Det pågår en debatt om hvorvidt sosialhjelp skal kunne sendes ut av landet. Fremskrittspartiet (FrP), ved Kristoffer Sivertsen, mener at dette er misbruk av midler som er ment for å hjelpe folk i Norge, og foreslår å avkorte stønaden krone for krone for de som sender penger utenlands.
FrP viser til SSB-tall som indikerer at en stor andel av sosialhjelpen går til innvandrere, og at det er en sammenheng mellom sosialhjelp og pengeoverføringer til utlandet. Rodas Tadese Sibahtu har derimot foreslått skattefritak for de som sender penger hjem, og argumenterer for at dette er en effektiv form for bistand.
Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum støtter dette forslaget. Det er en pågående diskusjon om hvorvidt pengeoverføringer til utlandet er misbruk av sosialhjelp eller en form for effektiv bistand.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler debatten rundt hvorvidt sosialhjelp skal kunne sendes ut av landet. FrPs Kristoffer Sivertsen mener at de som sender sosialhjelp ut av landet, skal få avkortet stønaden sin. Han ser på dette som misbruk av midler som er ment for å hjelpe folk i Norge. Rodas Tadese Sibahtu har derimot foreslått skattefritak for de som sender penger hjem, og argumenterer for at dette er en effektiv form for bistand. Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum støtter dette forslaget. Det er en pågående diskusjon om hvorvidt pengeoverføringer til utlandet er misbruk av sosialhjelp eller en form for effektiv bistand.
3 måneder siden
Fremskrittspartiet (FrP) slår alarm om det de mener er misbruk av sosialhjelp, der penger sendes ut av landet. Kristoffer Sivertsen, FrPs førstekandidat i Rogaland, foreslår å avkorte stønaden krone for krone for de som sender penger utenlands. Han mener sosialhjelp skal hjelpe folk i Norge, ikke finansiere utenlandske regimer. Sivertsen viser til SSB-tall som indikerer at en stor andel av sosialhjelpen går til innvandrere, og at det er en sammenheng mellom sosialhjelp og pengeoverføringer til utlandet. FrP ønsker å stoppe dette, og mener det går på bekostning av barn i Norge. Erlend Wiborg støtter forslaget og ser frem til en intern debatt om løsninger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Fremskrittspartiet (FrP) slår alarm om det de mener er misbruk av sosialhjelp, der penger sendes ut av landet. Kristoffer Sivertsen, FrPs førstekandidat i Rogaland, foreslår å avkorte stønaden krone for krone for de som sender penger utenlands. Han mener sosialhjelp skal hjelpe folk i Norge, ikke finansiere utenlandske regimer. Sivertsen viser til SSB-tall som indikerer at en stor andel av sosialhjelpen går til innvandrere, og at det er en sammenheng mellom sosialhjelp og pengeoverføringer til utlandet. FrP ønsker å stoppe dette, og mener det går på bekostning av barn i Norge. Erlend Wiborg støtter forslaget og ser frem til en intern debatt om løsninger.
3 måneder siden
En spaltist i Aftenposten foreslår at staten skal legge til rette for at innvandrere lettere kan sende penger til sine hjemland. Dette forslaget møter sterk kritikk. Det argumenteres med at Eritrea er et diktatur som krever skatt fra sine borgere i utlandet, og at det er en risiko for at pengene kan havne hos diktatoriske myndigheter. Det påpekes også at pengeoverføringer bidrar til barnefattigdom i Norge. Forslaget om skattefradrag for pengeoverføringer anses som problematisk, da det kan føre til misbruk og skatteunndragelse. Artikkelforfatteren mener at innvandrere ikke ser på Norge som sitt hjemland, og at statlig bistand til fattige land bør opphøre.
3 måneder siden
Frps Kristoffer Sivertsen foreslår å kutte i sosialstønaden for innvandrere som sender penger til utlandet, da han mener dette er misbruk. Aps Øyvind Jacobsen kritiserer forslaget og kaller det 'ynkelig' og fremmedfiendtlig. Jacobsen mener at mottakere bør kunne disponere overskudd av stønaden, for eksempel til å sende penger til familien. Sivertsen svarer at det er naivt å tillate at sosialhjelp sendes ut av landet, og at pengene skal brukes til å få folk på bena. Han avviser at de vil kontrollere julegaver og feriereiser, men vil hindre store utsendinger av penger.
3 måneder siden
En ny spaltist i Aftenposten foreslår skattefradrag for innvandrere som sender penger til slektninger i hjemlandet. Forslaget argumenterer for at direkte pengeoverføringer er en mer effektiv form for bistand enn tradisjonelle kanaler, og at det kan bidra til å redusere global fattigdom. Selv om mange innvandrerfamilier i Norge har lav inntekt, sender de betydelige summer hjem. Skattefradraget kan også fungere som et insentiv for økt arbeidsinnsats og samtidig hjelpe barn i Norge. Artikkelen peker på at hjemsendte penger er en viktig inntektskilde for mange utviklingsland, og at tradisjonell bistand ofte er ineffektiv og preget av korrupsjon.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren tilbakeviser påstander om at pengeoverføringer fra innvandrere i Norge til deres familier i utlandet er en belastning for det norske samfunnet. Han argumenterer for at eritreiske innvandrere bidrar betydelig gjennom arbeid og skatt, og at pengene som sendes hjem går til grunnleggende behov, ikke til politiske regimer. Han fremhever at remitteringer er en anerkjent metode for fattigdomsbekjempelse og at det er en menneskerett å hjelpe sin familie. Han mener det er feil å mistenkeliggjøre denne formen for bistand og at det er en vinn-vinn situasjon for både giver og mottaker.
2 dager siden
Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet strides om fremtiden for norsk arbeidsliv. Debatten dreier seg om fagforeninger, organisering og midlertidighet.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg debatten rundt dyrtid i Norge, der prisene på billigvarer har økt kraftig. Finansminister Jens Stoltenberg møtte kritikk i et TV-program, der han ble konfrontert med folks opplevelse av høye priser kontra sjefsøkonomers syn på økonomien. Uenigheten om hvorvidt dyrtiden er over vedvarer, og mens opposisjonen foreslår tiltak som å senke matmomsen, vektlegger Stoltenberg å holde orden på økonomien. Dette skaper et inntrykk av at regjeringen ikke vil iverksette tiltak for å lette presset på folks lommebøker.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Norge som nasjon tjener på høye strømpriser i Europa, selv om det skaper debatt og bekymring innad i landet. Den påpeker at strømstøtten demper de negative konsekvensene for husholdninger, men at næringslivet og hytteeiere ikke nyter godt av denne ordningen. Artikkelen kritiserer Senterpartiets forslag om å begrense strømeksporten og Arbeiderpartiets Norgespris som mangelfulle løsninger. Den fremhever alternative forslag fra Høyre og Senterpartiet som er mer rettet mot å avhjelpe situasjonen for næringslivet. Konklusjonen er at populistiske løsninger og "strømhysteri" ikke er veien fremover, men at ansvarlige politikere må finne bærekraftige løsninger.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer forslaget om skattefradrag for innvandrere som sender penger til hjemlandet. Det hevdes at forslaget er rasistisk da det utelukker nordmenn fra samme fradrag. Det stilles spørsmål ved innvandreres lojalitet til Norge, og om integreringen har mislyktes. Det uttrykkes bekymring for at pengene kan havne i feil hender, og at ordningen kan skape avhengighet. Artikkelen argumenterer for at forslaget er verre enn bistand, og at det kan føre til at innvandrere som mottar sosialhjelp, kommer i en vanskelig situasjon. Det påpekes også at de fattigste ikke vil dra nytte av ordningen.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at debatten om sykelønn i Norge er preget av feilinformasjon og overdrivelser. Til tross for påstander om et historisk høyt sykefravær, viser statistikk at det er stabilt over tid. Mange nordmenn tror feilaktig at sykefraværet har økt mye de siste 20 årene. Sammenligning av sykefravær mellom land er misvisende på grunn av ulike regelverk. Norge har høy sysselsetting, og utgiftene til sykelønn er ikke så store som hevdet. Debatten fremstår som politisk motivert for å kutte i velferdsordninger.