En fersk test av 11 nye frossenpizzaer viser at kvaliteten varierer sterkt. Et testpanel bestående av italienske restauranteiere og kokker har vurdert pizzaene. Panelet reagerer spesielt på den gjennomgående søte smaken i mange av pizzaene, og stiller spørsmål ved hvorfor produsentene tilsetter så mye sukker.
To av pizzaene utmerker seg positivt med god smak og utseende, deriblant en pinsa-variant. Enkelte pizzaer med 'nduja-pølse får også god kritikk.
Flere av pizzaene får kritikk for å være for søte, ha for lite topping og en ubalansert smak. Testpanelet etterlyser mer smak og karakter i flere av produktene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En test av årets godterinyheter avdekker både positive og negative overraskelser. Testpanelet, bestående av en dessertkokk og en konditorlærling, vurderte produktene etter utseende, duft, konsistens og smak. KitKat Chunky Peanut butter og Freia Kvikk Lunsj med appelsin og havsalt utmerket seg positivt. Panelet etterlyste generelt mer salt i godteriet for å balansere sødmen og fremheve smakene. Flere av nyhetene viste seg å være kopier av eksisterende produkter, og noen skuffet på grunn av smak eller konsistens.
9 dager siden
Et panel av kokker har testet årets iskremnyheter fra Hennig-Olsen, Isbjørn is og Diplom-is. Testen avslører både positive overraskelser og skuffelser. Kokkene savnet mer nyskapning, men fremhevet samtidig flere gode kandidater. Blant favorittene finner vi Litago sjokolade og Big Deal peanøtt, mens Dream fløteis sitron stakk av med seieren takket være en perfekt kombinasjon av fløteis og syrlig sitrontrekk. Ananassplitt og Oreo-isen fikk derimot blandede tilbakemeldinger, hvor førstnevnte manglet tydelig smak og sistnevnte ble opplevd som tørr.
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en test av uvanlige drikkevarer fra Vinmonopolet, inkludert akevitt med smak av popcorn, lutefisk og brunost, samt gin laget på juletrær. Et testpanel med vineksperter vurderte produktene og fant både positive og negative overraskelser. Lutefiskakevitten ble ansett som en nedtur, mens akevittlikøren og popcornakevitten fikk gode tilbakemeldinger. Testpanelet diskuterte også dessertvinens popularitet og foreslo serveringsforslag for de ulike produktene. Artikkelen gir også en beskrivelse av hvert produkt, inkludert ingredienser, pris og alkoholprosent, samt hvem de passer som gave til.
4 måneder siden
En vitenskapelig test utført av Nofima har analysert smaken av 12 populære julebrusvarianter. Profesjonelle smakstestere vurderte brusene under kontrollerte forhold, med fokus på ti ulike smaker som frukt, krydder og emballasje. Testen avslørte at flere av julebrusene hadde uvanlige smaker som såpe, plast og kuletyggis. Noen hadde også en sterk tuttifrutti-smak, mens andre hadde tydelige kryddersmaker som vanilje og nellik. Hamar og Lillehammer sin lettvariant skilte seg ut med sterk kunstig søtsmak, mens Grans hadde mest emballasjesmak.
4 måneder siden
En test av pinnekjøtt har avdekket mugg i flere pakker, noe som er uvanlig. Mattilsynet anbefaler at pinnekjøtt med mugg kastes. Mugg oppstår ofte på grunn av små hull i emballasjen. Produsentene mener det er uflaks og ikke et utbredt problem. Forbrukere oppfordres til å sjekke pinnekjøttet før jul. Artikkelen gir også tips om valg av pinnekjøtt og bruk av ulike stykningsdeler for best smak.
1 måned siden
Rema og Kiwi har lansert en rekke nye produkter for airfryeren, med mål om å bringe amerikansk gatekjøkkenmat inn i norske hjem. Testen viser at Rema utmerker seg med sine friterte løkringer og chili cheese nuggets, som får svært gode tilbakemeldinger. Kiwi sine mozzarella sticks og fritert kylling vurderes også som gode alternativer, mens "Boneless Chicken" får svært dårlig kritikk. Mange av produktene er rimelige og gir en smak av amerikansk diner, men kvaliteten varierer betydelig. Testen gir et innblikk i hvilke produkter som leverer best resultat i airfryeren.
1 måned siden
En ny kjeks vekker begeistring hos et testpanel, som mener den smaker som den savnede Dots-kjeksen. Produsenten avkrefter at det er Dots, men entusiasmen er stor. I tillegg relanserer Sætre Pepita-kjeks med ny innpakning, og Ballerina introduserer Skogsbær og Sjokovanilje, som tidligere het Blåbærlykke og Safari Sjokovanilje. Testpanelet, bestående av to ferske europamestere i konditori, har smakt på årets nyheter innen kjeks og kaker, og gir sin vurdering av produkter fra Aunt Mabels, Fox's, Mr. Brownie og Sætre. Ballerina Brownie får spesielt gode tilbakemeldinger og beskrives som en nostalgisk smaksopplevelse.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler en priskrig på frossenpizza, der flere butikkjeder tilbyr store rabatter. Meny er billigst på Grandiosa, mens Mega har den største rabatten på Dr. Oetker Ristorante. Flere reagerer på at usunn mat er billigere enn sunn, og mener dette går ut over folkehelsen. Matvarekjedene forsvarer priskuttene med at de følger konkurransen, og at de også har tilbud på sunne varer. Kiwi, Rema 1000 og Coop fremhever at de har hatt kampanjer på sunne varer, men kutter også prisene på pizza. Enkelte kunder lar seg friste av de lave prisene på pizza, til tross for nyttårsforsetter om et sunnere kosthold.
2 måneder siden
Mutti pizzasaus Classica er kåret til årets matbløff av en svensk forbrukerforening, grunnet villedende merking. Forbrukere reagerer på at sausen er dyrere enn Muttis finhakkede tomater, samtidig som den inneholder mindre tomat og tilsatt vann. Mutti forklarer at pizzasausen er mer bearbeidet for å oppnå en tykkere konsistens, og at de vil forbedre merkingen. En kokk anbefaler å lage pizzasaus selv fra knuste tomater for å spare penger og oppnå bedre smak.