om flere kan være ansvarlige for svindelen.
1 måned siden
Økokrim har anket underslagssaken mot en sykepleier og en tidligere advokat til Høyesterett etter at de ble frikjent i lagmannsretten for å ha underslått penger fra en eldre kvinne i 90-årene. Saken startet med rapporter om mistenkelige transaksjoner. Kjernen i saken er hvorvidt kvinnen var tilregnelig og forsto hva hun gjorde da hun ga fullmakt til advokaten, som deretter utferdiget gavebrev til seg selv og sykepleieren. Tingretten mente kvinnen ble lurt til å gi fra seg over 7 millioner kroner, men lagmannsretten frikjente dem. Økokrim mener lagmannsretten feilaktig vurderte kvinnens samtykke og at de også burde vurdert andre aspekter av avtaleloven.