Den svenske influenseren Lovisa Worge (28) har fått nok av hatmeldinger knyttet til kropp og bilder hun deler på sosiale medier. Selv om hun har sluttet å poste lettkledde bilder, mottar hun fortsatt kritikk, spesielt etter et bilde fra stranden som viser ryggen hennes. Worge blir anklaget for å fremme anoreksi, noe hun tar ansvar for og sier at hun ikke hadde forstått fullt ut da bildet ble publisert i 2023.
Hun understreker at hun ikke ønsker å glorifisere tynnhet og at hun forstår bekymringen for unge følgere. Samtidig mener hun at kritikken har gått for langt, og at hun må kunne ta bilder av kroppen sin som alle andre.
Worge har tidligere vært åpen om kosmetiske inngrep, men nekter for mer enn det. Hun opplever også kritikk for bilder i tettsittende klær og påpeker at hun alltid har hatt en slank kropp.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
13 dager siden
De svenske influenserne Lovisa Worge og Hanna Friberg har uttalt seg om kritikken de har fått for å skape kroppspress i sosiale medier. I et intervju med Aftonbladet forteller de om forventningene om å være perfekte forbilder, og hvordan de selv bidrar til et urealistisk kroppsbilde. Worge, kjent fra «Girls of Stockholm», sier hun tar ansvar for å ha lagt ut bilder som har provosert, og innrømmer at hun er en bidragsytende faktor til kroppspresset. Friberg understreker at de er vanlige jenter som lever offentlig, og at det er vanskelig å alltid være et godt forbilde.
4 måneder siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf, kjent for sin klesstil og sitt hår, anklages for dårlig ledelse i sitt klesmerke Djerf Avenue. Ansatte rapporterer om et dårlig arbeidsmiljø med skriking og nedsettende kommentarer. Djerf og daglig leder har uttalt at de tar kritikken alvorlig. Artikkelen stiller spørsmål ved om Djerfs image vil ta skade, da hennes popularitet hovedsakelig er basert på estetikk, og om fansen vil forvente mer enn et velpleid ytre. Det påpekes at kombinasjonen av å være influenser og gründer kan skape utfordringer med personalhåndtering.
19 dager siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf anklages for plagiat etter lanseringen av sin nye kolleksjon. Bildene fra Djerf Avenue, som viser Djerf liggende i et stort skjell, er svært like bildene til merket Slip Silk Pillowcase fra tidlig 2024. Djerf Avenue har innrømmet å ha blitt inspirert av bildene, men motejournalist Emily Dahl mener likheten er så stor at det er vanskelig å kalle det inspirasjon og omtaler det som uetisk. Djerf har tidligere mottatt kritikk for dårlig arbeidsmiljø.
1 måned siden
Online coach Majen Tvedt-Røhmer, kjent som «Coach Majen», har fått kritikk for en video der hun hevder å prestere bedre etter å ha gått ned i vekt. Personlig trener Siren Bjerkli reagerer på uttalelsen og mener den skaper en usunn kobling mellom kroppsstørrelse og treningsprestasjon, noe som i verste fall kan føre til spiseforstyrrelser. Tvedt-Røhmer innrømmer at hun kunne formulert seg annerledes, men understreker at hun kun refererer til sin egen opplevelse. Bjerkli har mottatt positiv respons på sin motvideo, spesielt fra foreldre som er bekymret for unges forhold til kropp og trening i sosiale medier.
14 dager siden
Rebecka Andersen, kjent fra «71 grader nord - team», kritiserer voksne seere for hatmeldinger. Hun mener kommentarene går over streken og kritiserer hennes personlighet. Andersen føler seg feilaktig fremstilt på TV som mer klagete enn hun er, grunnet klippingen. Etter å ha delt en video på Instagram der hun oppfordrer til vennlighet, har hun opplevd en positiv endring i tilbakemeldingene.
3 måneder siden
Influenser Martine Halvorsen publiserte et før- og etterbilde på Instagram 1. juledag, noe som utløste blandede reaksjoner. Noen følgere kritiserte innlegget for å fremme slanking og være i strid med hennes tidligere budskap om kroppspositivitet, mens andre roste henne for åpenheten. Halvorsen forklarer at innlegget var knyttet til lanseringen av en ny treningsapp 6. januar, og at hun ønsket å dele sin personlige reise. Hun understreker at hun er stolt av sin endring og mener det handler om å ta vare på seg selv, samtidig som hun respekterer at folk har ulike meninger. Halvorsen sier hun har mindre fokus på kropp nå enn før hun tok tak i helsen sin, og at hun synes det er fint at folk diskuterer og viser engasjement.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg hvordan sosiale medier normaliserer et usunt fokus på mat og kropp, spesielt blant unge. Forfatteren, som selv har slitt med spiseforstyrrelser, kritiserer influensere som fremmer kaloritelling og urealistiske kroppsidealer. Det påpekes at mange unge har et problematisk forhold til mat, og at sosiale medier bidrar til å forsterke dette. Begreper som 'bulking' og 'cutting' skaper et overdrevent fokus på kropp og mat. Artikkelen advarer mot at unge søker råd fra influensere i stedet for foreldre, og oppfordrer til å gjøre det utrendy å veie mat og telle kalorier.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan bloggere og influencere utvikler seg fra profiler i sosiale medier til bedriftseiere, og de utfordringene som følger med. Den svenske influenceren Matilda Djerf er et eksempel på en som har fått kritikk for dårlig behandling av sine ansatte. Influensermarkedsføring er en milliardindustri, men det er viktig med tydelig merking av reklame og bevissthet rundt rollen som forbilder. Flere norske influencere har lykkes med å bygge store virksomheter, men kontroverser kan påvirke merkevaren. Likevel kan feiltrinn også styrke merkevaren på sikt.
1 måned siden
Martine Halvorsen, kjent for kroppspositivisme, møter kritikk etter å ha promotert et treningskonsept for vektnedgang. Influenser Mikela Beck anklager Halvorsen for dobbeltmoral og kynisk markedsføring, en kritikk som støttes av flere profiler. Halvorsen beklager, forklarer at hun uttrykte seg klønete, og understreker at treningsappen fokuserer på helse og velvære, ikke kroppsidealer. Hun understreker at hun tar kritikken på alvor og vil forbedre seg.
1 måned siden
Flere unge kvinner reagerer negativt på direktemeldinger fra online coach «Coach Majen» om fettprosent og kroppsforming. Amalie Gjeråker (25) følte meldingen var personlig og ubehagelig, spesielt siden hun slet med overspising. Journalisten Ingeborg Senneset (39) kritiserer meldingene som umoralske og egosentriske. Tvedt-Røhmer forsvarte seg først i en video, men publiserte senere en beklagelsesvideo der hun lover å tenke seg bedre om før hun poster noe. Gjeråker har sett videoen og håper at Tvedt-Røhmer mener det hun sier.