Kommentator Otto Ulseth foreslår å legge ned Idrettsgallaen, og argumenterer med at idretten allerede kårer vinnere og ikke trenger en egen prisutdeling. Han mener gallaen er mest for ledere og sponsorer, mens utøverne synes det er et herk.
Jakob Ingebrigtsen er uenig og mener gallaen er viktig for å vise takknemlighet til ildsjeler og de som bidrar til idretten. Flere andre utøvere og ledere støtter Ingebrigtsens syn og mener gallaen bør bestå for å hylle gode prestasjoner og innsats.
Ulseth påpeker at gallaen er et bra tv-produkt, men unødvendig bruk av midler for idretten.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth har uttalt at Idrettsgallaen er bortkastet tid og penger for idretten, og hevder at utøverne ikke bryr seg om arrangementet. Aksel Lund Svindal er uenig i Ulseths påstand, men mener at man bør ta kritikken på alvor dersom flere utøvere deler hans syn. Amalie Iuel og Jakob Ingebrigtsen avviser Ulseths påstand og understreker at utøverne setter pris på gallaen og at deres tilstedeværelse viser at de bryr seg. De ser også på gallaen som en mulighet til å takke de som støtter dem. Markus Rooth, som vant flere priser, ser på gallaen som en feiring av idrettsåret. Flere utøvere fremhever også viktigheten av systemet rundt dem for å kunne prestere.
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth foreslår å avvikle Idrettsgallaen, og mener at idretten ikke har behov for en slik tilstelning. Han argumenterer for at idrettsutøvere konkurrerer jevnlig og ikke trenger en årlig galla for å bli hedret. Ulseth mener gallaen er mer for idrettsledere og sponsorer enn for utøverne selv, og at utøverne sannsynligvis er mer opptatt av sine egne konkurranser. Han mener at 2025 bør være det siste året for den tradisjonsrike prisutdelingen, selv om han anerkjenner at det er et populært TV-program.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer medienes dekning av Idrettsgallaens hederspris, som ble tildelt Bjørge Stensbøl, Hans Trygve Kristiansen, Johan Kaggestad og Dag Kaas. I stedet for å feire de fire pionerenes samlede bidrag til norsk idrett, fokuserte mediene på at Kaggestad burde fått prisen tidligere. Dette overskygget de fire prisvinnernes betydelige innsats. Stensbøl var sentral i utviklingen av Olympiatoppen, Kristiansen har trent utøvere til 13 OL-medaljer, Kaggestad var en innflytelsesrik friidrettstrener og kommentator, og Kaas var landslagstrener i langrenn. Artikkelen argumenterer for at mediene burde ha fokusert på å hylle deres livsverk og det viktige samspillet mellom trenere, ledere og utøvere, i stedet for å diskutere forsinkelser i prisutdelingen. Den understreker at det er viktig å anerkjenne folk mens de fortsatt kan oppleve det selv.
3 måneder siden
Johan Kaggestad ble posthumt tildelt hedersprisen på Idrettsgallaen, sammen med Bjørge Stensbøl, Dag Kaas og Hans Trygve Kristiansen. Tildelingen har ført til debatt, da flere mener Kaggestad burde fått prisen mens han levde. Kritikere, som fotballekspert Lars Tjærnås og kommentator Ernst A. Lersveen, mener juryen viste inkompetanse ved å ikke gi Kaggestad prisen tidligere, spesielt med tanke på hans kjente sykdom. Andre, som Mina Finstad Berg, mener det er rett å gi ham prisen nå. Petter Northug uttrykte at folk bryr seg mer om Kaggestad enn selve gallaen. Kaggestad var kjent som sykkelkommentator og trener for langdistanseløpere, og mange mente han burde fått prisen også ved tidligere utdelinger.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer flere aspekter ved Idrettsgallaen, inkludert tidspunktet for avholdelse, nominasjonsprosessen og juryens sammensetning. Det hevdes at gallaen bør flyttes til senere på vinteren for å gi alle utøvere like muligheter, og at nominasjonsprosessen må være mer rettferdig. Det stilles også spørsmål ved toppidrettssjefens rolle som juryleder og NRKs rolle som arrangementspartner. Til tross for kritikken, konkluderes det med at Idrettsgallaen fortsatt er viktig for å feire norsk idrett, men at det er behov for endringer for å styrke arrangementets troverdighet.
3 måneder siden
Den svenske langrennslegenden Gunde Svan mottok en hederspris under den svenske idrettsgallaen, noe som utløste sterke følelser og tårer. En svensk kommentator kritiserer imidlertid publikum for å ha gitt stående applaus ved flere anledninger under gallaen, og mener dette utvanner betydningen av en stående ovasjon. Kommentatoren mener at den stående applausen burde vært reservert for Svans spesielle øyeblikk. Til tross for kritikken var Svan tydelig rørt og takket sin kone for hennes støtte. Andre prisvinnere inkluderte Armand Duplantis, Sarah Sjöström og sandvolleyballduoen Åhman og Hellvig.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler tildelingen av hedersprisen på Idrettsgallaen, der Johan Kaggestad ble hedret posthumt sammen med Bjørge Stensbøl, Hans Trygve Kristiansen og Dag Kaas for deres innsats i utviklingen av norsk toppidrett. Kritikken rettes mot at Kaggestad ikke fikk prisen mens han levde, og at tildelingen kommer etter et stort folkelig engasjement for å hedre ham. Det stilles også spørsmål ved juryens sammensetning, med tanke på Olympiatoppens innflytelse. Selv om prisen er fortjent, fremheves det som flaut at den ikke ble gitt tidligere, og at Kaggestad ikke fikk oppleve anerkjennelsen selv.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer tildelingen av 'Årets forbilde'-prisen på Idrettsgallaen, der Stine Oftedal Dahmke ble hedret for sin lange karriere. Det argumenteres for at Sander Skotheim burde fått prisen, da han viste eksemplarisk sportsånd under OL ved å støtte sin konkurrent Markus Rooth etter egen skuffelse i tikamp. Skotheim ble senere tildelt en internasjonal Fair Play-pris for sin handling. Artikkelen stiller spørsmål ved juryens prioritering av meritter fremfor ekstraordinær innsats og gode holdninger, som er de egentlige kriteriene for prisen.
3 måneder siden
Johan Kaggestad ble posthumt tildelt hedersprisen på Idrettsgallaen, sammen med Børge Stensbøl, Dag Kaas og Hans Trygve Kristiansen. Tildelingen har ført til kritikk, da mange mener Kaggestad burde fått prisen mens han var i live. Kommentator Ernst A. Lersveen uttrykte irritasjon over at prisen kom for sent, og mente juryen burde ha hedret Kaggestad tidligere. Stian Karlsen kritiserte mediene for å fokusere for mye på Kaggestad, og dermed overskygge de andre prisvinnerne.