Forskere i Trondheim har utviklet et undervisningsopplegg som skal styrke ungdoms tro på at de kan utvikle seg og øke deres pågangsmot. Metoden, kalt «jeg kan», skal testes på tiendeklassinger over hele landet.
Undervisningen baserer seg på fakta om hjernen og eksempler som viser hvordan innstilling og innsats kan føre til bedre resultater.
Målet er å motivere ungdom til å ta utfordringer og bygge en positiv innstilling som kan brukes i skolen, idrett, arbeidsliv og i familien.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Ungdomsbedriften RaskJobb er startet av tenåringer i Moss for å motarbeide fordommer mot generasjon Z og bistå unge med å komme inn i arbeidslivet. Initiativet springer ut fra at mange bedriftsledere anser denne generasjonen som utfordrende og med manglende arbeidsmoral. RaskJobb vil via en nettside skape kontakt mellom ungdom og eldre som trenger hjelp til forskjellige oppgaver. NHO ser dette som en positiv gest til næringslivet, og Ungt Entreprenørskap understreker at jentene tar konseptet videre ved å lære opp andre unge til å bli gode arbeidstakere.
2 måneder siden
Oslo kommune implementerer Multisystemisk terapi (MST) for å bekjempe ungdomskriminalitet. MST er et behandlingstilbud for familier med ungdom i alderen 12-18 år som sliter med aggresjon, rus og kriminell atferd. Kommunen har bevilget 6 millioner kroner til et fagteam som skal skreddersy hjelpetilbudet. Målet er å hjelpe ungdommen til å bo hjemme, gå på skole og ha en meningsfull fritid, som et alternativ til fosterhjem eller institusjon. Metoden har vist gode resultater, med over 90 prosent av ungdommene som ikke er i konflikt med loven ved tiltakets slutt.
2 måneder siden
Oslo kommune tar grep mot økende ungdomskriminalitet ved å innføre Multisystemisk terapi (MST). MST er en behandlingsmetode som innebærer tett oppfølging av ungdom og deres familier for å håndtere aggresjon, rus og kriminell atferd. Byråd for sosiale tjenester, Julianne Ferskaug, fremhever at MST er en del av en større tiltakspakke som også inkluderer institusjonsplasser og fritidstilbud. Leder for MST-teamet, Rebecca Joanne Ervik-Jeannin, påpeker at målet er å skape positive endringer hjemme og i nærmiljøet, selv om ungdommene kanskje ikke synes det er "kjempegøy" i starten. Barne- og familieetaten ser MST som en viktig metode for å forebygge kriminelle løpebaner.
2 måneder siden
Arbeidsminister Tonje Brenna presenterte et nytt «ungdomsløft» for å inkludere flere unge i arbeidslivet. Regjeringen vil garantere alle under 30 år tilbud om jobberfaring, oppfølging eller utdanning. Tiltakene inkluderer prioritering av unge i NAV, en ny ungdomsytelse, forsøk med lønnstilskudd og et rekrutteringsprogram for helse- og velferd. Målet er å redusere antall unge utenfor arbeid og utdanning, og å sikre fremtidig arbeidskraft i viktige sektorer. Regjeringen vil samarbeide med blant annet Fontenehuset for å nå unge som kan ha vanskelig for å oppsøke NAV.
1 måned siden
En ny undersøkelse viser at utseende er en viktig motivasjon for mange ungdomsskoleelever når de trener, noe som vekker bekymring hos eksperter og treningssentre. Ungdommene selv forteller at press fra sosiale medier bidrar til dette fokuset. Samtidig viser statistikken at stadig flere unge trener regelmessig, noe som kan ha en positiv innvirkning på kroppsbildet. Barne- og familieministeren understreker behovet for å beskytte barn mot kroppspress, og regjeringen arbeider med å stramme inn markedsføringsreglene i sosiale medier for å redusere skadelig påvirkning.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler elever med stort læringspotensial som ofte møter utfordringer i skolesystemet. Lars Jørgen Aasen har opplevd en lang kamp for å få tilpasset opplæring, og er nå langt foran sine medelever i flere fag. Larvik kommune har startet et prosjekt for å gi denne elevgruppen tilpasset undervisning, etter inspirasjon fra Danmark. Stortingskandidat Rita Kilvær mener disse elevene ofte møter fordommer og jantelov. Kunnskapsministeren understreker at alle elever har krav på tilpasset opplæring, og at det er viktig at også de som presterer på høyeste nivå får utfordringer som gjør at de trives og lærer.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler «Team Pølsa» og deres opplevelser under ski-VM i Trondheim, hvor de opplever stor popularitet. Serien følger seks ungdommer med ulike funksjonsnedsettelser, og programleder Øystein «Pølsa» Pettersen deler sine refleksjoner om seriens betydning og deltakernes utfordringer. Han understreker viktigheten av inkludering og respekt for å gi ungdommene like muligheter. I den kommende episoden skal de konkurrere i sprintløypa under VM, med mål om å fullføre løpet sammen. Trygve Kroken-Braate (13) forteller om opplevelsen av å være kjent og føle seg tøff.
4 måneder siden
En ny rapport fra NOKUT viser at mange lærerstudenter ikke føler seg godt nok forberedt på skolehverdagen, og noen opplever masteroppgaven som irrelevant. Kroken skole i Tromsø har i samarbeid med UiT utviklet en mer praktisk mastermodell, der studenter forsker på undervisning i klasserommet. Dette gir studentene mulighet til å reflektere over egen rolle, samtidig som lærerne får verdifull tilbakemelding. Målet er å gjøre masteroppgavene mer relevante og bidra til å utvikle skolen raskere. En tidligere student, nå veileder, bekrefter at den tradisjonelle masteroppgaven ikke alltid er relevant for klasserommet.
1 måned siden
I et meningsinnlegg argumenteres det for at TV-programmet Kompani Lauritzen har en positiv innvirkning på unge mennesker. Programmet oppfordrer deltakerne til å presse egne grenser, noe som kan føre til økt selvbevissthet og en bedre forståelse av egne evner. Dette kan igjen gjøre det lettere å bidra positivt til samfunnet. Forfatteren mener at selvutvikling er en forutsetning for å kunne engasjere seg i kollektiv handling, og at en kultur for å utfordre seg selv er avgjørende for samfunnsutviklingen.
3 måneder siden
En ny studie fra SSB viser en økning i antall unge gründere, spesielt blant kvinner. Aurora, Astri og Malene, tre unge kvinner, driver bruktbutikken Dilla i Oslo. De opplever utfordringer som høy konkurranse og moms på bruktklær. Jentene startet butikken med egne midler, drevet av en drøm og inspirert av Auroras mormor. De mener flere unge ønsker å ta sjanser og bestemme over egen karriere. Professor Thomas Hoholm ved BI ser en økende interesse for gründerskap blant unge, men påpeker at vekst krever kompetanse og investeringer. Innovasjon Norge understreker viktigheten av å støtte unge gründere og gi dem rom til å feile, da dette gir verdifull læring.