Artikkelen presenterer et utvalg amerikanske velgeres reaksjoner på Donald Trumps tilbakekomst i politikken. Republikanere er begeistret og ser ham som mer fokusert enn før, mens demokrater uttrykker følelser som kvalme og fortvilelse.
Trump får ros for å holde valgløfter, men kritiseres for sin utenrikspolitikk og innføring av tollmurer. Flere demokrater er redde for å uttale seg offentlig om Trump i frykt for negative konsekvenser.
Artikkelen illustrerer et splittet USA, hvor Trumps handlinger fremkaller svært forskjellige reaksjoner avhengig av politisk ståsted.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
President Donald Trump markerer 100 dager i Det hvite hus. Artikkelen vurderer hans første periode ved makten og effekten på USA og verden.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer bekymringer og ulike perspektiver knyttet til Donald Trumps andre periode som USAs president. Tidligere USA-korrespondent Anders Magnus beskriver Trump som en farlig og autoritær leder, og mener at USAs sikkerhetsgaranti ikke lenger er pålitelig. Ukraina-kommentator Jørn Sund-Henriksen frykter en mer aggressiv verdensorden under Trump. Nettavisen-journalist Henrik Heldahl argumenterer for at Norge bør fokusere på å opprettholde et godt forhold til USA, og mener at moralsk fordømmelse av Trump er kontraproduktivt. Artikkelen inviterer leserne til å delta i en åpen debatt om hvorvidt det er grunn til å frykte en ny Trump-periode.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps tale til Kongressen, der han fremhevet egne prestasjoner og kritiserte sine politiske motstandere. Trump skrøt av sin innflytelse og makt, samtidig som han angrep det amerikanske samfunnets mangfold og etablerte institusjoner. Han har også endret USAs utenrikspolitikk ved å distansere seg fra tradisjonelle allierte og søke tilnærming til Russland. Talen avspeilet den dype polariseringen i det amerikanske samfunnet, der republikanerne støttet Trump entusiastisk, mens demokratene protesterte.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps politikk og uttalelser påvirker det politiske landskapet i Canada. Trumps innføring av tollavgifter og nedsettende kommentarer om kanadiske ledere har ført til økt sinne og et mer negativt syn på USA blant kanadiere. Samtidig har Justin Trudeaus varslede avgang skapt politisk usikkerhet, og det kommende valget er svært åpent. Trumps innblanding har også påvirket oppslutningen til de ulike partiene og kandidatene. Selv om den konservative kandidaten Pierre Poilievre tidligere hadde ledelsen, har det liberale partiet nå tatt over i målingene. Trumps negative omtale av både Poilievre og Chrystia Freeland kan også spille inn i valgkampen. Artikkelen konkluderer med at Trumps press paradoksalt nok styrker kanadiernes patriotisme og ønske om å bevare sin selvstendighet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandlar spliden i Kristen-Noreg grunna Donald Trump si rolle i å revitalisere kristendommen. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk åtvarar mot å la seg blende av Trump, og meiner fleire kristne har gitt etter for autoritære lengslar. Andre meiner han har stått fast i forsvaret av kristne verdiar, ufødde liv og Israel. Undersøkingar viser at mange kristne støtta Trump under det amerikanske valet. Reaksjonane er delte, der nokon takkar for tydeleg tale, medan andre meiner Selbekk har gått seg vill. Kyrkjerådet understrekar at kyrkja skal romme ulike politiske meiningar, men protesterer når grunnleggjande verdiar blir trua. Selbekk presiserer at han ser positivt på at kristne kjempar for det dei trur på politisk, men meiner Trump er ein autoritær og udemokratisk leiar.
17 dager siden
Artikkelen utforsker Donald Trumps tollpolitikk og dens innvirkning på verdenshandelen. Trumps mål er å styrke USAs økonomi gjennom høyere tollmurer og å presse handelspartnere til å gi innrømmelser. Dette har ført til handelskrig og negative reaksjoner fra flere land. Eksperter peker på at Trumps strategi kan være et forsøk på å oppnå bedre handelsavtaler, men mange økonomer er skeptiske til om tollmurer vil gjøre USA rikere. Politikken har også skapt bekymring blant republikanere og næringsaktører i USA.
1 måned siden
En analyse av meningsmålinger i USA viser at Donald Trumps popularitet har falt den siste tiden, selv om den fortsatt er relativt høy. Demokratene sliter med lave oppslutningstall og intern uenighet om politisk retning. Elon Musks nedskjæringer i offentlige utgifter er upopulære, og et flertall av amerikanere er bekymret for bruken av presidentordrer. Det er delte meninger om toll, men et flertall støtter toll mot Kina. To kommende nyvalg vil gi en indikasjon på den politiske temperaturen etter valget.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk og handelskrig påvirker hans popularitet. Økte tollsatser har skapt økonomisk usikkerhet og fallende aksjekurser. Målinger viser gryende misnøye blant velgerne, til tross for en lojal kjerne. Eksperter påpeker at økende inflasjon og levekostnader kan ramme folks lommebok og redusere Trumps oppslutning. Artikkelen fremhever at amerikanske velgere primært fokuserer på innenrikspolitikk og økonomi, mens utenrikspolitikk har mindre innvirkning, med unntak av situasjoner som involverer amerikanske soldater.
29 dager siden
Artikkelen undersøker hvordan amerikanske bønder forholder seg til Donald Trumps tollpolitikk, spesielt i vippestaten Wisconsin. Mange bønder støtter fortsatt Trump, til tross for at de rammes av tollkrigen. Noen bønder mener at toll er nødvendig for å oppnå rettferdig handel og redusere avhengigheten av global handel, mens andre frykter negative konsekvenser for landbruksøkonomien. Tidligere kompensasjon fra Trump-administrasjonen har bidratt til å opprettholde støtten. Meningene er delte, og usikkerheten er stor blant bøndene om fremtiden.