Kardiolog Wasim Zahid reagerer sterkt på at hans navn og bilde igjen misbrukes i reklame for kosttilskudd. Han forteller at han har mottatt meldinger fra folk som har sett reklamer på Facebook der han angivelig anbefaler et kosttilskudd for å øke testosteronnivået.
Zahid understreker at dette er svindel og at han ikke står bak disse produktene. Han er spesielt bekymret for at eldre og syke pasienter kan bli lurt av svindlerne, og at produktene kan ha negative konsekvenser for deres helse.
Politiet bekrefter at denne typen svindel er vanlig, og Zahid oppfordrer folk til å rapportere falske reklamer. Han er usikker på om han skal politianmelde saken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Hjertespesialist Wasim Zahid er opprørt over at hans navn og bilde blir misbrukt i falske reklamer for testosteronøkende kosttilskudd på Facebook. Pasienter har kontaktet ham etter å ha kjøpt produkter de trodde han anbefalte. Zahid advarer sterkt mot å kjøpe legemidler og kosttilskudd på nett, og understreker at leger ikke reklamerer for helseprodukter på denne måten. Forbrukerrådet påpeker at misbruk av medisinsk personell i falsk reklame er ekstra alvorlig på grunn av høy troverdighet. Slike falske reklamer kan være brudd på flere lover, inkludert straffeloven, markedsføringsloven og åndsverkloven.
2 måneder siden
En lege advarer mot bruk av vippeserum med prostaglandiner etter å ha opplevd alvorlige bivirkninger, inkludert betennelse i øynene og synsforstyrrelser. Flere brukere deler sine erfaringer om bivirkninger på sosiale medier. Kjemiker Alexander Sandtorv kritiserer produsentene for manglende informasjon om potensielle skader. Mattilsynet advarer mot disse stoffene, da de kan forårsake irreversible endringer i øyenfargen, og oppfordrer forbrukere til å sjekke ingredienslisten. EU vurderer nå å regulere bruken av prostaglandinanaloger i kosmetikkprodukter.
3 måneder siden
Fredrik Skavlan er en av minst 50 norske kjendiser som har blitt misbrukt i svindelannonser på Facebook. Disse annonsene lover raske penger, men fører til økonomisk tap for de som klikker på dem. Skavlan har engasjert advokater og hatt møter med Meta, som eier Facebook, men føler ikke at de tar ansvar for problemet. Han understreker at det er de som blir svindlet som er de virkelige ofrene. Meta hevder de fjerner slike annonser og har systemer for å oppdage dem, men Skavlan mener de har kontroll over innholdet som publiseres på plattformen. Faktisk.no og NRK har kartlagt rundt 400 svindelannonser med kjendiser det siste året, men dette er trolig bare en liten del av det totale omfanget. Skavlan vet om folk som har tapt millionbeløp på å klikke på annonser med hans ansikt.
4 måneder siden
Forbrukerrådet slår alarm om utbredt bruk av kosttilskudd blant norsk ungdom, der sosiale medier spiller en stor rolle i å påvirke unge til å bruke slike produkter. En rapport viser at et stort flertall av ungdom bruker kosttilskudd, ofte uten å være klar over innhold og mulige helserisiko. Forbrukerrådet kritiserer markedsføringen av kosttilskudd i sosiale medier og krever strengere regulering. Eksperter påpeker at et normalt kosthold er tilstrekkelig for de fleste, og at mange kosttilskudd mangler dokumentert effekt og kan inneholde ukjente stoffer.
2 måneder siden
En undersøkelse avdekker hvordan svindlere skjuler spor på Facebook. Falske annonser misbruker kjendiser og lurer nordmenn for store summer.
4 måneder siden
Politiet advarer om en ny svindelbølge rettet mot eldre, der kriminelle utgir seg for å være antikvitetshandlere. De kontakter eldre, avtaler besøk og stjeler verdisaker. Politiet har mottatt flere anmeldelser og ser alvorlig på saken. De oppfordrer eldre til å være kritiske til oppsøkende tjenester og ikke slippe inn ukjente. Kriminelle endrer ofte taktikk og bruker åpne kilder for å finne ofre. Politiet ber om at man kontakter dem ved mistanke om svindel.
2 måneder siden
Kiwi advarer kunder mot en falsk konkurranse som spres på Facebook. Svindlere utnytter Kiwis navn og logo for å lure folk til å delta i konkurransen, der de blir bedt om å skrive «gratulerer» for å vinne premier. Kiwi understreker at de aldri sender ut konkurranser via e-post eller SMS, og oppfordrer folk til å slette slike meldinger umiddelbart. Kiwi oppfordrer også kunder til å rapportere falske innlegg og er i kontakt med teleoperatører og Forbrukertilsynet for å bekjempe svindelen.
1 måned siden
Kjendiskokk Kjartan Skjelde ble sjokkert over å se influenser Oskar Westerlins store mengde kosttilskudd. Westerlin tar rundt 20 piller daglig i et forsøk på å forlenge livet sitt. Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør advarer mot farene ved overdreven bruk av kosttilskudd, spesielt fettløselige vitaminer, og påpeker at det i verste fall kan føre til leversvikt og nyreskader. Forsker Mathilde Hogsnes kritiserer Westerlin for å normalisere et unødvendig høyt konsum av kosttilskudd, noe som kan ha negativ innvirkning på unge følgere.
3 måneder siden
Statens vegvesen advarer mot en ny e-postsvindel der svindlere utgir seg for å være dem for å lure folk til å fornye førerkortet. Vegvesenet er bekymret og jobber med å bekjempe svindelen. De er usikre på omfanget, men oppfordrer folk til å være årvåkne og bruke deres offisielle nettside for tjenester. Vegvesenet har anmeldt saken og samarbeider med politiet for å stoppe svindelen.
26 dager siden
Statens vegvesen advarer om et nytt svindelforsøk der kriminelle utgir seg for å være dem via e-post. E-postene krever betaling for en angivelig oppdatering av førerkort og kjøretillatelser, og truer med suspensjon av tillatelser ved manglende betaling. Mottakerne blir bedt om å logge inn på en falsk nettside og betale et gebyr. Vegvesenet understreker at de aldri vil be om betaling på denne måten og oppfordrer folk til å slette mistenkelige meldinger. De som er blitt svindlet, bør anmelde forholdet til politiet og kontakte banken umiddelbart. Vegvesenet jobber aktivt med å bekjempe svindelen og beklager at deres navn misbrukes.