Lars Dehlis debutroman 'Illegal praksis' får kritikk for svake karakterer og kunstige dialoger. Boken handler om en ung mann som utgir seg for å være psykolog og behandler pasienter.
Kritikere mener boken er overdrevent lærdomspreget og mangler litterær dybde. Karakterene fremstår som lite troverdige og dialogene er stive.
Boken kritiseres også for å virke som et reklamestunt for forfatterens psykologpraksis, og ikke som en ekte roman.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
27 dager siden
Alex Dahls roman «Kjære terapeut» slaktes av anmelderen, som gir den terningkast 2. Boken handler om terapeuten Kristina og hennes relasjon til klienten Leah, en forfatter med psykiske utfordringer. Anmelderen kritiserer romanen for å være banal, forutsigbar og full av klisjeer. Forsøkene på å bygge spenning drukner i overdreven bruk av terapispråk og pompøse beskrivelser. Skildringene av norsk politikk og samfunnsliv oppfattes også som lite troverdige, noe som bidrar til å svekke helhetsinntrykket.
1 måned siden
Øystein «Pølsa» Pettersens nye bok «Mye Pølsevev» får hard medfart og beskrives som en skuffende og overfladisk selvhjelpsbok full av klisjeer. Boken lover å gi innsikt i «Team Pølsa»-filosofien, men anmelderen mener den ikke leverer. Pettersen bruker sin bakgrunn som toppidrettsutøver som eksempel, men fremstår som tvetydig og selvmotsigende. Han gjør narr av selvhjelpsbøkers bruk av grafer og fremmedord, men ender selv opp med å lire av seg floskler. Bokens lansering ble utsatt på grunn av en konflikt med NRK.
3 måneder siden
Psykolog Lars Dehli deler sine leseopplevelser og bokpreferanser. Han er for tiden opptatt av Knausgårds «Det Tredje Riket», og fremhever «The Catcher In The Rye» som en bok med stor innflytelse. Han anbefaler selvhjelpsboken «Please Understand Me» og forteller om sin smuglesing av «Kroppen» i ungdommen. Dehli uttrykker ambivalens rundt Ibsens Hedda Gabler, som han både misliker og ser likheter med Tarantinos karakterer. Han avslører også sin fascinasjon for de kvinnelige karakterene Ylajali og Dagny.
3 måneder siden
Psykolog Lars Dehli bruker utradisjonelle metoder i sin terapi, som å eksponere pasienter for slanger, vaske hender i do og slikke skosåler. Han mener at panikkangst kan behandles raskt med riktig tilnærming, ofte på bare et par timer. Dehli har fått mye oppmerksomhet etter å ha deltatt i podcasten «Wolfgang Wee Uncut», spesielt etter en episode om selvmord som førte til at flere menn søkte hjelp. Hans debutroman «Illegal praksis» er inspirert av hans egne erfaringer, men har fått blandede anmeldelser. Kritikere har fokusert mer på Dehlis rolle som podkastgjest enn det psykologiske innholdet i boken.
1 måned siden
En ung lege kritiserer helseministerens tiltak for å redusere ventetider, som har ført til innføring av «fritidspoliklinikker». Legen hevder at dette øker presset på allerede overarbeidede leger, spesielt de i spesialisering (LIS), som mangler både kompetanse og tid. Utdanningen deres blir nedprioritert, og lange vakter samt høyt arbeidspress skaper dårlige arbeidsvilkår. Legen etterlyser bedre arbeidsforhold og utdanningsmuligheter for å sikre at leger ønsker å jobbe i offentlige sykehus.
17 dager siden
«Hotellet» av Emily Rudolf er en tysk krimroman som foregår i influensermiljøet. Handlingen er lagt til et luksuriøst alpehotell hvor en gruppe unge influensere samles for å feire en av dem. Feiringen tar en mørk vending når sjalusi, utroskap og drap oppstår. Boken beskrives som en uvanlig sexy krim, men kritiseres for svak fremdrift og urealistiske elementer som manglende politietterforskning og dårlig mobildekning. Persongalleriet beskrives som grunne og usympatiske karakterer. Selv om morderen avsløres, mangler motivasjonen dybde, noe som gjør opplevelsen frustrerende for leseren.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Torkil Færøs bok «Hvilekuren» for å være masete, tendensiøs og spekulativ. Boken fokuserer på viktigheten av hvile og stressmestring gjennom pulsmåling, og anbefaler bruk av en Garmin-pulsklokke. Forfatteren gjentar kjente livsstilsråd og bruker anekdotiske bevis, noe som gjør boken lite troverdig. Kritikere mener boken er en parodi på det moderne liv, der helse måles matematisk, og at den inneholder spekulative påstander om pulsklokkens evne til å varsle om alvorlige helseproblemer. Boken fremstår som en gjentagelse av forfatterens tidligere bok «Pulskuren», som også fikk kritikk i fagmiljøet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler debatten rundt Martin Bech Holtes bok «Landet som ble for rikt», hvor SSB-forskere Erling Holmøy og Olav Slettebø kritiserte hans bruk av tall. Holmøy og Slettebø hevdet at Bech Holte brukte «sjokkerende gale tall» for norsk BNP i en av bokens figurer. Artikkelen argumenterer for at SSB-forskerne har presentert kritikken på en villedende måte, og at de har gitt inntrykk av at hele boken er basert på feil tall, selv om kritikken kun gjelder en enkelt figur. Forfatteren konkluderer med at Bech Holte fortjener en unnskyldning for denne fremstillingen.
1 måned siden
Ellen Sofie Lauritzen debuterer med krimromanen «Menn som faller», en metoo-thriller som utspiller seg i bokbransjen. Hovedpersonen Selna Bru, en tidligere journalist med en karriere i ruiner, får i oppdrag å skrive om den nylig avdøde forfatteren RT Remi, som var anklaget for voldtekt og bidro til å ødelegge hennes karriere. Selna ser dette som en mulighet for hevn og et comeback. Anmelderen kritiserer boken for å mangle spenning og overraskelser, og mener at Lauritzen forsøker å dekke for mange temaer uten å lykkes med å skape en engasjerende thriller. Boken får terningkast 3.
4 måneder siden
Karin Smirnoffs andre bok i Millennium-serien, «Gaupas klo», mottar blandet kritikk og beskrives som en rotete oppfølger til «Havørnens skrik». Boken gjenbruker hovedpersonene Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, som begge er svekket, og introduserer en ny karakter, Svala Hirak. Handlingen dreier seg om gruvedrift i konflikt med samiske interesser, og en jakt på en harddisk med kryptovaluta. Anmelderen kritiserer boken for manglende sammenheng, rotete handling og vekslende språk, og konkluderer med at Smirnoff ikke lykkes i krimsjangeren, til tross for tidligere suksess i andre sjangre.