Artikkelen kritiserer SVs politikk for å fokusere for mye på skatteøkninger som en løsning på klima- og ulikhetskrisen. Forfatteren argumenterer for at Vestlandet står overfor en omstillings- og sentraliseringskrise, og at regionen trenger kraft, kapital og infrastruktur for å lykkes med omstillingen.
Det hevdes at SVs motstand mot vindkraft, nye kraftlinjer og infrastrukturprosjekter som Hordfast, hindrer nødvendig utvikling.
Artikkelen antyder at SVs politikk vil føre til nedlegging av arbeidsplasser i distriktene, fremfor en vellykket omstilling.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Jens Stoltenberg for å fortsette subsidieringen av det «klimaindustrielle kompleks», til tross for hans tidligere advarsler mot denne typen politikk. Kritikken går ut på at regjeringen bruker store summer på høyrisikoprosjekter, samtidig som det kuttes i viktige velferdstjenester. Fremskrittspartiet (FrP) argumenterer for at dette er en form for statskapitalisme som feiler, og foreslår å redusere skatter og avgifter for å fremme verdiskaping og flere arbeidsplasser. De mener Stoltenberg burde holde fast ved sin tidligere kritikk av det miljøindustrielle kompleks.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Trygve Slagsvold Vedums periode som finansminister, og hevder at hans politikk har ført til økte priser på strøm, drivstoff og matvarer. Det påstås at Vedum har stemt ned forslag fra Frp om å redusere avgifter og moms, og at hans politikk har truet arbeidsplasser og verdiskapning. Videre hevdes det at Vedum har prioritert grønne prosjekter og bistand fremfor velferdstjenester som skoler og eldreomsorg. Artikkelen konkluderer med at Norge trenger en ny regjering med Frp og Høyre for å endre kursen.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer politikernes planer om å øke våpenproduksjonen i Norge ved bruk av oljepenger, uten å prioritere ned andre sektorer. Den fremhever mangel på arbeidskraft og at eksisterende industri som Nammo og Kongsberg Gruppen, hemmes av kraftmangel og byråkrati. Kongsberg Gruppen hindres i utvidelse på grunn av miljøhensyn. Forfatteren argumenterer for at politikere bør fjerne hindringer for næringslivet, som krafttilgang og byråkrati, istedenfor å øke bruken av oljepenger, for å oppnå økt våpenproduksjon.
8 dager siden
Regjeringens nye klimamål om å redusere Norges klimagassutslipp med 70–75 prosent innen 2035 sammenlignet med 1990-nivå, omtales i artikkelen som urealistiske og skadelige for norsk økonomi og velferd. Forfatteren argumenterer for at målene vil føre til massiv avindustrialisering, redusert kjøpekraft, økt arbeidsledighet og økonomisk stagnasjon, noe som kan gjøre Norge fattigere. Kritikken retter seg mot at klimamålene er ønsketenkning uten gjennomføringskraft, og at de prioriterer grønn ideologi over praktisk økonomisk politikk. Artikkelen foreslår i stedet satsing på innovasjon, teknologi og fornuftige miljøtiltak som kjernekraft og bedre ressursbruk, fremfor å rive ned eksisterende industri og økonomi. Det understrekes at Norges bidrag til globale utslippskutt er marginalt, og at politikken må balansere klimaansvar med nasjonens økonomiske og sosiale behov.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Sylvi Listhaug og Frps oljepolitikk, og hevder den skader norsk industri. Listhaug fremstilles som en politiker som prioriterer egen karriere og oljeinteresser fremfor omstilling til fornybar energi og industriarbeidernes fremtid. Det påpekes at Frp vil kutte i støtten til industriutvikling og at partiet selv var med på å legge til rette for de høye strømprisene de nå kritiserer. Artikkelen konkluderer med at Listhaugs politikk er skadelig for norsk industri og at hun fremmer en politikk som gagner de rikeste.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer mot å kutte strømkabler til utlandet, og hevder at dette vil føre til mer ustabile priser og økt sårbarhet. Den kritiserer regjeringen for manglende tiltak for å redusere strømforbruket og for en strømstøtteordning som favoriserer de med høyest forbruk. Artikkelen fremhever behovet for å bygge ut mer fornybar energi og redusere strømforbruket. Den nevner også at regjeringen prioriterer oljeindustrien fremfor fornybar energi. MDG foreslår en mer rettferdig strømstøtte der alle får lik sum, som vil gi insentiv til å redusere forbruket.
16 dager siden
Artikkelen kritiserer forslaget om naturavgift på vindkraft, da den kan stanse lønnsomme utbygginger og føre til at mindre effektive prosjekter prioriteres. Dette kan resultere i større arealbehov og høyere kostnader. I stedet for avgifter argumenteres det for en energipolitikk som belønner løsninger som fungerer, prioriterer oppgradering fremfor nybygging, og inkluderer alle utslippsfrie alternativer, inkludert kjernekraft. En teknologinøytral tilnærming og tydeligere vektlegging av naturhensyn etterlyses for å sikre en mer bærekraftig energipolitikk.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Norges nåværende politiske kurs er skadelig for verdiskaping og norsk eierskap. Den kritiserer økte eierskatter, spesielt formuesskatten på arbeidende kapital, som rammer norskeide bedrifter. Artikkelen fremhever viktigheten av norsk eierskap for å opprettholde hovedkontor og beslutningsmyndighet i Norge, og frykter at landet vil sakke akterut uten et sterkt privat næringsliv. Det hevdes at skattesystemet favoriserer passive investorer og at det er behov for en ny politisk kurs med lavere skatter og mindre byråkrati for å sikre fremtidig velferd og vekst.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Jens Stoltenbergs videreføring av Trygve Slagsvold Vedums finanspolitikk som finansminister, og hevder den hemmer gründeraktivitet, stopper investeringer og fører til kapitalflukt på grunn av høy formuesskatt. Det argumenteres for betydelige skattekutt og en mer effektiv bruk av statens ressurser, med henvisning til at Norge bruker store summer på skole og helse uten å oppnå resultater i verdensklasse. Kritikken rettes også mot Stoltenbergs manglende evne til å redusere inflasjonen og endre Arbeiderpartiets pengebruk.
19 dager siden
Artikkelforfatteren kritiserer regjeringens klimapolitikk for handlingslammelse og mangel på konkrete tiltak for å redusere klimagassutslipp. Klimameldingen beskrives som lite ambisiøs, og regjeringen anklages for å utsette klimakrav og prioritere finansiering av utslippskutt i utlandet. Forfatteren mener regjeringen mangler en troverdig plan for å nå klimamålene, og etterlyser en ny regjering med handlekraft og evne til å tenke nytt for å få fortgang i klimapolitikken.