Katarina Flatland, lege og TV-profil, uttrykker frustrasjon over melkekartonger uten plastkork. Hun støtter reduksjon av plastbruk, men opplever at den nye kartongen gjør det vanskelig å åpne melken.
Flatland delte sin opplevelse på Instagram, der hun måtte bruke saks for å åpne en kartong økologisk melk. Tine fjernet korken på sin økologiske melk i 2020 for å redusere klimaavtrykket.
Flatland og ektemannen vil fortsette å kjøpe økologisk melk, men vil velge varianter med plastkork. Hun er for tiden aktuell med TV 2-programmet «Boksen».
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Katarina Flatland uttrykker frustrasjon over Tines økologiske lettmelk uten plastkork, og beskriver den som upraktisk. Hun måtte bruke saks for å åpne kartongen, og sier hun vil bytte til Rørosmjølk som har skrukork. Flatland støtter reduksjon av plast, men mener det ikke må gå på bekostning av brukervennlighet. Tine fjernet korken for å redusere klimaavtrykket, og lanserte den nye kartongen i 2020. De er spent på hvordan den har blitt mottatt.
3 måneder siden
Tine vil ikke endre emballasjen på sine økologiske melkekartonger, til tross for kritikk fra blant andre Katarina Flatland. Flatland mener kartongene er vanskelige å åpne uten saks, og at dette gjør produktet dårligere. Tine hevder at de ikke har mottatt tilbakemeldinger fra kunder om at dette er et problem, og at de innførte den klassiske åpningen for å redusere klimaavtrykket. De vil beholde skrukorken på vanlig melk, da forbrukerne ønsker dette.
4 timer siden
Et EU-påbud krever at plastkorker henger fast på drikkevareemballasje for å redusere plast i naturen. I Norge, som allerede har høy gjenvinningsgrad, overrasker effekten.
14 dager siden
Q-meieriene har mottatt klager på årets påskequiz, spesielt på oppgaven der deltakerne skal finne små påskeegg på melkekartongene. Flere frustrerte kunder har kontaktet Q-sjefen Kristine Aasheim direkte. Hun bekrefter at årets quiz er vanskeligere, men understreker at mange likevel klarer den. Aasheim tipser om at man kan finne enklere løsninger ved å se på tegningene på Instagram, der de kan forstørres. Til tross for klagene ligger det an til rekordmange deltakere i år.
3 måneder siden
Linda Stuhaug (30), en ernæringsekspert og blogger, opplevde uventede utfordringer med amming etter fødselen av datteren Emmie. Til tross for et sterkt ønske om å amme, viste det seg at Emmie var sugesvak, noe som førte til lav melkeproduksjon. Familien forsøkte ulike metoder som powerpumping, mating med kopp og hjelpebryst, men dette var svært krevende og førte til lite søvn og mye stress. Etter en periode med dette, valgte de å gå over til flaske i tillegg til amming. Stuhaug delte sin historie på Instagram, noe som resulterte i mange tilbakemeldinger fra andre mødre som hadde opplevd lignende problemer. Hun understreker viktigheten av å være åpen om ammeproblemer og søke hjelp.
4 måneder siden
En DinSide-ansatt, Martin Blekkerud, er oppgitt over at Freia har endret limet på Melkerull-innpakningen. Han beskriver hvordan det nye limet gjør det vanskelig å åpne pakken, og at det ødelegger hans årlige juletradisjon med å lage konfekt. Blekkerud kritiserer Freia for å ha gjort det vanskelig å åpne sjokoladen. Mondelez, som eier Freia, forklarer at de byttet lim for to år siden etter å ha mottatt klager på at rullene åpnet seg for lett i butikk. De har testet flere limtyper, og det nåværende limet tilfredsstiller kvalitetskravene deres. Freia beklager at enkelte kunder er misfornøyde, men sier de må følge kvalitetsavdelingens krav.
1 måned siden
Frida Homlung, nylig utstemt fra «Kompani Lauritzen», kritiserer produksjonen for manglende støtte og dårlig kommunikasjon. Hun forteller at hun slet under innspillingen på grunn av kjefting og lange dager. Homlung reagerer spesielt på en psykologtime hun opplevde som et ubehagelig avhør uten mulighet for pauser. Hun kritiserer også at befalet ikke var informert om hennes avtalte bruk av sovepiller, noe TV 2 bekrefter skyldtes en kommunikasjonssvikt. TV 2 beklager hendelsen og understreker at deltakelse i programmet kan være både fysisk og psykisk krevende for deltakerne.
2 måneder siden
Katarina Jørstad Thoresen (24) opplever økt aksept for samisk identitet i Norge, men er samtidig bekymret for hets og et hardt ordskifte innad i det samiske samfunnet. Hun kritiserer debatten rundt «ekte» og «falske» samer, og uttrykker frustrasjon over manglende respekt i den politiske debatten på Sametinget. Thoresen syns synd på Sandra Borch etter debatten om hennes samiske tilknytning. Sametingspresident Silje Karine Muotka understreker at alle samer er likeverdige, og at det er viktig å skape et inkluderende debattklima. Både Thoresen og Muotka ser frem til samefolkets dag, men erkjenner at det fortsatt er utfordringer knyttet til åpenhet og inkludering.
6 dager siden
Influencer Stina Bakken åpnet nylig opp om vanskeligheter med amming av sin fem og en halv måned gamle sønn, som viser tegn på brystvegring. Til tross for høy melkeproduksjon vil ikke sønnen alltid ta brystet, noe som har ført til hyppig pumping og flere tilfeller av brystbetennelse. Bakken opplever også kritikk fra det hun omtaler som «mammapolitiet» for sine valg rundt amming og flaskemating. Ammehjelpen påpeker at mange mødre opplever ammeproblemer i ulik grad og understreker viktigheten av støtte og veiledning fra helsepersonell. De oppfordrer til mer åpenhet og mindre skam rundt amming, og fremhever at det ikke er mødres ansvar å mestre ammingen alene. Både Bakken og Ammehjelpen ønsker større forståelse og støtte for kvinner som sliter med amming.
5 dager siden
Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold kritiserer i en podkast norsk media for å behandle henne som et klikkobjekt og for å fokusere mer på følelser enn på prestasjoner. Hun uttrykker frustrasjon over mediedekningen under VM i skiskyting, spesielt da journalister presset på for et intervju med hennes mor etter et svakt mesterskap. En erfaren journalist reagerer på Tandrevolds utspill og mener kritikken kan være overdrevet uten konkrete eksempler på grove overtramp. Samtidig påpekes det at media og toppidrett lever i et gjensidig avhengighetsforhold, hvor mediedekning er viktig for sponsorinntekter og idrettens popularitet. Debatten reiser spørsmål om rolleforståelse mellom utøvere og media, og hvordan mediedekningen har utviklet seg fra å fokusere på prestasjoner til mer personlige historier. Det understrekes også at toppidrettsutøvere i dag må være mer enn bare utøvere, de må også fungere som ambassadører og håndtere medieoppmerksomhet.