Lise Klaveness står overfor å bli valgt inn i Uefa-styret, noe som vil gi henne en årlig lønn på 1,8 millioner kroner. Klaveness mener honoraret er for høyt for et frivillig verv, men understreker at hun trenger pengene nå som kona har permisjon.
Når kona begynner å jobbe igjen, vil Klaveness donere 35 prosent av honoraret til en veldedig stiftelse relatert til fotball.
I motsetning til danske Jesper Møller, som har gitt avkall på lønn fra DBU for å unngå dobbeltlønn, beholder Klaveness sin norske lønn i tillegg til Uefa-honoraret.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Lise Klaveness står overfor å bli valgt inn i Uefa-styret, noe som vil gi henne en årlig lønn på 1,8 millioner kroner. Klaveness mener honoraret er for høyt for et frivillig verv, men vil bruke pengene til å kompensere for at hennes kone er i permisjon. Når kona begynner å jobbe igjen, vil Klaveness donere 35 prosent av honoraret til en veldedig stiftelse relatert til fotballbistand. I motsetning til den danske fotballpresidenten, som har gitt avkall på lønn fra sitt nasjonale forbund, vil Klaveness beholde honoraret fra Uefa.
26 dager siden
Lise Klaveness er valgt inn i Uefas styre for en fireårsperiode under Uefa-kongressen i Beograd. Som eneste kandidat til den kvoterte kvinneplassen, ble hun valgt uten motstemmer. Klaveness ser frem til å bidra i Uefa-styret, som en del av NFFs strategi. Hun skulle gjerne sett flere kvinnelige kandidater. I tillegg til Klaveness ble syv styremedlemmer valgt for fire år og to for to år. Klaveness vil motta et årlig honorar på 1,8 millioner kroner for vervet.
26 dager siden
Lise Klaveness er valgt inn i styret til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) under Uefa-kongressen i Beograd. Hun var eneste kandidat til den kvoterte kvinneplassen, og ble valgt uten motstemmer for en periode på fire år. Klaveness ser frem til å delta i styret som en del av NFFs strategi, men beklager mangelen på kvinnelige motkandidater. I tillegg til Klaveness ble det valgt inn flere andre styremedlemmer. For sin rolle i Uefa-styret vil Klaveness motta en årlig godtgjørelse på 1,8 millioner kroner.
3 måneder siden
Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund, stiller til valg for en plass i Uefas eksekutivkomité. Denne gangen sikter hun mot en av de to plassene som er reservert for kvinnelige kandidater. Klaveness forsøkte også i 2023 å bli valgt inn, men fikk ikke nok stemmer til en ordinær plass. Uefas kvinnekvote ble utvidet til to plasser i februar 2023. Valget finner sted under Uefa-kongressen i Beograd 3. april. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mener Klaveness' strategiske tilnærming viser en overgang fra protestpolitikk til realpolitikk, i et forsøk på å få større innflytelse i Uefa.
2 måneder siden
Norges fotballpresident Lise Klaveness er eneste kandidat til den ledige kvinneplassen i Uefa-styret. Det europeiske fotballforbundet offentliggjorde mandag listen over kandidater til styreplasser foran Uefa-kongressen 3. april, hvor det fremgår at Klaveness er eneste kandidat til den kvinnelige kvoteplassen. Dette betyr at Klaveness er sikret en plass i Uefa-styret.
3 måneder siden
Fotballpresident Lise Klaveness og fotballstyret har valgt å innstille på innføring av VAR, til tross for sterk motstand fra flere miljøer, spesielt supporterne. Avgjørelsen kommer etter at et flertall av klubbene stemte mot VAR, men styret mener det er deres oppgave å se helheten. De argumenterer med at VAR vil gi et bedre beslutningsgrunnlag og at dommerne og trenerne støtter det. Saken skal nå avgjøres på forbundstinget, men det forventes mye støy og harde fronter i tiden fremover. Det understrekes at sabotasje ikke er akseptabelt, og det oppfordres til å diskutere saken med ord.
2 måneder siden
Lise Klaveness er eneste kandidat til kvinneplassen i Uefas eksekutivkomité. Dermed er NFF-presidenten kun formaliteter unna en plass i Uefa-styret. Listen over kandidater ble presentert mandag.
1 måned siden
Fotballpresident Lise Klaveness åpnet fotballtinget med en tale der hun uttrykte bekymring for utviklingen i norsk fotball. Hun kritiserte omtalen av fotballdemokratiet i sosiale og redaksjonelle medier, samt manglende reaksjoner fra klubbledere. Klaveness mener VAR-debatten har ført til mistenkeliggjøring av meningsmotstanderes intensjoner og at dette går utover frivillige fotballedere. Hun oppfordrer til en kursendring for å bevare det som gir håp og mening i fotballen, og understreker at omkampene om videodømming har vært krevende.
1 måned siden
Nav har opprettet en ny stilling som «direktør for brukeropplevelse» med en årslønn på mellom 1,5 og 1,7 millioner kroner. Elisabeth Thoresen fra AAP-aksjonen kritiserer ansettelsen og stiller spørsmål ved nødvendigheten av en slik stilling, spesielt med tanke på at alle i Nav-ledelsen allerede tjener over 1,5 millioner. Hun mener pengene heller burde brukes på å styrke førstelinjen. Nav begrunner de høye lønningene med ledernes ansvar for store budsjetter og mange ansatte, og at de må være konkurransedyktige for å tiltrekke seg kvalifiserte kandidater. Den nye direktøren skal bidra til å forbedre brukeropplevelsen i alle deler av Nav.
2 måneder siden
Skipsreder Herbjørn Hansson donerer én million kroner til Fremskrittspartiet (Frp) med ønske om et regjeringsskifte. Aksjon for borgerlig valgseier (ABV) bidrar med fem millioner, en reduksjon fra tidligere år. Fellesaksjonen, finansiert av blant andre Gustav Witzøe, gir også betydelig støtte til Frp. Disse donasjonene kommer i lys av regjeringens planer om å endre partiloven for å øke åpenheten rundt partifinansiering. ABV forsvarer sine bidrag som en nødvendig motvekt til fagorganisasjonen LOs støtte til Arbeiderpartiet.