Veidirektør Ingrid Dahl Hovland oppfordret kvinner til å ta et større ansvar bak rattet, med henvisning til at menn er overrepresentert i ulykkesstatistikker og oftere involvert i risikofylt kjøring. Hovland mener en jevnere fordeling av kjøringen mellom kjønnene kan bidra til å redusere antall ulykker.
Senterpartiets Geir Indrefjord kritiserer utspillet og kaller det et pinlig 8. mars-stunt.
Han argumenterer med at statistikk viser at menn over 25 år har lavere risiko for ulykker per kjørte kilometer enn kvinner i samme aldersgruppe, og mener veidirektøren heller bør fokusere på trafikksikkerhet generelt.
1 måned siden
Veidirektør Ingrid Dahl Hovland oppfordret på kvinnedagen kvinner til å ta rattet, da hun mener menn oftere er involvert i risikofylt kjøring. Senterpartiets Geir Indrefjord kritiserer Hovlands utspill og kaller det et pinlig 8. mars-stunt. Indrefjord viser til statistikk fra Statens vegvesen som angivelig viser at menn over 25 år har lavere risiko for ulykker per kjørte kilometer enn kvinner i samme aldersgruppe. Han mener Hovlands oppfordring er basert på falske kjønnsstereotypier og at veidirektøren heller bør fokusere på å forbedre trafikksikkerheten generelt.
1 måned siden
Veidirektør Ingrid Dahl Hovland oppfordrer kvinner til å ta større ansvar bak rattet, da undersøkelser viser at menn oftere er involvert i alvorlige trafikkulykker og risikofylt kjøring. En undersøkelse viser at menn i større grad enn kvinner kjører bil når par er på tur. Statistikken fra fotobokser viser også at langt flere menn enn kvinner mister førerkortet for råkjøring. Veidirektøren mener derfor at en jevnere fordeling av kjøringen mellom kjønnene kan bidra til å redusere antall ulykker.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Veidirektør Ingrid Dahl Hovland oppfordrer kvinner til å ta større ansvar bak rattet, da undersøkelser viser at menn oftere er involvert i alvorlige trafikkulykker og risikofylt kjøring. En undersøkelse viser at menn i større grad enn kvinner kjører bil når par er på tur. Statistikken fra fotobokser viser også at langt flere menn enn kvinner mister førerkortet for råkjøring. Veidirektøren mener derfor at en jevnere fordeling av kjøringen mellom kjønnene kan bidra til å redusere antall ulykker.
1 måned siden
Artikkelen påpeker at menn dominerer bilkjøringen, selv om det er nesten like mange kvinner som menn med førerkort. Undersøkelser viser at menn oftere anser seg som tryggere sjåfører, mens statistikk fra Statens vegvesen indikerer at menn er mer involvert i risikofylt atferd og alvorlige ulykker. Kvinner oppfordres til å ta rattet oftere. Utviklingen av automatisert transport kan bidra til å jevne ut kjønnsforskjellene i fremtiden.
2 måneder siden
I en kronikk reflekterer forfatteren over sin egen reaksjon på kvinner som tar mye plass, spesielt sexologen Iselin Guttormsen. Han innser at hans irritasjon kan stamme fra ubevisste kjønnsstereotyper, da han sjelden reagerer på menn som tar like mye plass. Han stiller spørsmål ved hvorfor kvinnelige profiler ofte møter hardere kritikk enn menn, og oppfordrer både menn og kvinner til å reflektere over egne fordommer uten å skamme seg. Målet bør være å fokusere på om man finner noe underholdende, uavhengig av kjønn.
3 måneder siden
En ny undersøkelse viser at 7 av 10 bilister blir hissige eller stresset i trafikken. Kvinner er mer hissige enn menn, med henholdsvis 74 og 69 prosent. Finnmark topper listen over de mest hissige bilistene med 93 prosent, mens aldersgruppen 40-49 år har 83 prosent. Fagsjef i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, påpeker at stressede sjåfører er farligere og mer uoppmerksomme. Han viser også til en økning i antall skader i januar 2024, med 62 853 skader og en kostnad på 1,5 milliarder kroner. Ytre-Hauge understreker at bilistene må tilpasse kjøringen etter forholdene for å redusere risikoen for ulykker.
3 måneder siden
Sigrid Bonde Tusvik kritiserte NRKs podkastundersøkelse for å være mannsdominert, og savner flere kvinnelige podkaster. Hans-Petter Nygård-Hansen støtter dette, og mener det er for få kvinner som leder podkaster om politikk og samfunn. Han påpeker at mange kvinnepodkaster omhandler helse og relasjoner. Malin Kulseth mener kvinner kan være mer utsatt for hets ved politisk engasjement, og at kvinner ofte lager podkast for kvinner. En undersøkelse viser at det ikke er store forskjeller i interesse for podkast mellom kjønnene, men noe forskjell i interesse for politikk. Nadina Bouhlou og Helena Brodtkorb mener innhold er viktigere enn kjønn på programleder.
2 måneder siden
I NRK-programmet Debatten ble barne- og familieminister Lene Vågslid spurt om hvordan hun ville kombinere statsrådsjobben med å være småbarnsmor. Spørsmålet har utløst kritikk, med argumenter om at det er irrelevant og kjønnsdiskriminerende i 2025. Alma Tokle kalte spørsmålet flaut og gammeldags. Debatten-redaksjonen forsvarer spørsmålet ved å si at Vågslids kjønn var irrelevant, og at det ga henne en anledning til å snakke om tidsklemma. Fredrik Solvang mener det er mer originalt å stille spørsmålet til en kvinne. Andre, som Berit Aalborg, påpeker at kvinner oftere enn menn må svare på slike spørsmål.
2 måneder siden
Fredrik Solvang møter kritikk for sin spørsmålsstilling til barne- og familieminister Lene Vågslid i «Debatten», hvor han refererte til tidligere tekstmeldinger om avlysninger grunnet datteren. Anette Trettebergstuen reagerte og kalte spørsmålet kjønnsdiskriminerende. I kveldens sending vil Espen Aas lede den første delen, før Solvang selv debatterer mot blant andre Trettebergstuen. Solvang forsvarer sin spørsmålsstilling ved å vise til at kvinner oftere opplever tidsklemma.
1 måned siden
Artikkelen retter fokus mot diskriminering av kvinner i yrkesskadeerstatningssystemet, særlig de som jobber i risikoutsatte omsorgsyrker. Kvinner får oftere avslag fordi skader anses som en forventet del av jobben, til tross for mangelfullt HMS-arbeid i disse sektorene. Artikkelen fremhever at dagens system favoriserer pasientrettigheter over ansattes sikkerhet og argumenterer for nødvendige regelendringer for å sikre rettferdig behandling av kvinnelige arbeidstakere. Den kritiserer også manglende politisk prioritering av saken.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Fredrik Solvangs spørsmål til barne- og familieminister Lene Vågslid om hvordan hun vil kombinere statsrådsjobben med morsrollen. Spørsmålet anses som gammeldags og opprettholder forventningen om at kvinner setter karrieren til side ved familieforøkelse. Det påpekes at en mannlig statsråd trolig ikke ville fått samme spørsmål, noe som illustrerer manglende likestilling i arbeidslivet. Spørsmålet underbygger også en feilaktig antagelse om at det er vanskelig å kombinere en krevende jobb med morsrollen.
1 måned siden
En undersøkelse viser at kvinner har lavere pensjonssparing enn menn. Pensjonsekspert Fredrikke Gregorson oppfordrer kvinner til å engasjere seg mer i egen pensjon og ta mer risiko, spesielt i aksjemarkedet, for å øke avkastningen. Kvinner er mer bekymret for sin økonomiske fremtid som pensjonister og har mindre oversikt over pensjonsordningen sin. Arbeidsministeren foreslår å øke aldersgrensen for å stå i jobb til 72 år.