Artikkelen kritiserer flere aspekter ved Idrettsgallaen, inkludert tidspunktet for avholdelse, nominasjonsprosessen og juryens sammensetning. Det hevdes at gallaen bør flyttes til senere på vinteren for å gi alle utøvere like muligheter, og at nominasjonsprosessen må være mer rettferdig.
Det stilles også spørsmål ved toppidrettssjefens rolle som juryleder og NRKs rolle som arrangementspartner.
Til tross for kritikken, konkluderes det med at Idrettsgallaen fortsatt er viktig for å feire norsk idrett, men at det er behov for endringer for å styrke arrangementets troverdighet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaens jury for ikke å ha gitt Johan Kaggestad hedersprisen mens han levde. Kaggestad, som døde 23. november, var en sentral skikkelse innen norsk idrett, kjent som sykkelkommentator, trener for profilerte utøvere som Grete Waitz og Ingrid Kristiansen, og en forkjemper for kvinners rettigheter i idrett. Artikkelen hevder at en eventuell hederspris post mortem vil være et forsøk fra juryen på å rette opp en tidligere feilvurdering, og stiller spørsmål ved om juryen innser alvoret i sin tidligere unnlatelse. Det understrekes at Kaggestad burde ha mottatt prisen mens han var i live.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer medienes dekning av Idrettsgallaens hederspris, som ble tildelt Bjørge Stensbøl, Hans Trygve Kristiansen, Johan Kaggestad og Dag Kaas. I stedet for å feire de fire pionerenes samlede bidrag til norsk idrett, fokuserte mediene på at Kaggestad burde fått prisen tidligere. Dette overskygget de fire prisvinnernes betydelige innsats. Stensbøl var sentral i utviklingen av Olympiatoppen, Kristiansen har trent utøvere til 13 OL-medaljer, Kaggestad var en innflytelsesrik friidrettstrener og kommentator, og Kaas var landslagstrener i langrenn. Artikkelen argumenterer for at mediene burde ha fokusert på å hylle deres livsverk og det viktige samspillet mellom trenere, ledere og utøvere, i stedet for å diskutere forsinkelser i prisutdelingen. Den understreker at det er viktig å anerkjenne folk mens de fortsatt kan oppleve det selv.
3 måneder siden
En kommentarartikkel kritiserer Idrettsgallaens jury for å konsekvent utelate store fotballstjerner som Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland fra kåringene. Juryen nominerte Magnus Carlsen til «Årets Navn» på overtid, men han ble ikke valgt av publikum. Artikkelen hevder at juryens avgjørelser ikke reflekterer idrettens globale virkelighet, spesielt med tanke på fotballens posisjon og Ødegaards prestasjoner. Det stilles spørsmål ved juryens kompetanse og deres evne til å vurdere prestasjoner på tvers av idretter. Det konkluderes med at utelatelsen av Ødegaard er en sportslig skandale og at juryens vurderinger mangler kunnskap.
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth har uttalt at Idrettsgallaen er bortkastet tid og penger for idretten, og hevder at utøverne ikke bryr seg om arrangementet. Aksel Lund Svindal er uenig i Ulseths påstand, men mener at man bør ta kritikken på alvor dersom flere utøvere deler hans syn. Amalie Iuel og Jakob Ingebrigtsen avviser Ulseths påstand og understreker at utøverne setter pris på gallaen og at deres tilstedeværelse viser at de bryr seg. De ser også på gallaen som en mulighet til å takke de som støtter dem. Markus Rooth, som vant flere priser, ser på gallaen som en feiring av idrettsåret. Flere utøvere fremhever også viktigheten av systemet rundt dem for å kunne prestere.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer sterkt at Martin Ødegaard ikke er nominert til prisen «Årets mannlige utøver» på Idrettsgallaen. Forfatteren stiller spørsmål ved juryens kompetanse og utvelgelseskriterier, og mener det er uforståelig at Ødegaard, en anerkjent fotballspiller, ikke er blant de nominerte. Det påpekes at utøvere fra mindre profilerte idretter er valgt foran ham. Forfatteren antyder at juryen favoriserer bredde fremfor toppidrett, og etterlyser en forklaring på utvelgelsen. Juryens medlemmer nevnes også.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer tildelingen av 'Årets forbilde'-prisen på Idrettsgallaen, der Stine Oftedal Dahmke ble hedret for sin lange karriere. Det argumenteres for at Sander Skotheim burde fått prisen, da han viste eksemplarisk sportsånd under OL ved å støtte sin konkurrent Markus Rooth etter egen skuffelse i tikamp. Skotheim ble senere tildelt en internasjonal Fair Play-pris for sin handling. Artikkelen stiller spørsmål ved juryens prioritering av meritter fremfor ekstraordinær innsats og gode holdninger, som er de egentlige kriteriene for prisen.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler tildelingen av hedersprisen på Idrettsgallaen, der Johan Kaggestad ble hedret posthumt sammen med Bjørge Stensbøl, Hans Trygve Kristiansen og Dag Kaas for deres innsats i utviklingen av norsk toppidrett. Kritikken rettes mot at Kaggestad ikke fikk prisen mens han levde, og at tildelingen kommer etter et stort folkelig engasjement for å hedre ham. Det stilles også spørsmål ved juryens sammensetning, med tanke på Olympiatoppens innflytelse. Selv om prisen er fortjent, fremheves det som flaut at den ikke ble gitt tidligere, og at Kaggestad ikke fikk oppleve anerkjennelsen selv.
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth foreslår å legge ned Idrettsgallaen, og argumenterer med at idretten allerede kårer vinnere og ikke trenger en egen prisutdeling. Han mener gallaen er mest for ledere og sponsorer, mens utøverne synes det er et herk. Jakob Ingebrigtsen er uenig og mener gallaen er viktig for å vise takknemlighet til ildsjeler og de som bidrar til idretten. Flere andre utøvere og ledere støtter Ingebrigtsens syn og mener gallaen bør bestå for å hylle gode prestasjoner og innsats. Ulseth påpeker at gallaen er et bra tv-produkt, men unødvendig bruk av midler for idretten.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.