Rolex, verdens største produsent av luksusklokker, har økt prisene på flere av sine mest populære modeller med opptil 8 prosent fra nyttår. Prisøkningen kommer etter at gullprisen steg 27 prosent i 2024. Rolex-modellen «Day-Date» koster nå 44. 200 euro, opp fra 41. 000 euro i fjor, mens en GMT-Master II har økt fra 41.
300 til 44. 600 euro. Prisene har også økt tilsvarende i Norge. Rolex hever vanligvis prisene én gang i året, 1.
januar, og årets økning er større enn i fjor. For stålmodeller er økningen mer moderat, med en Cosmograph Daytona i stål som nå koster 16. 000 euro, opp fra 15. 500 euro i 2024.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Gullprisene har steget kraftig i 2024, noe som fører til økte priser på gullsmykker. Spesielt gifteringer vil bli dyrere i 2025, med en forventet prisøkning på minst fem prosent. Dette skyldes en økning i gullprisen på 42 prosent, justert for kronekurs. Samtidig har verdien av gamle gullsmykker økt betraktelig. Økt etterspørsel fra sentralbanker og investorer bidrar til prisstigningen, men det understrekes at det fortsatt er mulig å finne rimeligere gifteringer. Eksperter påpeker at gullprisen kan fortsette å stige, men at det ikke er en garanti.
2 måneder siden
Kongsberg Gruppens aksje fortsetter å falle på Oslo Børs etter nylig resultatfremleggelse, til tross for en betydelig økning det siste året. Equinor stiger, og oljeprisen viser også en økning. Endúr ASA har avtalt å kjøpe flere selskaper for over en milliard kroner, finansiert gjennom aksjer, lån og en emisjon. Prisveksten i Norge steg til 2,3 prosent i januar, med en kjerneinflasjon på 2,8 prosent. Lumi Gruppen, som eier Sonans og Oslo Nye Høyskole, rapporterer et resultat før skatt på 13,8 millioner kroner i andre halvdel av 2024, en forbedring fra fjoråret. NRC Group faller kraftig etter konflikt med Bane Nor.
4 måneder siden
Vinmonopolet justerer prisene ved nyttår, der rundt 70 prosent av varene enten blir billigere eller beholder samme pris. En generell prisøkning på 0,8 prosent skyldes hovedsakelig inflasjonsjustering av alkoholavgiften. Noen få produkter opplever store prisøkninger, som en rødvin som går opp 190 prosent, mens andre varer, som en annen rødvin, faller med nesten 66 prosent. Vinmonopolet opplever en nedgang i salget på 4 prosent i år, men ser en vekst på 18 prosent i salget av alkoholfri drikke. Prisendringene skyldes i hovedsak alkoholavgift, emballasjeavgift og leverandørpriser.
2 måneder siden
Oslo Børs åpnet med en svak oppgang, men Endúr-aksjen utmerker seg med en betydelig økning etter et milliardoppkjøp av Total Betong AS, Igang Totalentreprenør AS, Habto Holding AS og en majoritetsandel i Propoint Survey AS. Oppkjøpet finansieres gjennom aksjer, banklån og en emisjon. Samtidig faller Hydro-aksjen etter at Donald Trump varslet nye tollsatser på stål og aluminium. Lumi Gruppen, som eier Sonans og Oslo Nye Høyskole, rapporterer om resultatforbedring. Kjerneinflasjonen steg til 2,8 prosent i januar, drevet av økte priser på mat og strøm.
20 dager siden
Norske matvarer har opplevd en prisstigning på 8,7 prosent de siste 12 månedene, ifølge SSB. Kokesjokolade, melis og spisesjokolade har hatt de største prisøkningene. Matvareekspert Ivar Pettersen i Alo Analyse mener prisveksten kan virke urovekkende, men forventer en hyggeligere utvikling fremover. Økte kakaopriser internasjonalt påvirker sjokoladeprisene, mens årsaken til økningen i ketchup- og sennepspriser er sammensatt og trolig knyttet til få tilbydere. Egg har også hatt en kraftig prisøkning, delvis grunnet økt etterspørsel og sykdomsutbrudd i Europa, men eksperten mener økningen er større enn forventet.
4 måneder siden
Vinmonopolet justerer prisene på en rekke varer fra 1. januar. Om lag 12 500 varer blir dyrere, mens 28 500 varer blir billigere eller forblir uendret. Prisøkningen skyldes i hovedsak inflasjonsjustering av alkoholavgiften, men også økte emballasjeavgifter og justeringer fra produsenter og importører. Noen få varer øker betydelig i pris, mens andre reduseres kraftig. Det kan derfor være gunstig å handle enkelte varer før nyttår, mens andre bør kjøpes etter 1. januar. Vanlige bytteregler gjelder også for salgsvarer.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en markant økning i uttak av gull fra Bank of England, som besitter verdens nest største gullreserve. Frykten for at Donald Trump vil innføre toll på gullimport til USA, kombinert med en høyere gullpris i det amerikanske markedet, driver markedsaktører til å sende store mengder gull over Atlanteren. Dette har ført til at alle tilgjengelige tidspunkter for uttak er fullbooket, med ventetider opp mot åtte uker. Siden november har gulltradere og finansinstitusjoner flyttet betydelige mengder gull til New York, noe som har økt lagerbeholdningen betraktelig. Gullprisen har satt nye rekorder.
7 dager siden
Gullprisen har nådd et historisk høyt nivå og passerte 3500 dollar per unse for første gang. Ifølge investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management har prisen steget med cirka 70 prosent siden starten av 2024. Økningen skyldes blant annet en svekket dollar og økt usikkerhet i markedene, spesielt etter USAs president Donald Trumps innføring av tollsatser. Sentralbanker, særlig i Kina og andre vekstland, kjøper stadig mer gull. Omtrent 40 prosent av alt gull brukes til smykker, mens en mindre andel går til investeringer. Gull oppleves som en trygg investering i urolige tider, og mange investorer søker tilflukt i gull ved markedsuro. Næss mener at gullprisen kan fortsette å stige, noe som vil kreve økt innsats for å utvinne mer gull.
3 måneder siden
Strømprisene stiger i hele Norge fra tirsdag til onsdag, med Østlandet som opplever den største økningen. Timeprisen på Østlandet når sitt høyeste nivå mellom klokken 8 og 9, med 301 øre per kilowattime, før den faller til en snittpris på 89 øre for dagen. Sørlandet opplever også en høy timepris på 256 øre, mens Vestlandet har en topp på 105 øre. Nord-Norge skiller seg ut med en svært lav pris på 1 øre per kilowattime, som følge av høy magasinfylling, mens Midt-Norge har en pris på 3 øre.
6 dager siden
Handelskrig og toll har skapt usikkerhet i verdens aksjemarkeder, noe som har ført til økt interesse for gull som investeringsobjekt. Gullprisen har nylig nådd rekordnivåer, med en unse gull priset til over 3500 dollar, tilsvarende omtrent 1160 kroner per gram. Kjell William Riibe, som har drevet med kjøp og salg av gull i over 40 år, merker at flere, inkludert kvinner og unge, nå kjøper gull som en tryggere investering enn aksjer. Professor Are Oust ved NTNU forklarer at gull ofte fungerer som en trygg havn i usikre tider, men advarer mot å anbefale gullinvestering til vanlige folk på grunn av prisusikkerhet og tilgjengelige bankgarantier. Spareøkonom Else Sundfør fra Nordnet bekrefter en femdobling i kjøp av gullrelaterte produkter, og forklarer at man kan investere i gull fysisk eller gjennom fond, aksjer og ETF-er som følger gullprisen. Investering i gull krever kunnskap, spesielt ved bruk av mer komplekse finansielle produkter.