Innlandet fylkeskommunes analyse av mediedekningen rundt nedleggelsen av Dokka videregående skole har skapt reaksjoner. Analysen, som kostet fylkeskommunen nesten 100.
000 kroner, konkluderte med at 57 prosent av oppslagene var negative. Norsk Redaktørforening kritiserer fylkeskommunen for å undergrave tilliten til redaktørstyrte medier, og reagerer spesielt på kartleggingen av enkeltjournalisters arbeid.
Kommunikasjonssjefen i Innlandet forsvarer analysen og sier den er ment for intern bruk for å evaluere kommunikasjonsplanen. Redaktører i berørte aviser mener rapporten vitner om manglende kunnskap om medienes rolle og redaksjonelle prosesser, og at den kan skape et inntrykk av at fylkeskommunen ønsker å kritisere media.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Innlandet fylkeskommune engasjerte et byrå for 95.000 kroner for å kartlegge journalister som dekket skolestruktur-saken. Rapporten rangerte journalister og medier etter antall positive, nøytrale og negative oppslag. Kommunikasjonssjef Halvor Løkken mener mediedekningen har vært ensidig og favorisert motstandere av skolestrukturforslaget, men vil ikke klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Norsk Redaktørforening kritiserer kartleggingen og mener den vitner om manglende kunnskap om medienes rolle og undergraver pressens viktige samfunnsrolle. Mindretallspartiene i fylkestinget tar også avstand fra rapporten og stiller spørsmål ved hvorfor den ble bestilt og hva den skal brukes til.
2 måneder siden
En rapport bestilt av kommunikasjonsavdelingen i Innlandet fylkeskommune for å vurdere mediedekningen av skolestriden har utløst kraftige reaksjoner. Opposisjonen i fylkeskommunen kritiserer rapporten for å mistenkeliggjøre mediene, mens redaktører reagerer på at den rangerer journalister basert på antall negative oppslag. Fylkesordfører Thomas Breen (Ap) var ikke informert om bestillingen, og rapporten ble aldri politisk behandlet. Redaktører mener det ville vært mer hensiktsmessig å kontakte redaksjonene direkte i stedet for å utarbeide en rapport i etterkant.
2 måneder siden
Fylkesordføreren i Innlandet er under press etter at det ble kjent at han mottok en omstridt medierapport om nedleggelsen av seks videregående skoler på julaften, men hevder å ikke ha lest den. Opposisjonen krever nå en forvaltningsrapport og stiller spørsmål ved hvem som initierte bestillingen av rapporten, og mistenker at den politiske ledelsen var involvert. Kommunikasjonssjefen i fylkeskommunen sendte rapporten til fylkesordføreren med beskjed om «litt lesestoff mellom pepperkake og ribbe i jula.» Saken har også nådd Stortinget, hvor kulturministeren må svare på spørsmål om fylkesordførerens uttalelser om media.
1 måned siden
Nedleggelsen av seks videregående skoler i Innlandet har skapt usikkerhet og bekymring blant elever og foreldre før søknadsfristen. Elever presses til å søke seg til andre skoler, og det er frykt for lange reiseveier, mangel på hybler og kapasitetsproblemer. Samtidig kritiseres fylkeskommunen for manglende forberedelser og en omstridt mediekartlegging av negative medieoppslag. Foreldre melder om manglende informasjon, mens fylkeskommunen forsikrer at de jobber med å løse situasjonen.
2 måneder siden
Innlandet fylkeskommune legger ned seks videregående skoler, noe som berører 700 elever og 200 lærere. Dette fører til byggeprosjekter for 340 millioner kroner, inkludert nye internater og ombygging av eksisterende skoler. Elever vil oppleve undervisning i brakker og midlertidige lokaler i byggeperioden, og noen vil fortsette i de nedlagte skolene. Vedtaket kritiseres av opposisjonen for dårlig planlegging og unødvendige kostnader, mens fylkesordføreren forsikrer at opplæringsloven vil bli fulgt.
4 måneder siden
Innovasjon Norge reagerer på en artikkel i Nettavisen om deres tidligere ansatte, Linda Beate Randal, som også er fylkespolitiker. De kritiserer avisen for å ha presentert feilaktige påstander og utelatt viktig informasjon. Innovasjon Norge påpeker at Randals rett til å være fylkespolitiker er lovfestet, ikke bare kontraktfestet, og at hennes fravær under valgkampen var ferie og avspasering, ikke betalt arbeidstid. De avviser også påstanden om at en stilling ble opprettet spesielt for henne. Innovasjon Norge understreker at de legger til rette for at ansatte kan ta på seg folkevalgte verv, uavhengig av partitilhørighet, og at feilaktig informasjon i media bidrar til politikerforakt.
5 timer siden
En undersøkelse avslører store prisforskjeller på Coops egne merkevarer. Dette står i kontrast til Coops løfte om like lave priser i alle sine butikker.
2 måneder siden
Norges Fotballforbund (NFF) har offentliggjort en rapport om VAR-debatten i sosiale medier, basert på over 46.000 meldinger på X og 20.000 Facebook-kommentarer fra januar 2024 til februar i år. Rapporten viser en polarisert debatt, med overvekt av negative meldinger om VAR på X, mens Facebook viser en jevnere fordeling. Norsk Supporterallianse (NSA) kritiserer NFF for å publisere rapporten rett før fotballtinget, hvor VAR-spørsmålet skal behandles, og kaller det et maktgrep. NFF begrunner rapporten med at mange tillitsvalgte har kviet seg for å delta i debatten og at analysen bidrar til en mer informert debatt.
3 måneder siden
Kostnadene for skoleskyss i Innlandet fylkeskommune øker betydelig de neste årene, hovedsakelig på grunn av nedleggelser av videregående skoler og nye transportkontrakter. Nedleggelsene fører til at flere elever trenger skoleskyss, noe som øker utgiftene med 25-30 millioner kroner i 2025/26. I tillegg vil nye kontrakter for buss og drosje øke kostnadene med 77 millioner i 2025, og opp til 190 millioner i 2027. Fylkeskommunen jobber med kostnadsreduserende tiltak, inkludert en helsefaglig nemnd for å vurdere behovet for spesialskyss. Elevrådsledere kritiserer de økte kostnadene og jobber med å etablere en privat videregående skole som et alternativ.
4 måneder siden
Kunnskapsdepartementet har gitt Innlandet fylkeskommune tillatelse til å legge ned seks videregående skoler fra 1. august 2025. Flere partier hadde bedt om en lovlighetskontroll med oppsettende virkning, men dette ble avvist av departementet. Avgjørelsen har skapt stor skuffelse blant elever og lokale politikere, som mener barnas beste ikke er tilstrekkelig utredet. Nedleggelsene omfatter skolene på Dokka, Skarnes, Lom, Flisa, Sønsterud og Dombås. Som et svar på nedleggelsen jobber lokale krefter i Lom med å etablere en privat videregående skole. Fylkesordfører Thomas Breen (Ap) begrunner nedleggelsene med en forventet nedgang i antall elever og en økning i antall eldre.