Restaurant Bente i Oslo fikk en svært negativ anmeldelse i Aftenposten, noe som har ført til kraftig kritikk fra eier Lennart Pedersen. Han mener matanmeldere er forutinntatte og driver med uthenging, og etterlyser en debatt om anmeldernes rolle.
Aftenposten avviser kritikken og sier de jobber for å gi leserne ærlige vurderinger av Oslos restauranter. Tidligere anmeldelser og gjesteomtaler av restauranten er svært delte, med både positive og negative tilbakemeldinger.
Pedersen mener presset i bransjen er stort og at matkritikere ikke forstår konteksten de trer inn i.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversens restaurant fikk en negativ anmeldelse av Aftenposten Vink, som ga stedet terningkast tre. Anmelderne var skuffet over lokalet, prisene og maten, og mente at prisene ikke samsvarte med kvaliteten. «Gladkokken» mener anmeldelsen var uflaks og antyder at Aftenpostens anmeldere er negative til ham fordi han selv har erfaring med matanmeldelser. Han påpeker at restauranten har fått bedre anmeldelser fra andre aviser, og at den dårlige anmeldelsen førte til økt besøk.
3 måneder siden
Nevzat Arikan, en utelivstopp i Oslo, er sterkt kritisk til de økte prisene for uteservering på Grünerløkka. Han mener prisene er for høye, forskjellsbehandler næringen og truer med juridisk kamp. Bydelsleder Geir Jensen (MDG) erkjenner at prisene er høye, men forklarer økningen med at de ikke har justert prisene i takt med inflasjonen tidligere. Arikan hevder at de høye prisene tvinger ham til å redusere uteserveringen og bidrar til å «drepe næringen». Oslo Handelsstands Forening støtter kritikken og viser til en serveringsbransje i krise, med nedgang i kortbruk og flere konkurser, og tror på et kommende priskutt.
3 måneder siden
En diskusjon om bruk av blits på restauranter har oppstått etter en hendelse på restaurant Grotto i Oslo, der influensere brukte blits for å fotografere maten. En ansatt ba dem slutte, noe som førte til en debatt i sosiale medier. Eksperter mener at blits kan være forstyrrende for andre gjester og at det er god skikk å spørre om lov før bruk. En etiketteekspert ville ikke tatt opp saken med mindre andre gjester viste misnøye. Det påpekes at type blits og antall bilder spiller en rolle, og at gjester som ønsker å ta bilder kan spørre om et mer tilbaketrukket bord.
3 måneder siden
Influenserne Vita og Wanda Mashadi fikk beskjed om å ikke bruke blits da de tok bilder på restaurant Grotto. De reagerte på måten de ble tilsnakket på og delte sin opplevelse på sosiale medier, hvor de blant annet kalte en ansatt for en «taper». Restaurantsjefen mener influenserne misbruker sin posisjon og forsøker å skade restaurantens rykte. Han reagerer sterkt på omtalen av den ansatte. Restauranten delte influensernes innlegg på Instagram for å vise frem det de mener er urimelig oppførsel. Influenserne sier de har hatt dialog med restaurantsjefen og at de har satt strek i saken. Restauranten tar ingen selvkritikk.
3 måneder siden
En konflikt mellom et hipt spisested i Oslo og to influensere har skapt stort engasjement i norske medier og sosiale medier. Saken, som handler om bruk av lysutstyr under et restaurantbesøk, har blitt gjenstand for debatt og kommentarer fra kjendiser, samfunnsdebattanter og til og med flyselskaper. Artikkelen hevder at den massive oppmerksomheten er særnorsk, og at nordmenn har en lav terskel for å bli sjokkert over slike hendelser. Janteloven og en uskreven norm om å ikke skille seg ut, nevnes som mulige årsaker. Det påpekes også at mediekjøret rundt saken gjør det enkelt for aktører å profittere på oppmerksomheten.
3 måneder siden
En konflikt mellom influenserne Vita og Wanda Mashadi og restauranten Grotto har skapt debatt om influenseres oppførsel og rolle i offentligheten. Konflikten startet da influenserne klaget over dårlig behandling etter å ha brukt blits under fotografering av maten. Mange har støttet restauranten og kritisert influensernes oppførsel, noe som bekrefter et negativt syn på influensere. Samtidig har influensere blitt en viktig del av matoffentligheten, og mange restauranter samarbeider med dem. Det er imidlertid uklart hva som er influensernes egne meninger og hva de er betalt for å si. Hendelsen har også avdekket en underliggende debatt om normer og hensyn i offentligheten, og noen influensere har fått trusler, inkludert rasistiske.
3 måneder siden
NHO Mat og Drikke har bedt helsemyndighetene vurdere tilsyn med kostholdspåstander fra kommersielle aktører i sosiale medier. De er bekymret for at mange nordmenn legger om kostholdet og spiser mindre ultraprosessert mat, og mener det er for mange ulike råd og perspektiver i kostholdsdebatten. Ernæringsekspert Maja Skogstad kritiserer forslaget og mener NHO forsøker å begrense forbrukernes mulighet til å ta informerte valg. Hun mener NHO heller burde produsere mer ren mat, enn å kontrollere de som kritiserer ultraprosessert mat. NHO avviser at forslaget er et forsøk på sensur og hevder det handler om å sikre like spilleregler for alle som fremsetter påstander om helse og kosthold. Helseministeren og mataktørene skal fortsette diskusjonen om temaet.
3 dager siden
Rema 1000 får kritikk for sine nye elektroniske prisetiketter. Forbrukerrådet mener skriften er for liten, spesielt på enhetsprisen.
3 måneder siden
En hendelse der influencer-tvillingene Vita og Wanda Mashadi ble bedt om å ikke bruke blits på en restaurant i Oslo, har skapt debatt om bruk av mobiltelefoner og fotografering i offentlige rom. Tvillingene kritiserte restauranten for dårlig service, mens restauranten hevdet de hadde opptrådt høflig. En uformell undersøkelse viser at et flertall er imot blitsbruk på restauranter. Artikkelen argumenterer for at hendelsen er et symptom på en større trend der folk lever gjennom kameralinser i stedet for å være tilstede i øyeblikket. Den oppfordrer til å redusere mobilbruken og fokusere mer på opplevelser.
4 måneder siden
Kvitnes Gård i Hadsel kommune er isolert etter et snøras som har stengt fylkesvei 822. Restauranten, som er kjent for sin gourmetmat, risikerer å tape flere hundretusener dersom veien ikke åpnes før helgen, noe som er kritisk i julebordsesongen. Kokk Halvar Ellingsen kritiserer fylkeskommunen i Nordland for manglende tiltak mot skredfare, som han mener er et kjent problem i området. Fylkeskommunen svarer at rassikring er på prioriteringslisten, men peker på høye kostnader og mange utsatte punkter i fylket. Ellingsen stiller også spørsmål ved fylkeskommunens pengebruk, blant annet til en ny stadion for Bodø/Glimt.