Kommentator Otto Ulseth foreslår å avvikle Idrettsgallaen, og mener at idretten ikke har behov for en slik tilstelning. Han argumenterer for at idrettsutøvere konkurrerer jevnlig og ikke trenger en årlig galla for å bli hedret.
Ulseth mener gallaen er mer for idrettsledere og sponsorer enn for utøverne selv, og at utøverne sannsynligvis er mer opptatt av sine egne konkurranser.
Han mener at 2025 bør være det siste året for den tradisjonsrike prisutdelingen, selv om han anerkjenner at det er et populært TV-program.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth foreslår å legge ned Idrettsgallaen, og argumenterer med at idretten allerede kårer vinnere og ikke trenger en egen prisutdeling. Han mener gallaen er mest for ledere og sponsorer, mens utøverne synes det er et herk. Jakob Ingebrigtsen er uenig og mener gallaen er viktig for å vise takknemlighet til ildsjeler og de som bidrar til idretten. Flere andre utøvere og ledere støtter Ingebrigtsens syn og mener gallaen bør bestå for å hylle gode prestasjoner og innsats. Ulseth påpeker at gallaen er et bra tv-produkt, men unødvendig bruk av midler for idretten.
3 måneder siden
Kommentator Otto Ulseth har uttalt at Idrettsgallaen er bortkastet tid og penger for idretten, og hevder at utøverne ikke bryr seg om arrangementet. Aksel Lund Svindal er uenig i Ulseths påstand, men mener at man bør ta kritikken på alvor dersom flere utøvere deler hans syn. Amalie Iuel og Jakob Ingebrigtsen avviser Ulseths påstand og understreker at utøverne setter pris på gallaen og at deres tilstedeværelse viser at de bryr seg. De ser også på gallaen som en mulighet til å takke de som støtter dem. Markus Rooth, som vant flere priser, ser på gallaen som en feiring av idrettsåret. Flere utøvere fremhever også viktigheten av systemet rundt dem for å kunne prestere.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer flere aspekter ved Idrettsgallaen, inkludert tidspunktet for avholdelse, nominasjonsprosessen og juryens sammensetning. Det hevdes at gallaen bør flyttes til senere på vinteren for å gi alle utøvere like muligheter, og at nominasjonsprosessen må være mer rettferdig. Det stilles også spørsmål ved toppidrettssjefens rolle som juryleder og NRKs rolle som arrangementspartner. Til tross for kritikken, konkluderes det med at Idrettsgallaen fortsatt er viktig for å feire norsk idrett, men at det er behov for endringer for å styrke arrangementets troverdighet.
3 måneder siden
Idrettsgallaen 2024 ble avholdt i Trondheim, med Mia Hundvin og Erik Solbakken som programledere. Markus Rooth vant prisen for årets gjennombrudd. Programlederne spøkte om Magnus Carlsens jeans-bruk under sjakk-VM. Det har vært reaksjoner på at Martin Ødegaard ikke ble nominert til årets mannlige utøver. Magnus Carlsen ble etter-nominert til årets navn, mens Fredrik Møller og Martin Uldal er nominert til årets gjennombrudd. Idrettsgallaen markerer avslutningen på idrettsåret 2024, og hedrer fjorårets store idrettspersonligheter.
3 måneder siden
Idrettsgallaen 2024 i Trondheim markerte en endring med rekordmange nominerte utøvere til stede. Tidligere har mange nominerte vært fraværende på grunn av trening eller konkurranser, men i år var 17 av 38 individuelle nominerte til stede. Programlederne Erik Solbakken og Mia Hundvin uttrykte glede over den økte deltakelsen. Likevel var flere store navn som Erling Braut Haaland, Karsten Warholm og Magnus Carlsen fraværende. Markus Rooth mener det er forståelig at utøvere prioriterer idretten sin fremfor gallaen, spesielt i viktige treningsperioder.
3 måneder siden
Idrettsgallaen, et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping, står overfor potensielle endringer etter 2027 på grunn av økte produksjonskostnader. Det er usikkert om det blir en videreføring av gallaen etter den nåværende avtalen som går ut i 2027. For å sikre fremtidige arrangementer, må produksjonen gjøres billigere. Årets galla i Trondheim vil gå som planlagt med flere artister og kjente profiler til stede, inkludert Amanda Delara, Carina Dahl og de svenske Ingrosso-søsknene. NRK vil også vise en reality med medaljevinnere fra sommerens OL og Paralympics.
3 måneder siden
Johann Olav Koss mener at skøytesportens fallende interesse skyldes at rettighetene ble solgt til Viaplay, noe som førte til at sporten forsvant fra allmennkringkasterne. Han argumenterer for at NRK er viktig for å opprettholde og øke interessen for sporten. NRK bekrefter at de hadde gode seertall på skøyter tidligere, men prioriterer nå de største mesterskapene. Skøyteløperne Ragne Wiklund og Peder Kongshaug er enige i at manglende TV-dekning har skadet sporten, men ser tegn til bedring. Allround-EM i Heerenveen starter denne helgen, med flere norske medaljekandidater.
4 måneder siden
Idrettsgallaen 2025 avholdes i Trondheim Spektrum 4. januar, der idrettsprestasjoner skal hedres. Juryen, ledet av Tore Øvrebø, har offentliggjort nominasjonene. Markus Rooth er nominert i tre kategorier, mens profiler som Martin Ødegaard og Johannes Høsflot Klæbo ikke er nominert i kategorien Årets mannlige utøver. Priser skal deles ut i flere kategorier, inkludert Årets kvinnelige og mannlige utøver, Årets lag, Årets gjennombrudd, og Årets navn. I tillegg deles det ut priser for Årets forbilde, hederspris, utøvernes pris og årets ildsjel. Mia Hundvin og Erik Solbakken leder showet, som sendes på NRK.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at årets Ski-VM bør være det siste i Norge, da interessen for langrenn er synkende og sporten mangler profiler og spenning. Seertallene har falt drastisk, og konkurransen er redusert, spesielt etter utestengelsen av russiske utøvere. Forfatteren savner profiler med engasjement og personlighet, og stiller spørsmål ved om det er på tide å la Ski-VM dø ut i Norge, og heller la de spesielt interesserte følge med. Arrangementet fremstår som kostbart og lite givende.