Statens vegvesen oppdaget at en fotoboks mellom Elverum og Trysil var utsatt for hærverk og delvis fjernet. Hendelsen, som beskrives som unik, førte til at fotoboksen sluttet å sende bilder.
Vegvesenet understreker at slike handlinger reduserer trafikksikkerheten, men kameraet ble funnet igjen i grøfta slik at det kunne repareres.
De er mer opptatt av at fotoboksene skal ha en preventiv effekt på farlig kjøring, enn å ta de som utfører hærverk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen omhandler risikoen for å skade kameraer ved fotografering av Lidar-sensoren på Volvo EX90. En Facebook-bruker opplevde at lyset fra sensoren ødela mobilkameraet. Volvo bekrefter at laserstrålene fra Lidar-sensoren kan fokusere og ødelegge kamerasensorer på nært hold, og de vil inkludere en advarsel i bilens instruksjonsbok. Lignende hendelser har skjedd tidligere med andre Lidar-systemer, og Sony har tidligere advart mot laserskader på kameraer.
4 måneder siden
I Sverige har bilister begynt å bruke refleks-teip på bilskiltene for å unngå å bli tatt av fotobokser. Refleks-teipen skjuler registreringsnummeret når fotoboksen tar bilde. Svensk politi har bekreftet å ha sett dette trikset i bruk og advarer om at det kan føre til bøter, uavhengig av om man har kjørt for fort. Statens Vegvesen i Norge kjenner ikke til utbredt bruk av refleks-teip her til lands. De påpeker at norske fotobokser har avansert teknologi og at pregede bilskilt gjør det vanskeligere å unngå identifisering. Vegvesenet oppfordrer alle til å respektere fartsgrenser og fotobokser for å øke trafikksikkerheten.
2 måneder siden
Artikkelen avkrefter myten om at fotobokser bare er aktive av og til, og understreker at de er i drift 90% av tiden. Statens vegvesen opplyser at alle fotobokser har kamera, og er operative både dag og natt, med unntak av vedlikehold. Et rødt blink betyr at du har kjørt for fort, og nye strekningsmålinger er planlagt på flere veier. Artikkelen råder folk til å holde fartsgrensen.
4 måneder siden
I Lillestrøm ble over 50 biler utsatt for hærverk sist helg, inkludert knuste ruter og punkterte dekk. Politiet, som først trodde det dreide seg om 15 biler, har nå oppjustert antallet og etterforsker saken med høy prioritet. Flere biler hadde kameraer som fanget opp hendelser, og politiet har mottatt mange tips. Rune Tangen, en av de rammede, fikk tre dekk punktert og har levert bilder av gjerningspersonen fra overvåkingskamera. Skadene kan bli kostbare for bileiere, og politiet vurderer fengselsstraff dersom én person står bak alt. Etterforskningen pågår, og politiet oppfordrer til flere tips.
3 måneder siden
En litauisk buss som tidligere hadde kjørt av veien og fått kjøreforbud, ble observert i bruk igjen. Bussen hadde betydelige skader og manglet flere vinduer, som var forsøkt tettet med papp og tape. Politiet mottok tips om at bussen var på vei ut av landet og rykket ut. De fant bussen ved en bensinstasjon og beslagla nøklene. Politiet vurderte bussens tilstand som uforsvarlig for kjøring. Ved gjentatte forsøk på kjøring vil politiet beslaglegge både førerkort og buss.
14 dager siden
Svein Arne Fossbakken og kona fikk påskeferien ødelagt da de oppdaget hærverk på hytta i Buvika, Trøndelag. Hytta var rasert innvendig, med tømte skap og bruk av brannslukningsapparat. Dette skjedde kun et halvt år etter forrige innbrudd. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Line Marcelius, opplyser at antall innbrudd økte etter pandemien, men er lavere enn for ti år siden. Hun anbefaler å ta bilder av verdisaker for å forenkle forsikringsprosessen.
4 måneder siden
Statens vegvesen og politiet har innført nye føringer for bruk av fotobokser etter bestilling fra Samferdselsdepartementet. Målet er å bruke fotobokser mer proaktivt for å øke trafikksikkerheten. Tidligere krav om personskadeulykker på strekningen er fjernet, og det er nå tilstrekkelig at minst 20 prosent av trafikken overskrider fartsgrensen. I tillegg kan fotobokser settes opp i tunneler over 500 meter uten forutgående fartskontroll. Vegvesenet understreker at fotoboksene er ment å hjelpe bilistene, ikke plage dem, og at plassering fortsatt skal være veloverveid. Det er nå 428 fotobokser i Norge.
4 måneder siden
Statens vegvesen stoppet en bil på Gjøvik med uforsvarlig last. Plankene var ikke festet, stakk ut og utgjorde en fare. Bilen fikk bruksforbud og lasten måtte flyttes. Under kontrollen ble det avdekket flere mangler, bruksforbud, avskiltinger og gebyrer. Vegvesenet understreker viktigheten av sikker last.
2 måneder siden
Statens vegvesen avdekket flere alvorlige kjøretøymangler under en kontroll på E16 ved Kløfta. Blant annet ble en personbil med fullstendig utslitte dekk og en bil med tilhenger uten bremser stoppet. En lastebil hadde også manglende bremser på fem hjul. Flere førere ble anmeldt og kjøretøy fikk bruksforbud. Vegvesenet uttrykte skuffelse over de alvorlige manglene, men understreket viktigheten av å fjerne disse kjøretøyene fra veiene.
4 måneder siden
Nye retningslinjer fra Statens vegvesen og politiet, bestilt av Samferdselsdepartementet, åpner for at det kan settes opp flere fotobokser. Tidligere var det et krav om at det måtte ha vært personskadeulykker på strekningen for å sette opp fotoboks. Nå er det tilstrekkelig at minst 20 prosent kjører over fartsgrensen, eller at det er vanskelig for politiet å drive fartskontroll, for eksempel i lange tunneler. Målet er å bruke fotobokser mer proaktivt for å øke trafikksikkerheten. Det er per nå 428 fotobokser i Norge.