En SMS angivelig sendt fra Eirik Jensens samboers telefon hevder at hans psykiske sykdom er et skuespill for å unngå fengsel. Meldingen, som VG har fått tilgang til, er sendt til et familiemedlem og omhandler en konflikt om penger.
Jensens advokat avviser meldingen og mistenker manipulering. VG har også fått tilgang til et lydopptak der samboeren sier hun har løyet til legene.
Kriminalomsorgen er varslet om SMS-en, men vil ikke kommentere saken. Jensen ble løslatt fra fengsel i 2023 på grunn av psykisk sykdom, etter å ha sonet tre år av en dom på 21 år for korrupsjon og narkotikakriminalitet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Eirik Jensens samboer, Ragna Lise Vikre, har innrømmet å ha skrevet en SMS der hun omtaler Jensens sykdom som et skuespill. Først hevdet hun at meldingen måtte være stjålet, men innrømmer senere at hun skrev den, men at den kun lå som en kladd på telefonen. Vikre har anmeldt en kvinnelig bekjent, som hun mener har skaffet seg tilgang til hennes mobil og stjålet private meldinger for å sverte henne. Den anmeldte kvinnen avviser alle anklager. Jensen er dømt til 21 års fengsel for grov narkotikakriminalitet, men soner for tiden ikke på grunn av helseutfordringer.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Eirik Jensens forsøk på løslatelse fra fengsel, der han engasjerte psykiatere som diagnostiserte ham med en alvorlig psykisk lidelse. Hans samboer kontaktet fengselsledelsen grunnet bekymring for hans helse. Kriminalomsorgen engasjerte deretter egne eksperter, som bekreftet diagnosen, men samtidig åpnet for muligheten for simulering av sykdom. Jensen soner en dom på 21 år for korrupsjon og narkotikainnførsel, etter tidligere å ha blitt løslatt. Hans advokat avviser påstander om simulering og understreker legenes konklusjoner.
2 måneder siden
Eirik Jensens samboer, Ragna Lise Vikre, har anmeldt en tidligere støttespiller for å ha stjålet en SMS fra hennes telefon. SMS-en inneholder en påstand om at Eirik Jensens sykdom er et skuespill. Vikre hevder at dette er en del av en systematisk svertekampanje for å sabotere Jensens soningsudyktighet. Den tidligere støttespilleren avviser anklagene om tyveri, men bekrefter at hun har sendt meldinger videre og varslet Kriminalomsorgen om et påstått 'skuespill'. Hun innrømmer også å ha ringt anonymt til en psykiater for å hevde at de blir lurt angående Jensens helsetilstand. Jensens advokat mener det skapes en kunstig kobling mellom meldingen, opptaket og soningsavbruddet.
2 måneder siden
Artikkelen undersøker muligheten for å simulere sykdom for å unngå fengselsstraff, med fokus på Eirik Jensens sak. Jensen er midlertidig løslatt på grunn av sykdom, men det stilles spørsmål ved om dette er et skuespill. Psykolog Pål Grøndahl bekrefter at det er mulig å lure fagfolk fordi vurderingene baseres på klinisk skjønn. Han forteller at han selv har blitt lurt. Jensens advokat avviser påstandene om skuespill. Svein Øverland fra Nasjonal enhet for rettspsykiatrisk sakkyndighet påpeker at det er vanskeligere å lure flere fagpersoner.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Eirik Jensen, tidligere politimann dømt for narkotikakriminalitet, og stiller spørsmål ved hans løslatelse fra fengsel grunnet soningsudyktighet. Nye meldinger antyder at Jensen kan ha simulert psykisk sykdom for å manipulere rettspsykiatere og kriminalomsorgen. Dette reiser tvil om hvorvidt Jensen har lurt systemet, slik han tidligere ble dømt for. Artikkelen trekker paralleller til andre rettssaker hvor psykiatriske vurderinger har vært omstridt, og kritiserer psykiateres makt i rettssystemet.
2 måneder siden
Kriminalomsorgens Yrkesforbund (KY) krever en grundig vurdering av Eirik Jensens straffeavbrudd, etter påstander om at hans helsetilstand er overdrevet. Jensen, som er dømt for korrupsjon og narkotikakriminalitet, ble løslatt i mars 2023 på grunn av helseproblemer, og avbruddet er forlenget flere ganger. KY påpeker at mindre ressurssterke innsatte sliter med å få soningsavbrudd. Kriminalomsorgen forsvarer sin praksis med grundige, individuelle vurderinger, men understreker at straffavbrudd kun innvilges dersom det er sikkerhetsmessig forsvarlig og i overensstemmelse med allmenn rettsfølelse. Ifølge tall fra Kriminalomsorgen har kun 21 innsatte straffavbrudd, en nedgang fra tidligere år.
1 måned siden
Under rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling, leste forsvarer John Christian Elden opp SMS-er mellom Ingebrigtsen og hans datter. Elden argumenterte for at meldingene viste normal kommunikasjon og motbeviste påstander om innesperring. Bistandsadvokaten kritiserte Eldens tempo og beskrev meldingene som overfladiske. Datteren forklarte at hennes forsøk på å redusere treningsmengden ble møtt med negativ respons. En SMS fra Ingebrigtsen, der han beklaget etter å ha slått datteren med et håndkle, ble også presentert. Datteren har forklart at hun mener den psykiske volden har vært verre enn den fysiske.
27 dager siden
Under rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen ble skjulte lydopptak av en krangel mellom ham og sønnen Henrik spilt av. Krangelen oppstod etter at mediene fikk vite om Gjerts avskjedigelse som trener, noe Gjert mente Henrik var ansvarlig for. Henrik nektet for anklagene. Samtalen avslørte også uenighet om familiens materielle standard og Henriks syn på foreldrene, der Gjert følte seg nedvurdert. Henrik forsøkte å roe situasjonen og foreslo en felles mediestrategi. I retten forklarte Gjert sin oppførsel med at han var i en krisesituasjon og hadde drukket en flaske vin.
27 dager siden
I boken «Dømt på løgner» hevder Per Asle Rustad at et sentralt bevis mot Eirik Jensen ble manipulert. Tekstmeldinger ble flyttet på under etterforskningen, noe som ga et feilaktig inntrykk av at Jensen var «Mister Good». Rustad mener at uten denne manipuleringen ville det vært tvil om Jensens skyld. Boken dokumenterer også at Gjermund Cappelen endret forklaringer flere ganger. Jensens forsvarer, John Christian Elden, støtter Rustads analyse og ser det som et argument for gjenåpning av saken. Valget i Wisconsin og suppleringsvalgene i Florida er også omtalt.
2 måneder siden
En tidligere matbud, som allerede soner en dom for valutasmugling, er nå siktet for grov hvitvasking av 572 millioner kroner. Politiet fant nesten 40 millioner kroner skjult i kjøretøy som krysset grensen til Sverige i februar 2023, og etter å ha åpnet en kryptert mobiltelefon, knytter de mannen til omfattende hvitvasking og smugling. Mannen soner for tiden en dom på fem år og tre måneder for valutasmugling, der han hevdet pengene stammet fra salg av morens smykker. Økokrim anslår at 36 milliarder kroner har blitt smuglet ut av Norge de siste seks årene, hovedsakelig fra kriminell virksomhet.