Flere menn har blitt svindlet for Rolex-klokker gjennom Finn. no, angivelig av samme selger. Selgeren skal ha brukt falske kvitteringer og kansellert pakker etter å ha mottatt betaling.
Ofrene kritiserer politiet for manglende handling, og en av dem har selv etterforsket saken. Politiet bekrefter at de etterforsker mannen for flere bedragerisaker og trusler.
Finn. no advarer brukere mot å forhåndsbetale og anbefaler sikrere betalingsmetoder.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Politiet advarer om en ny svindelmetode der kriminelle utgir seg for å være kjøpere på Finn. Svindlerne kontakter selgere via e-post og tilbyr å bruke 'Fiks-Ferdig'-løsningen. De sender et falskt skjermbilde med feilaktige instruksjoner som leder selgerne til å oppgi bankinformasjon. Dette gir svindlerne tilgang til selgernes bankkontoer. Politiet understreker at dette ikke er en legitim tjeneste fra Finn og oppfordrer folk til å være forsiktige. Det er en økning i svindelforsøk for tiden, og politiet oppfordrer til å være ekstra årvåken.
1 dag siden
Politiet advarer mot en ny bølge av svindel hvor gjerningspersoner utgir seg for å være fra politiet. Flere personer har mottatt meldinger eller anrop fra svindlere som forsøker å skaffe seg sensitiv informasjon.
4 måneder siden
Politiet og Finn.no advarer selgere av dyre gjenstander om at de kan bli brukt i hvitvasking. Kriminelle bruker i økende grad kontanter fra straffbare handlinger til å kjøpe gjenstander som klokker, gull, båter og biler. Oslo politidistrikt har sett eksempler på kontantbetalinger for gjenstander fra 50.000 til 260.000 kroner. Finn.no oppfordrer selgere til å være forsiktige med store kontantoppgjør og samarbeider med politiet for å forebygge kriminalitet på plattformen.
4 måneder siden
Finn.no advarer brukere om en økning i svindelforsøk der svindlere utgir seg for å være kjøpere via e-post. Disse e-postene forsøker å lure brukere til å dele personlig informasjon som bank- eller kredittkortdetaljer. Finn.no understreker at all kommunikasjon rundt kjøp og salg bør foregå inne i deres egen meldingstjeneste, og at man bør være skeptisk til kjøpere som presser på for raske avgjørelser. De anbefaler også å sjekke visningsnavnet for å unngå kobling til privat e-post. Sparebank 1 har også sendt ut advarsler om denne svindelformen.
4 måneder siden
Politiet advarer om en ny svindelbølge rettet mot eldre, der kriminelle utgir seg for å være antikvitetshandlere. De kontakter eldre, avtaler besøk og stjeler verdisaker. Politiet har mottatt flere anmeldelser og ser alvorlig på saken. De oppfordrer eldre til å være kritiske til oppsøkende tjenester og ikke slippe inn ukjente. Kriminelle endrer ofte taktikk og bruker åpne kilder for å finne ofre. Politiet ber om at man kontakter dem ved mistanke om svindel.
3 måneder siden
En kvinne mistet sparepenger og tok opp lån etter å ha blitt svindlet. Svindelen skjedde via en falsk nettartikkel og en falsk finansrådgiver.
2 måneder siden
Fire menn i begynnelsen av 20-årene er tiltalt for grovt bedrageri etter å ha svindlet eldre kvinner for rundt 10 millioner kroner. Svindlerne utga seg for å være fra banken eller politiet for å lure til seg passord og koder. En 83 år gammel kvinne fra Grimstad ble svindlet for over to millioner kroner etter å ha blitt kontaktet av en person som utga seg for å være fra Økokrim. Pengene ble overført til såkalte «muldyr» som investerte i bitcoin og andre lettomsettelige varer. Bankene har refundert alle de svindlede kvinnene, men vil kreve pengene tilbake fra de tiltalte. Saken behandles i Oslo tingrett.
2 måneder siden
Finn.no varsler om en økning i svindel gjennom falske e-poster som ser ut til å komme fra Finn.no. Svindlerne utnytter «Fiks ferdig»-tjenesten for å lure brukere til å avsløre sensitiv informasjon som kredittkortdata og BankID, noe som kan føre til at kontoen blir tømt. Finn.no presiserer at de aldri vil be om slik informasjon via e-post, og oppfordrer brukere til å være forsiktige og melde fra om mistenkelige henvendelser til Finn.no, politiet og banken.
7 dager siden
Mange nordmenn investerer i dyre løpesko, men på nettet selges det mange billige, falske kopier som kan lure kjøpere. Norsk Sportsbransjeforening advarer om at disse piratkopierte skoene ofte distribueres gjennom tvilsomme nettkanaler, og at kvaliteten på kopiene er dårligere enn originalene. Forbrukerrådet understreker at omfanget av falske sko er stort, selv om det ikke finnes eksakte tall. De gir råd for å unngå å bli lurt, som å være skeptisk til nettsteder som stadig bytter utseende, har mistenkelige domenenavn eller alltid har salg. Kjøpere som har fått falske sko kan kreve pengene tilbake ved å klage til butikken eller kontakte banken. I tillegg påpekes viktigheten av riktig bruk av løpesko, blant annet ved å la skoene hvile mellom løpeturene for å forlenge levetiden.
4 måneder siden
Handelsbanken varslet Økokrim om mistenkelige pengeoverføringer til telefonsalgfirmaet Windmill i 2018. Økokrim bekrefter å ha mottatt meldingene, men saken ble ikke etterforsket. Advokater og andre aktører kritiserer Økokrim for manglende oppfølging av varsler om mistenkelige transaksjoner, som har økt kraftig de siste årene. Økokrim-sjefen innrømmer at de har kapasitetsproblemer og at dagens regelverk kan skape en falsk trygghet. Manglende handling fra politiet kan føre til at de som skal varsle, sender dårligere meldinger.