Nyhetssaker

Avsløring: Alvorlige regelbrudd og dårlig hygiene hos Max i Sverige

VG logo

VG

527 ord

helse og livsstil

24 dager siden

Skjulte opptak avslører sjokkerende forhold hos Max i Sverige

Hovedpunkter

  • Aftonbladets skjulte opptak avslører grove regelbrudd ved svenske Max-restauranter.
  • Ansatte lar mat ligge i varmeskap mye lenger enn tillatt ved å nullstille tidtakere.
  • Milkshake-blandinger oppbevares i vaskebøtter under rengjøring, før de serveres til kunder.
  • Max-sjefen varsler gransking av forholdene og har kalt inn til krisemøte.

Vurderinger (AI)

Opplysendende7
Dybde6
Positivitet3
Anbefaling8

Sammendrag

Aftonbladet har avdekket alvorlige regelbrudd og manglende hygiene ved flere Max-restauranter i Sverige gjennom skjulte opptak og anonyme intervjuer med ansatte. Avsløringene inkluderer bruk av vaskebøtter til milkshake, nullstilling av tidtakere på varmeskap og toalettseter i oppvaskmaskinen. Max' ledelse har respondert med å varsle en intern gransking og understreker at mathygiene og matsikkerhet er av største viktighet. Alle Max-restauranter i Norge har fått smilefjes i de siste kontrollene fra Mattilsynet.

Liknende artikler

Brukte samme bøtte til milkshake og fugleskitt

TV2 logotv2.no

24 dager siden

Avsløring: Kritikkverdige forhold og dårlig hygiene ved Max-restauranter

En dokumentar fra Aftonbladet avslører alvorlige hygienemangler ved flere Max-restauranter i Sverige. Ansatte beskriver bruk av samme bøtte til milkshake og fugleskitt, samt servering av gammel mat. Dokumentaren viser også funn av mugg og skadedyr, ifølge rapporter fra matvarekontrollører. Max hevder å ta anklagene alvorlig og har startet en utredning. Konfidensialitetsavtaler hindrer ansatte fra å snakke åpent om forholdene, noe en jurist kritiserer som urimelig.

Max Burger-sjef anmelder Aftonbladet etter avsløring

VG logovg.no

22 dager siden

Max Burger-sjef anmelder Aftonbladet etter avsløring om uhygieniske forhold

Max Burgers sjef, Richard Bergfors, har anmeldt Aftonbladet etter en avsløring om kritikkverdige forhold ved flere av burgerkjedens restauranter. Aftonbladet publiserte en reportasje basert på intervjuer med ansatte og dokumentasjon som beskriver blant annet bruk av skurebøtter til milkshake og for lang oppbevaring av varm mat. Bergfors avviser påstandene og sier at de ikke stemmer overens med virkeligheten. Han understreker at Max prioriterer matsikkerhet og renslighet, og beklager at mange er skuffet over påstandene.

Stengt på dagen

Dagbladet logodagbladet.no

1 måned siden

Guilty burger stengt etter alvorlige hygienebrudd

Burgerrestauranten Guilty i Drammen ble stengt umiddelbart etter et uanmeldt tilsyn fra Mattilsynet. Tilsynet avdekket alvorlige brudd på hygiene, inkludert mangelfulle rutiner for renhold, forurensningsfare og skadedyrkontroll. Det ble funnet matrester, fett og støv i lokalet, og ansatte brukte skittent arbeidstøy. Eieren beklaget situasjonen og forklarte at oppstarten av en ny avdeling i Oslo hadde tatt mye fokus. Restauranten ble gjenåpnet etter to dager etter å ha rettet opp i feilene. Mattilsynet bekreftet at restauranten hadde gjort tilstrekkelige forbedringer.

Stikkprøver i butikkene: – Risiko for at eggene havner tilbake i butikkhylla igjen

NRK logonrk.no

1 måned siden

Mattilsynet fant mangler ved egg-tilbaketrekking: Risiko for retur i butikk

Mattilsynet har gjennomført stikkprøvekontroller i butikker etter tilbakekallingen av egg med for høye D-vitaminverdier. De fleste butikkene har gode rutiner, men Mattilsynet har funnet eksempler på mangelfull håndtering som kan føre til at egg havner tilbake i salg. Felleskjøpet, som er ansvarlig for fôret med feil, fortsetter prøvetakingen og kartleggingen. Meny i Drammen beskriver situasjonen som den største tilbakekallingen på 16 år, men forsikrer at de har gode rutiner. Mattilsynet understreker viktigheten av at butikkene følger sine plikter for å sikre trygg mat.

Beklager etter restaurant-besøk

Nettavisen logonettavisen.no

2 måneder siden

Influensere beklager etter restaurantkritikk

Influenser-søstrene Vita og Wanda Mashadi beklager sin håndtering av en episode på restauranten Grotto i Oslo. Etter å ha brukt ekstra lys for å fotografere maten, opplevde de en ubehagelig konfrontasjon med de ansatte. Søstrene kritiserte restauranten i sosiale medier, men innser nå at de håndterte saken feil. De beklager spesielt å ha kalt en ansatt for 'looser' og innrømmer at de lot en negativ hendelse overskygge den positive opplevelsen av maten og servitørene. De vil fremover spørre om tillatelse før de bruker ekstra lys ved fotografering på restauranter.

Ikke gjør disse feilene

TV2 logotv2.no

1 måned siden

Matforgiftning: Slik unngår du å bli syk

Artikkelen omhandler årsaker til matforgiftning og hvordan man kan forebygge det. Seniorforsker i FHI, Lin Thorstensen Brandal, fremhever forurenset mat, dårlig kjøkkenhygiene, utilstrekkelig oppvarming og langsom nedkjøling som vanlige årsaker. Mattilsynet oppfordrer til å varsle ved mistanke om matforgiftning. De vanligste sykdommene er norovirus, salmonella og E. coli. For å unngå smitte er god kjøkken- og håndhygiene, grundig varmebehandling av mat, og vask av frukt og grønnsaker viktig. Lett bedervelige matvarer som melk, kjøtt og fisk krever ekstra oppmerksomhet, og det er viktig med riktig temperatur i kjøleskapet.

Legger seg flate

Dagbladet logodinside.dagbladet.no

5 dager siden

Hamburgerkjeder bruker smelteost i stedet for ren ost i burgere

Flere hamburgerkjeder, inkludert McDonald's, Burger King og Max Hamburger, bruker smelteost i sine cheeseburgere, selv om de markedsføres som 'ost' eller 'cheddarost'. McDonald's bruker 'smelteost med cheddar' for smak og smelteopplevelse. Burger King har erkjent manglende oversikt over krav knyttet til 'cheddarost'. Max Hamburger bruker 'smelteost med cheddar' med høyere cheddarandel. Etter mediehenvendelser har noen kjeder korrigert beskrivelsene, men feilaktig informasjon kan fortsatt forekomme på bestillingstjenester.

Restaurantsjef om kjendis-tvillinger: – Forsøker å sabotere

VG logovg.no

2 måneder siden

Konflikt mellom influensere og restaurant etter blitsbruk

Influenserne Vita og Wanda Mashadi fikk beskjed om å ikke bruke blits da de tok bilder på restaurant Grotto. De reagerte på måten de ble tilsnakket på og delte sin opplevelse på sosiale medier, hvor de blant annet kalte en ansatt for en «taper». Restaurantsjefen mener influenserne misbruker sin posisjon og forsøker å skade restaurantens rykte. Han reagerer sterkt på omtalen av den ansatte. Restauranten delte influensernes innlegg på Instagram for å vise frem det de mener er urimelig oppførsel. Influenserne sier de har hatt dialog med restaurantsjefen og at de har satt strek i saken. Restauranten tar ingen selvkritikk.

Mange synes det er ok når influ­ensere blir jekket ned

NRK logonrk.no

2 måneder siden

Debatt om influensere etter konflikt på restaurant

En konflikt mellom influenserne Vita og Wanda Mashadi og restauranten Grotto har skapt debatt om influenseres oppførsel og rolle i offentligheten. Konflikten startet da influenserne klaget over dårlig behandling etter å ha brukt blits under fotografering av maten. Mange har støttet restauranten og kritisert influensernes oppførsel, noe som bekrefter et negativt syn på influensere. Samtidig har influensere blitt en viktig del av matoffentligheten, og mange restauranter samarbeider med dem. Det er imidlertid uklart hva som er influensernes egne meninger og hva de er betalt for å si. Hendelsen har også avdekket en underliggende debatt om normer og hensyn i offentligheten, og noen influensere har fått trusler, inkludert rasistiske.

Vita Mashadi beklager å ha kalt ansatt for «loser»

VG logovg.no

2 måneder siden

Vita Mashadi beklager «looser»-kommentar om ansatt

Influenserne Vita og Wanda Mashadi beklager sin oppførsel etter en episode på restauranten Grotto i Oslo. De brukte en mobil lyslampe for å ta bilder av maten, noe en ansatt reagerte på. Søstrene kritiserte deretter den ansatte på Snapchat, og kalte ham blant annet for en «looser». Nå beklager Vita Mashadi språkbruken og innrømmer at det ikke var greit. Daglig leder ved Grotto mener de ansatte opptrådte vennlig, og at lyslampen var sjenerende for andre gjester. Mashadi-søstrene sier de vil be om lov før de bruker lyslampe på restauranter i fremtiden.