Erna Solberg og Guri Melby ønsker å samle de borgerlige partiene i en ny regjering. Solberg vil inkludere Høyre, Frp, Venstre og KrF, og understreker viktigheten av langsiktig samarbeid.
Melby er åpen for samtaler med alle partiene og er villig til å kompromisse på enkelte politiske saker, som alkoholpolitikk, for å sikre et borgerlig flertall. Hun fremhever også Solbergs lederegenskaper under koronakrisen som en viktig grunn til å støtte henne som statsminister.
Begge partilederne understreker at det viktigste er å få et flertall som er internasjonalt orientert og setter sikkerhet og norske interesser øverst.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Venstre-leder Guri Melby åpner for å snakke med Frp om regjeringssamarbeid, men foretrekker Erna Solberg som statsminister. Hun understreker at Venstre vil prioritere europeisk integrasjon og støtte til Ukraina. Melby utelukker ikke Sylvi Listhaug som statsminister, men sier det viktigste er at regjeringen fører politikken Venstre ønsker. Partiet har tidligere snudd i synet på Frp, og er nå åpne for samtaler for å bygge en ny regjering.
1 måned siden
Venstre-leder Guri Melby ønsker å delta i en borgerlig regjering ledet av Erna Solberg, og lover å presse på for mer EU-tilpasning. Hun understreker at Norge trenger en regjering som ikke bremser, men heller setter fart på innføringen av EU-direktiver, og mener mer europeisk integrasjon er viktig for Norges sikkerhet og fremtid. Melby ser også klimapolitikk som en viktig del av sikkerhetspolitikken og vil ikke akseptere kutt her. Hun er motivert for å ta de nødvendige kampene for å sikre Venstres prioriteringer i regjering.
1 måned siden
Både Erna Solberg (Høyre) og Guri Melby (Venstre) åpner for at Sylvi Listhaug (Frp) kan bli statsminister etter valget, dersom de borgerlige vinner. Listhaug mener det største partiet bør ha statsministeren. Erna Solberg har tidligere sagt at hun kan være finansminister. Frp er på målingene nesten like store som Høyre, Venstre og KrF til sammen. Listhaug ønsker seg en Frp/Høyre-regjering, men er åpen for å forhandle med andre partier for å få det til.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren. Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall. Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
3 måneder siden
SV-leder Kirsti Bergstø signaliserer at partiet kan være villig til å gå inn i regjering dersom Senterpartiet trekker seg fra det nåværende regjeringssamarbeidet med Arbeiderpartiet. Hun understreker at SV er opptatt av å få gjennomslag for sin politikk, spesielt knyttet til å redusere forskjeller, trygge velferden og fremme en grønn omstilling. Bergstø er åpen for samtaler med statsminister Jonas Gahr Støre, men understreker at politikken må være i fokus. Hun avviser ikke et regjeringssamarbeid selv om Arbeiderpartiet går videre med EU-direktiver som SV er skeptiske til. Bergstø mener det er for tidlig å diskutere posisjoner, og håper at de nåværende regjeringspartiene finner en løsning for å fortsette samarbeidet.
4 måneder siden
Erna Solberg, leder av Høyre, avviser spekulasjoner om at hennes tid som partileder går mot slutten etter meningsmålinger som viser Fremskrittspartiet (Frp) foran Høyre. Hun understreker at hun er motivert og har én plan: å vinne valget. Solberg peker på at Høyre fortsatt er nest størst på målingene og at hun topper statsministermålingene. Hun avviser ikke muligheten for en regjering med Sylvi Listhaug som statsminister, men oppfordrer velgere som ønsker en Høyre-ledet regjering til å stemme Høyre. Solberg fremhever Høyres politikk som løsningen på utfordringer som helsekøer, skatter og skole, og ser frem til valgkampen.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg har tatt til orde for at Norge bør redusere sitt engasjement i Midtøsten og heller prioritere norske interesser, sikkerhetspolitikk og tettere samarbeid med allierte. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttrykker overraskelse over Solbergs utspill, og understreker at Norges engasjement i regionen er viktig for internasjonal stabilitet og anerkjent av USA. Støre viser til et nylig møte i Oslo om Palestina som et eksempel på Norges bidrag. Solberg mener derimot at Norge bør fokusere mer på sikkerhetspolitikk og samarbeid med europeiske nasjonalstater og USA, spesielt med tanke på den kommende Trump-administrasjonen.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg er under press etter fallende meningsmålinger og Frps fremgang. Hun mener Høyre er et mer moderat alternativ og tilbyr bedre og mer helhetlige løsninger enn Frp, selv om velgerne nå signaliserer ønske om en kursendring. Solberg er mer opptatt av langsiktige løsninger enn å jage velgerne. Hun tror ikke nødvendigvis at Frps Sylvi Listhaug blir statsminister selv om Frp blir størst, da det er den statsministerkandidaten som samler flest stemmer bak seg som vil få jobben. Solberg mener det viktigste nå er å bedre næringslivets vilkår, spesielt gjennom å redusere skatten på privat eierskap. Hun vil ikke endre klimapolitikken, men mener Høyre har en annen tilnærming enn dagens regjering.
2 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre ønsker å kvitte seg med inntrykket av at Arbeiderpartiet er maktarrogant. Han understreker at partiet skal være inviterende og åpent for samarbeid med andre, spesielt i en mindretallsregjering. Støre har oppfordret både statsråder og stortingsrepresentanter til å være åpne for dialog med alle partier for å finne løsninger. Etter en krevende periode med fallende meningsmålinger og regjeringsbrudd, opplever Ap nå en oppgang og har fått 1400 nye medlemmer. Støre tror folk verdsetter handlekraft i en urolig tid og at dette bidrar til partiets positive utvikling.