«Hotellet» av Emily Rudolf er en tysk krimroman som foregår i influensermiljøet. Handlingen er lagt til et luksuriøst alpehotell hvor en gruppe unge influensere samles for å feire en av dem.
Feiringen tar en mørk vending når sjalusi, utroskap og drap oppstår. Boken beskrives som en uvanlig sexy krim, men kritiseres for svak fremdrift og urealistiske elementer som manglende politietterforskning og dårlig mobildekning.
Persongalleriet beskrives som grunne og usympatiske karakterer. Selv om morderen avsløres, mangler motivasjonen dybde, noe som gjør opplevelsen frustrerende for leseren.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Ellen Sofie Lauritzen debuterer med krimromanen «Menn som faller», en metoo-thriller som utspiller seg i bokbransjen. Hovedpersonen Selna Bru, en tidligere journalist med en karriere i ruiner, får i oppdrag å skrive om den nylig avdøde forfatteren RT Remi, som var anklaget for voldtekt og bidro til å ødelegge hennes karriere. Selna ser dette som en mulighet for hevn og et comeback. Anmelderen kritiserer boken for å mangle spenning og overraskelser, og mener at Lauritzen forsøker å dekke for mange temaer uten å lykkes med å skape en engasjerende thriller. Boken får terningkast 3.
3 måneder siden
Boken «Løgnen» av TV2s krimreportere Kenneth Fossheim og Magnus Braathen avslører politiets metoder i en drapssak der en sjubarnsmor var mistenkt for å ha drept sin far og eksmann. Politiet brukte en hemmelig agent som utga seg for å være en venninne for å få den mistenkte til å tilstå. Agenten ga gaver og spanderte opphold for å vinne tillit. Den mistenkte ble dømt for drap, men hevder sin uskyld. Boken kritiserer politiets metoder og stiller spørsmål ved rettssikkerheten. Forfatterne mener boken må føre til en gjennomgang av politiets praksis med hemmelige agenter, da den fratar mistenkte rettigheter.
3 måneder siden
Lars Dehlis debutroman 'Illegal praksis' får kritikk for svake karakterer og kunstige dialoger. Boken handler om en ung mann som utgir seg for å være psykolog og behandler pasienter. Kritikere mener boken er overdrevent lærdomspreget og mangler litterær dybde. Karakterene fremstår som lite troverdige og dialogene er stive. Boken kritiseres også for å virke som et reklamestunt for forfatterens psykologpraksis, og ikke som en ekte roman.
2 dager siden
En ny seriemordergrøsser fra Søren Sveistrup er lansert. Boken følger forfatterens suksessoppskrift med groteske elementer.
3 måneder siden
Artikkelen er en anmeldelse av boken «Dirty Diana», som forsøker å utforske kvinners seksuelle fantasier. Boken følger Diana, som er i et sexløst ekteskap og kjeder seg. Hun ser tilbake på et tidligere forhold med fotografen Jasper, men boken mangler lidenskap og glød. Karakterene er flate, og de seksuelle fantasiene er overraskende ordinære. Anmelderen finner boken lite engasjerende og mener andre verk, som «Babygirl» og «Want», utforsker kvinners seksualitet på en mer spennende måte.
1 måned siden
Øystein «Pølsa» Pettersens nye bok «Mye Pølsevev» får hard medfart og beskrives som en skuffende og overfladisk selvhjelpsbok full av klisjeer. Boken lover å gi innsikt i «Team Pølsa»-filosofien, men anmelderen mener den ikke leverer. Pettersen bruker sin bakgrunn som toppidrettsutøver som eksempel, men fremstår som tvetydig og selvmotsigende. Han gjør narr av selvhjelpsbøkers bruk av grafer og fremmedord, men ender selv opp med å lire av seg floskler. Bokens lansering ble utsatt på grunn av en konflikt med NRK.
4 måneder siden
Selma Lønning Aarøs roman skildrer en julefeiring i Spania som går fullstendig galt. Saga, en kvinne i 50-årene, inviterer familien til sitt nye feriehus for å skape minner med sin demente mor. Feiringen utvikler seg til en tragikomisk katastrofe med konflikter, utroskap og uventede hendelser, som når moren stjeler et Jesusbarn fra en julekrybbe. Romanen balanserer mellom humor og alvor, og gir et nyansert bilde av familieforhold og forventninger. Selv om historien er underholdende og rørende, kritiseres den for å mangle dypere eksistensiell resonans.
4 måneder siden
Karin Smirnoffs andre bok i Millennium-serien, «Gaupas klo», mottar blandet kritikk og beskrives som en rotete oppfølger til «Havørnens skrik». Boken gjenbruker hovedpersonene Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, som begge er svekket, og introduserer en ny karakter, Svala Hirak. Handlingen dreier seg om gruvedrift i konflikt med samiske interesser, og en jakt på en harddisk med kryptovaluta. Anmelderen kritiserer boken for manglende sammenheng, rotete handling og vekslende språk, og konkluderer med at Smirnoff ikke lykkes i krimsjangeren, til tross for tidligere suksess i andre sjangre.
22 dager siden
Artikkelen analyserer «The White Lotus» sesong tre og stiller spørsmål ved seriens identitet. Handlingen følger rike karakterer i Thailand, men mangler tidligere sesongers fokus. Balansen mellom samfunnskritikk og krim er problematisk, da mordmysteriet tar for mye plass. Tilbakevendende karakterer og en kjedelig antagonist bidrar til at serien blir selvrefererende. Populariteten har ført til et samarbeid med Four Seasons, noe som indikerer at seerne nå ønsker å identifisere seg med de rike istedenfor å kritisere dem, og serien risikerer å miste sitt kritiske blikk.
17 dager siden
Helle Haugsgjerds roman «Ubrukelig» utforsker en families krise, der moren Signe kjemper med mammarollen og føler seg distansert fra sin sønn Linus. Teknologien, i form av en app som styrer sexlivet, forsterker følelsen av avstand. Anmelderen beskriver romanen som tidvis sterk, men påpeker at språket er ujevnt og inneholder slitte formuleringer. Likevel fremheves Haugsgjerds evne til å bruke visuelle virkemidler og manipulere leserens forventninger, noe som bidrar til en engasjerende, om enn ujevn, leseopplevelse om de man elsker høyest.