Nettavisen innfører «Dagens snakkis», et nytt konsept der redaksjonen velger ut én aktuell sak for debatt hver dag. Dette skjer som en følge av endringer i bruken av kommentarfelt, der avisen tidligere brukte over tre millioner kroner årlig på moderering.
Målet er å samle debatten og øke deltakelsen. Selv om de generelle kommentarfeltet endres, vil noen debattsaker og kommentarer fortsatt ha åpne kommentarfelt.
Leserne kan også ytre seg gjennom avstemninger, leserinnlegg og bearbeidede kommentarer. Kommentarfeltene på sosiale medier vil fungere som før.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Nettavisen har lansert konseptet «Dagens snakkis», som har ført til stor engasjement i kommentarfeltet. Konseptet har løftet kommentarfeltene frem i lyset, og sakene har ofte tronet øverst på mest lest-listene. Redaksjonen, inkludert politisk redaktør, deltar aktivt i debattene for å skape bedre dialog med leserne. Nettavisen har valgt å fokusere på færre, men større debatter, og har moderert kommentarfeltene for å gjøre det mer oversiktlig. Til tross for noen få avsporinger, oppfører de fleste leserne seg bra i kommentarfeltene.
3 måneder siden
Nettavisen har lansert «Dagens snakkis», et konsept der de presenterer en dagsaktuell sak med åpent kommentarfelt. Konseptet har som mål å samle diskusjoner og gi stemme til flere. Den første saken handlet om Sylvi Listhaug og fikk stor respons med 50.000 sidevisninger og over 100 kommentarer. En kommentar fikk 218 tomler opp, og saken fikk 430 kommentarer på Facebook. Sjefredaktør Gunnar Stavrum er fornøyd med engasjementet og mener konseptet bidrar til en folkelig og opplyst debatt. «Dagens snakkis» var en av de mest leste sakene den dagen, med lang lesetid.
4 måneder siden
Nettavisen forbedrer lesernes mulighet til å kommentere ved å åpne for leserbrev direkte i artikler og på forsiden. Over jul- og nyttårshelgen vil modereringen av kommentarfeltet reduseres, men leserbrev vil fortsatt bli vurdert og publisert. Lesere kan sende inn leserbrev via en lenke, og disse vil bli publisert i tilknytning til de sakene de kommenterer. Alle publiserte leserbrev vil være tilgjengelig på en egen debattside. Selv om modereringen reduseres i ferien, vil redaksjonen fortsatt lese og vurdere alle innlegg.
2 måneder siden
Nettavisen har ansatt Mímir Kristjánsson fra Rødt og Simen Velle fra Fremskrittspartiet som nye spaltister. Kristjánsson, som er stortingsrepresentant, tror Nettavisens lesere deler flere av hans synspunkter enn de er klar over, spesielt innen kraftpolitikk og velferd. Han beskriver seg selv som en fritenker og ønsker å utfordre venstresiden til å tillate et større mangfold i meninger. Velle, en ung og fremadstormende politiker fra Frp, ser frem til å belyse mindre kjente politiske saker. Nettavisens politiske redaktør, Erik Stephansen, er fornøyd med å ha fått profilerte politikere som representerer ulike politiske ståsteder, noe som vil bidra til en bred og åpen debatt.
19 dager siden
Nettavisen har oppnådd lønnsomhet og vekst uten statsstøtte, i motsetning til mange andre medier. Avisen forklarer sin suksess med evnen til å være kostnadseffektiv og et liberalt verdisett. Redaktøren fremhever den norske tillitskulturen og respekten for ulike synspunkter som en viktig faktor for avisens suksess. Selv om avisen er lønnsom, er det bekymringer knyttet til konkurransen fra store teknologiselskaper og behovet for å nå yngre lesere. Nettavisen satser nå på videoinnhold og sosiale medier for å engasjere et yngre publikum.
3 måneder siden
Meta, under ledelse av Mark Zuckerberg, kunngjør store endringer i sin innholdsmoderering på Facebook og Instagram. Selskapet avslutter sitt faktasjekkprogram med uavhengige partnere og erstatter det med et fellesskapsdrevet system, likt det som brukes på X (tidligere Twitter). Zuckerberg begrunner endringene med et ønske om å redusere feil, forenkle retningslinjer og gjenopprette ytringsfriheten. Meta vil også fjerne noen retningslinjer rundt betente temaer som innvandring og kjønn, og justere innholdsfiltrene. Endringene kritiseres av blant andre utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne, som mener dette er et politisk grep i favør Donald Trump og hans tilhengere, og at det vil føre til et hardere ordskifte med flere udokumenterte påstander.
1 måned siden
Nettavisen opplevde en betydelig økning i opplaget i 2024, med en vekst på tolv prosent. Sjefredaktør Gunnar Stavrum fremhever avisens evne til omstilling og utnyttelse av endringer som nøkkelen til suksessen. Avisen forventer økte inntekter i 2025. Magasinsjef Lars Wærstad understreker viktigheten av å forstå hva leserne ønsker. Redaktør Liv Ingrid Mellemseter peker på totalpakken +Alt, som inkluderer lokalaviser, podkasttjenesten Untold og sportsplattformen Direktesport, som en viktig faktor for abonnentenes lojalitet. Direktesport, med norsk fotball i spissen, er en sentral del av sportstilbudet.
25 dager siden
Norges Fotballforbund lanserer en egen X-konto, «nff_info_VAR», for å forklare VAR-avgjørelser i Eliteserien. Kontoen skal gi oppdateringer og bakgrunn for avgjørelsene i pauser og etter kamper, og åpner for diskusjon. Tiltaket kommer etter en periode med sterk debatt og kritikk rundt videodømming siden innføringen i 2023. I mars vedtok fotballtinget å videreføre VAR-teknologien, til tross for motstand fra flere klubber.
1 måned siden
Arbeiderpartiet vurderer å droppe «Nå er det vanlige folks tur» og er på utkikk etter et nytt slagord. Partiet har konsultert et nettpanel for å få tilbakemeldinger på alternative slagord, som «På jobb for deg» og «Trygg styring». Nettavisen inviterer leserne til å bidra med forslag i kommentarfeltet. Valg av slagord er en strategisk øvelse, men tidligere forsøk har vist at det kan være vanskelig fordi motstandere kan lage motslagord som undergraver effekten. Etter tre og et halvt år med en til tider kaotisk regjeringstid med Senterpartiet, skal partiet føre valgkamp med stikkord som trygg styring og fordeling.
2 måneder siden
Aviser legger ned debattplattformer for unge, noe som fører til færre unge i offentlige debatter. Dette skaper bekymring for polarisering og mangel på dialog mellom generasjoner. Avisene satser mer på underholdning for å nå unge, enn å ta dem på alvor i debatter. Mediene bør senke terskelen for unges deltakelse og prioritere debattsider for å motvirke polarisering og fremme saklig dialog.