En test av pinnekjøtt har avdekket mugg i flere pakker, noe som er uvanlig. Mattilsynet anbefaler at pinnekjøtt med mugg kastes.
Mugg oppstår ofte på grunn av små hull i emballasjen. Produsentene mener det er uflaks og ikke et utbredt problem.
Forbrukere oppfordres til å sjekke pinnekjøttet før jul. Artikkelen gir også tips om valg av pinnekjøtt og bruk av ulike stykningsdeler for best smak.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Mattilsynet advarer mot skjulte farer ved muggsopp i julematen. Mugg kan inneholde giftstoffer som er skadelige og ikke forsvinner ved oppvarming. Mat som ferskt kjøtt, fisk, myke oster og grønnsaker med høyt vanninnhold bør kastes ved mugg, mens harde oster og grønnsaker kan reddes ved å fjerne muggen med god margin. Pinnekjøtt med mugg bør kastes. Mattilsynet anbefaler å være forsiktig med oppbevaring og nedkjøling av mat for å unngå muggdannelse.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en test av uvanlige drikkevarer fra Vinmonopolet, inkludert akevitt med smak av popcorn, lutefisk og brunost, samt gin laget på juletrær. Et testpanel med vineksperter vurderte produktene og fant både positive og negative overraskelser. Lutefiskakevitten ble ansett som en nedtur, mens akevittlikøren og popcornakevitten fikk gode tilbakemeldinger. Testpanelet diskuterte også dessertvinens popularitet og foreslo serveringsforslag for de ulike produktene. Artikkelen gir også en beskrivelse av hvert produkt, inkludert ingredienser, pris og alkoholprosent, samt hvem de passer som gave til.
4 måneder siden
Artikkelen gir tips for å redde julemiddagen fra vanlige feil. Den dekker problemer som svidd mat, uvannet pinnekjøtt, og manglende sprø svor. Løsninger inkluderer å skjære bort svidd mat, koke pinnekjøttet for å fjerne salt, og bruke grillelement eller eddik for å få sprø svor. Råd for tining av frossen ribbe i saltlake og justering av smak og konsistens på saus og stappe er også inkludert. Artikkelen gir også tips for å håndtere klumpete saus, mangel på kokeplass, og ihjelkokte poteter. Til slutt understrekes viktigheten av samvær fremfor perfekt mat.
3 måneder siden
Mattilsynet gir råd om hvorvidt pepperkakehus er trygt å spise etter jul. Tørre pepperkaker har generelt lang holdbarhet, men hus som har stått fremme kan være utsatt for støv. Det anbefales å lukte og smake på pepperkakene før de spises. Melis med rå eggehvite er også trygt så lenge det ikke er tegn til mugg eller dårlig lukt/smak. Hvis pepperkakehuset lukter eller smaker dårlig, bør det ikke spises.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche. Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn. Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.
2 dager siden
Matinfluenser Kristoffer Gregersen reagerte da han oppdaget noe hos Meny. Han stusset da han skulle handle karbonadedeig.
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
1 måned siden
En test av årets godterinyheter avdekker både positive og negative overraskelser. Testpanelet, bestående av en dessertkokk og en konditorlærling, vurderte produktene etter utseende, duft, konsistens og smak. KitKat Chunky Peanut butter og Freia Kvikk Lunsj med appelsin og havsalt utmerket seg positivt. Panelet etterlyste generelt mer salt i godteriet for å balansere sødmen og fremheve smakene. Flere av nyhetene viste seg å være kopier av eksisterende produkter, og noen skuffet på grunn av smak eller konsistens.
4 måneder siden
Landbruksdirektoratet forsikrer at det er nok norsk ribbe og pinnekjøtt til alle denne julen, med god produksjon hos Nortura. Det er også tilstrekkelig med norske grønnsaker som mandelpoteter, kålrot og kål. Det kan imidlertid bli litt mangel på fersk rosenkål i romjulen, men frossen rosenkål er et godt alternativ. Salget av rosenkål øker dramatisk i desember. Direktoratet minner om viktigheten av å unngå matsvinn og heller nyte julematen.
4 måneder siden
En test av 13 skibokser utført av ADAC viser store forskjeller i kvalitet og sikkerhet. De beste boksene, fra Audi, Thule og Mercedes, utmerket seg i kollisjonstester og var enkle å montere, men er også de dyreste. Flere rimeligere alternativer fikk også gode resultater. Testen avslørte at Mont Blanc, Calix og Biltema sine bokser sviktet i kollisjon, med stropper som røk og innhold som ble kastet ut. Eksperter advarer mot feil bruk, som for tung last og dårlig sikring av ski. Det er viktig å feste skiene godt og ikke overskride tillatt taklast for å unngå farlige situasjoner.