I en kronikk reflekterer forfatteren over sin egen reaksjon på kvinner som tar mye plass, spesielt sexologen Iselin Guttormsen. Han innser at hans irritasjon kan stamme fra ubevisste kjønnsstereotyper, da han sjelden reagerer på menn som tar like mye plass.
Han stiller spørsmål ved hvorfor kvinnelige profiler ofte møter hardere kritikk enn menn, og oppfordrer både menn og kvinner til å reflektere over egne fordommer uten å skamme seg.
Målet bør være å fokusere på om man finner noe underholdende, uavhengig av kjønn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
I denne kronikken reflekterer forfatteren over likestilling og feminisme i lys av en annen kronikk som tar et oppgjør med underbevisste holdninger mot kvinner. Forfatteren understreker at likestilling handler om frihet til å leve det livet man ønsker, og fremhever at selv om det har vært fokus på guttas utfordringer, er det fortsatt viktig å jobbe for kvinners rettigheter. Regjeringen har gjennomført flere tiltak, som en ny abortlov, kjønnskvotering i styrerom, vern mot seksuell trakassering og en partnerdrapskommisjon. Forfatteren avslutter med å understreke at kampen for likestilling er en kontinuerlig prosess som krever politisk vilje og engasjement.
9 dager siden
Artikkelen diskuterer mangelen på mangfold i norsk humorbransje, spesielt innen standup, og kommenterer et tidligere leserinnlegg som kritiserte mangelen på minoritetsrepresentasjon. Den stiller spørsmål ved hvordan kvinner og minoriteter settes opp mot hverandre i debatten. Selv om flere kvinner tar plass i bransjen, opplever de fortsatt hets og underrepresentasjon. Forfatteren understreker viktigheten av et nyansert språk i inkluderingsarbeidet, og påpeker at bransjen fortsatt er mannsdominert og trenger mer mangfold. Endring er mulig hvis man står sammen og er bevisst på utfordringene.
22 dager siden
I en kronikk forteller en kvinne om sine erfaringer med seksuell trakassering og overgrep fra ungdomsskolen og senere i livet. Hun beskriver hvordan hun og andre jenter ble utsatt for uønskede seksuelle meldinger, kommentarer og tilnærmelser. Hun kritiserer den lave terskelen for hva som anses som akseptabelt mot kvinner, og etterlyser en endring i holdninger og handlinger, spesielt fra menn. Hun understreker at seksuell trakassering kan ha alvorlige konsekvenser for ofrenes psykiske helse, og oppfordrer menn til å ta ansvar. Hun avslutter med å oppmuntre jenter og kvinner til å fortsette å kreve respekt og ta plass.
1 måned siden
I en humoristisk hyllest til kvinnedagen reflekterer artikkelforfatteren over kvinners rolle og kvinnekampens betydning. Han anerkjenner de fremskrittene som er gjort innen likestilling, men stiller også spørsmål ved om kjønnsrollemønstre kun er tillærte eller om biologi spiller en rolle. Han funderer over forventninger i samliv og uttrykker samtidig takknemlighet for kvinners bidrag med empati og nye perspektiver. Han avslutter med en feiring av kvinner og deres rettigheter.
17 dager siden
Artikkelen utforsker hvorfor mannlige strippere synes å være mer akseptert enn kvinnelige, og argumenterer for at denne dobbeltmoralen kan ha negative følger for unge menn. Den belyser kroppspress og mangel på positive rollemodeller som gutter opplever, noe som kan drive dem mot skadelige miljøer. Forfatteren oppfordrer til økt oppmerksomhet rundt disse skjevhetene og en aktiv lytting til unge menns perspektiver, samt en refleksjon over underholdningsverdien av mannlige strippere.
3 måneder siden
En artikkel belyser den sterke dominansen av menn i personlig drevne samfunnsrelaterte podkaster, noe som fører til at mange kvinnelige perspektiver og stemmer går tapt i samfunnsdebatten. Undersøkelser viser at lytterne ofte er menn og gutter, gjerne med en høyreorientert politisk tilhørighet. Artikkelen stiller spørsmål ved om det er en reell preferanse for mannlige stemmer, eller om det skyldes at det tradisjonelt har vært flere menn å lytte til. Forfatteren etterlyser en endring i medielandskapet, der kvinnelige duoer og trioer blir like vanlige som mannlige, og oppfordrer redaktørstyrte medier til å tenke nytt og utfordre tradisjonelle suksessformler.
1 måned siden
Artikkelen analyserer debatten om kvinners påståtte kresenhet ved partnervalg, slik den fremstilles i politiske kretser og på nett, spesielt i incel-miljøer. Den kritiserer politikere og influensere for å gi råd om dating, og viser hvordan teorier om kvinners kresenhet spres. Samtidig presenteres forskning som nyanserer bildet, og viktigheten av utdanning for inkludering og familieetablering understrekes. Forfatteren argumenterer for at slike utspill ofte er forsøk på å skape splid og tiltrekke mannlige følgere, og at de bidrar til et negativt syn på både kvinner og menn.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg skjevheten i kjønnsfordelingen i minneord publisert i aviser, der menn er overrepresentert. Forfatteren påpeker at minneord ofte handler om personer med høy status, noe som kan ekskludere kvinner og minoriteter. Hun argumenterer for at minneord er viktige for å anerkjenne enkeltmenneskers liv og bidrag til fellesskapet, og oppfordrer til større mangfold i hvem som minnes i avisene. Sosiale medier viser et større mangfold, men avisenes rolle som arkiv er unik. Hun inviterer leserne til å skrive minneord om alle.
23 dager siden
I en artikkel forteller «Nora» om sin seksuelle preferanse knyttet til sjalusi, og oppfordrer kvinner til å utforske egne seksuelle preferanser og «ta mer plass i senga». Hun opplever tenning ved tanken på at partneren er seksuelt tilfredsstilt av andre. Sexolog Hege Blom Sørgjerd forklarer at mange kvinner ikke er like kjent med eget tenningsmønster som menn, og at skam rundt fetisjer kan skape psykiske problemer. Hun oppfordrer til å akseptere og utforske egne preferanser, og mener det er mulig å skape seg en fetisj ved å utforske hva som tenner en seksuelt, samt å bruke sansene og tørre å gå inn i sitt erotiske rom.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan gravide kvinners mager blir gjenstand for berøring og kommentarer, i motsetning til andre kroppsdeler. Forfatteren reflekterer over hvordan menn ikke opplever samme form for fysisk anerkjennelse for sin rolle i unnfangelsen. Det trekkes en parallell til distriktspolitikk, der kvinnen/Oslo får æren for 'produktet' mens mannen/distriktene leverer råvarene. Artikkelen diskuterer også forskning som viser at kvinner trenger et ryddig hjem for å slappe av, mens menn kan hvile uavhengig av omgivelsene. Konklusjonen er at mer og bedre sex er god distriktspolitikk, og at menn bør la kvinner kjefte mens de hviler for å skape bedre forhold.