Odd-Magnus Williamson og Jakob Oftebro tror at evnen til å finne glede i små øyeblikk kan redde verden. I forestillingen «Kilder til begeistring» på Oslo Nye Teater, basert på Bjarte Arnesons bok, inviterer de publikum til et "krasjkurs i mental overlevelse".
Forestillingen handler om å snu irritasjon til inspirasjon og å finne lykke i hverdagen. Ved hjelp av konkrete eksempler og humor ønsker de å minne folk på viktigheten av å omfavne de små gledene, spesielt i en utfordrende tid.
De to skuespillerne spiller versjoner av seg selv på scenen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Anmelderen hyller "Kilder til begeistring" med Jakob Oftebro og Odd-Magnus Williamson som en teateropplevelse i toppklasse, som kombinerer humor og alvor på en mesterlig måte. Forestillingen er basert på Bjarte Arnesons bok og fremhever hverdagsgleder, som en god fotballpasning eller det å skrelle en appelsin. Oftebro roses for sitt eksepsjonelle humortalent og presise kroppsspråk, mens Williamson imponerer med sitt skuespillertalent. Marianne Sævig og Charlotte Frogner anerkjennes for deres regi. Anmelderen uttrykker også bekymring for fremtiden til Oslo Nye Teater og håper at denne forestillingen ikke blir en av de siste på den tradisjonsrike scenen.
21 dager siden
«Ikkje ein lyd» av Arne Lygre handlar om Olav som vender heim til øya han vaks opp på, der han møter Kristoffer og andre som skapar eit fellesskap. Stykket er skrive på nynorsk med vestlandske dialektmarkørar, og forma som ein sommarfest der sju hovudpersonar utforskar frykt, redsel, einsemd og glede. Lygre viser tru på det gode i mennesket, og let karakterane møte framande som endrar liva deira. Regissør Johannes Holmen Dahl inviterer publikum inn i dette fellesskapet. Anmeldaren meiner stykket har potensiale, men saknar meir humor og driv, sjølv om det treffer ei nerve i lengselen etter røter og fellesskap.
4 måneder siden
Ekteparet Lars Monsen og Trine Rein skal i februar 2025 legge ut på en miniturné med forestillingen «Lars Monsen feirer Friluftslivets år». Dette er deres første felles turné på over ti år. Turneen skal besøke fire utvalgte kulturhus i Norge, og billettene selger raskt. Publikum kan forvente en forestilling som kombinerer naturglede, musikk og inspirasjon. Monsen og Rein møttes for første gang i 2008, da Monsen var prisvinner og Rein sto for underholdningen. Monsen har spøkefullt fortalt at han «sjekket opp» Rein fra salen den kvelden.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver Jakob Ingebrigtsens positive utvikling i offentligheten, spesielt under idrettsgallaen i Trondheim. Han fremstår som mer åpen, sjarmerende og humoristisk enn tidligere, til tross for den pågående familiekrisen. Ingebrigtsen deltok i underholdningsinnslag og viste en avslappet holdning, selv etter å ikke ha vunnet alle priser. Artikkelen trekker også frem Markus Rooth for hans sjarmerende og naturlige fremtoning, og konkluderer med at gallaen ble en suksess takket være disse to utøvernes sjarm. Det understrekes at Ingebrigtsen viser en bemerkelsesverdig evne til å by på seg selv i en vanskelig tid.
1 måned siden
Rogaland Teater presenterer «Du er bonde», basert på Kristin Auestad Danielsens roman, som skildrer to venninner og deres forhold til odelsretten. Stykket følger to 18-åringer i Gjesdal, der den ene sliter med å akseptere ansvaret for å drive slektsgården. Regissør Maria Drangeid bruker en absurd tilnærming, med elementer som et besøk fra engelen Gabriel og en spontan skogplanting. Scenografien er en detaljert kjellerstue som understreker det hjemlige, men anmelderen savner en dypere utforsking av det tunge ansvaret som følger med odelsretten. Likevel beskrives stykket som underholdende og en god skildring av vennskap.
2 måneder siden
Artikkelen presenterer en rekke råd fra ulike miljøprofiler om hvordan man kan leve mer miljøvennlig. Klima- og miljøministeren, samt representanter fra organisasjoner som WWF, Miljøagentene, Framtiden i våre hender, Grønn Ungdom, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom deler sine beste tips. Rådene spenner fra praktiske hverdagsgrep til mer utradisjonelle forslag, og målet er å inspirere leserne til å ta små, men viktige skritt for miljøet i det nye året. Artikkelen anerkjenner at det kan være demotiverende å gjøre miljøvennlige valg når store globale problemer vedvarer, men oppfordrer likevel til handling.
1 måned siden
Nationaltheatret presenterer Norges første teaterforestilling på kvensk, «Sallikaa lasten tulla minun tykö», fremført av Kvääniteatteri. Stykket omhandler en kvinnes reise gjennom livet, fra ung jente i et læstadiansk miljø til voksen, og hennes gradvise løsrivelse fra religiøs og sosial kontroll. Gjennom skildringer av sorg, humor og frigjøring, utforskes temaer som identitet og retten til å velge sin egen vei. Inger Birkelund og Frida Lydia Hansen Virtanen får anerkjennelse for sine sterke tolkninger av kvinnens liv i ulike aldre. Forestillingen er forankret i Skibotn, men berører allmenngyldige problemstillinger knyttet til det å bryte med et fellesskap.
2 måneder siden
Hanne Krogh og Ingar Helge Gimle deler sin bekymring for den globale situasjonen. Krogh understreker at Eurovision kan bidra til samhold og fred, og at det er viktig å fokusere på glede for å møte alvoret. Hun refererer til sin egen MGP-låt «Joyful» som et eksempel. Gimle uttrykker bekymring for økende konflikter mellom Russland, Kina og USA, og håper Trump kan bidra til fred. Han avslutter med et ønske om mer dialog og forståelse.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg de vanlige utfordringene med nyttårsforsetter, og hvordan mange forsøker å endre for mye på en gang. Forfatteren beskriver humoristisk en rekke områder folk ønsker å forbedre, som trening, kosthold, sosiale relasjoner og medievaner. Det argumenteres for at det er vanskelig å oppnå store endringer, og at det kan være bedre å starte med små, enkle tiltak. Artikkelen diskuterer også et humoristisk dilemma rundt det å ta trappen eller heisen, før den konkluderer med at det er greit å gi opp de store forsettene, men at man kan klare å ta en spiseskje tran hver morgen.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Henrik Størens første soloforestilling, der han kombinerer musikalsk humor med standup. Støren får ros for sine introspektive viser og selvironiske tekster, spesielt en låt om OCD. Anmelderen mener at Støren er mindre treffsikker i sin satire om politikere og samfunnsaktuelle temaer. Standup-delen av showet beskrives som sjarmerende, men med behov for dramaturgisk opprydning. Parodiene, spesielt Magnus Carlsen, fremheves som et høydepunkt. Anmelderen konkluderer med at Støren har et stort potensial og kan bli en viktig stemme innen musikalsk humor, spesielt for et yngre publikum.