Katarina Flatland uttrykker frustrasjon over Tines økologiske lettmelk uten plastkork, og beskriver den som upraktisk. Hun måtte bruke saks for å åpne kartongen, og sier hun vil bytte til Rørosmjølk som har skrukork.
Flatland støtter reduksjon av plast, men mener det ikke må gå på bekostning av brukervennlighet. Tine fjernet korken for å redusere klimaavtrykket, og lanserte den nye kartongen i 2020.
De er spent på hvordan den har blitt mottatt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Katarina Flatland, lege og TV-profil, uttrykker frustrasjon over melkekartonger uten plastkork. Hun støtter reduksjon av plastbruk, men opplever at den nye kartongen gjør det vanskelig å åpne melken. Flatland delte sin opplevelse på Instagram, der hun måtte bruke saks for å åpne en kartong økologisk melk. Tine fjernet korken på sin økologiske melk i 2020 for å redusere klimaavtrykket. Flatland og ektemannen vil fortsette å kjøpe økologisk melk, men vil velge varianter med plastkork. Hun er for tiden aktuell med TV 2-programmet «Boksen».
3 måneder siden
Tine vil ikke endre emballasjen på sine økologiske melkekartonger, til tross for kritikk fra blant andre Katarina Flatland. Flatland mener kartongene er vanskelige å åpne uten saks, og at dette gjør produktet dårligere. Tine hevder at de ikke har mottatt tilbakemeldinger fra kunder om at dette er et problem, og at de innførte den klassiske åpningen for å redusere klimaavtrykket. De vil beholde skrukorken på vanlig melk, da forbrukerne ønsker dette.
4 måneder siden
En DinSide-ansatt, Martin Blekkerud, er oppgitt over at Freia har endret limet på Melkerull-innpakningen. Han beskriver hvordan det nye limet gjør det vanskelig å åpne pakken, og at det ødelegger hans årlige juletradisjon med å lage konfekt. Blekkerud kritiserer Freia for å ha gjort det vanskelig å åpne sjokoladen. Mondelez, som eier Freia, forklarer at de byttet lim for to år siden etter å ha mottatt klager på at rullene åpnet seg for lett i butikk. De har testet flere limtyper, og det nåværende limet tilfredsstiller kvalitetskravene deres. Freia beklager at enkelte kunder er misfornøyde, men sier de må følge kvalitetsavdelingens krav.
7 timer siden
Et EU-påbud krever at plastkorker henger fast på drikkevareemballasje for å redusere plast i naturen. I Norge, som allerede har høy gjenvinningsgrad, overrasker effekten.
2 måneder siden
Katarina Jørstad Thoresen (24) opplever økt aksept for samisk identitet i Norge, men er samtidig bekymret for hets og et hardt ordskifte innad i det samiske samfunnet. Hun kritiserer debatten rundt «ekte» og «falske» samer, og uttrykker frustrasjon over manglende respekt i den politiske debatten på Sametinget. Thoresen syns synd på Sandra Borch etter debatten om hennes samiske tilknytning. Sametingspresident Silje Karine Muotka understreker at alle samer er likeverdige, og at det er viktig å skape et inkluderende debattklima. Både Thoresen og Muotka ser frem til samefolkets dag, men erkjenner at det fortsatt er utfordringer knyttet til åpenhet og inkludering.
4 måneder siden
Tine opplever problemer med å dekke etterspørselen etter grøt på grunn av en priskrig som har presset prisen ned til 3 kroner per beger. Meieriet produserer daglig store mengder grøt, opptil 80.000 beger, men dette er ikke nok til å møte etterspørselen. Tine uttrykker misnøye med den lave prisen, som de anser som respektløs overfor produktets kvalitet. De understreker at de er stolte av produktet sitt, selv om de ikke kan kontrollere prisen. Priskrig på dagligvarer er ikke et nytt fenomen, men den har nå ført til leveringsproblemer for Tine.
2 dager siden
En kokk og en ernæringsekspert kritiserer Q-meierienes nye proteinmelk. De mener produktet er unødvendig prosessert og villedende.
4 måneder siden
En rekke matvarer har forsvunnet fra norske butikkhyller i 2024, inkludert varianter av Grandiosa, Pepsi og Freia Firkløver. Q-meierienes klimamelk, et forsøk på å redusere klimautslipp ved bruk av metanhemmere i kufôret, ble trukket tilbake etter kort tid på grunn av manglende etterspørsel og konspirasjonsteorier. Dagligvareekspert Odd Gisholt kritiserer det norske markedets overdrevne nyhetstrang, med faste lanseringsvinduer flere ganger i året. De fleste nylanseringer varer ikke mer enn tre år, og forbrukerne ender opp med å betale for de mange produktlanseringene. Nyhetene fungerer også som reklame for klassiske produkter.
2 måneder siden
Gerd og Ola Rotevatn er frustrerte over dagligvarekjedenes bruk av apper og kompliserte bonusordninger for å gi rabatter. De føler seg lurt og mener tilbud bør være tilgjengelige for alle, uavhengig av digitale ferdigheter. Spesielt kritiserer de Rema 1000s nylige endringer i sitt fordelsprogram. Paret er også skeptiske til kjedenes egne merkevarer og dårlig merking av priser. Dagligvarekjedene svarer at de forsøker å tilrettelegge for alle, og at de fleste kundene opplever digitaliseringen som en fordel.
1 måned siden
Frida Homlung, nylig utstemt fra «Kompani Lauritzen», kritiserer produksjonen for manglende støtte og dårlig kommunikasjon. Hun forteller at hun slet under innspillingen på grunn av kjefting og lange dager. Homlung reagerer spesielt på en psykologtime hun opplevde som et ubehagelig avhør uten mulighet for pauser. Hun kritiserer også at befalet ikke var informert om hennes avtalte bruk av sovepiller, noe TV 2 bekrefter skyldtes en kommunikasjonssvikt. TV 2 beklager hendelsen og understreker at deltakelse i programmet kan være både fysisk og psykisk krevende for deltakerne.