En student strøk på eksamen fordi filnavnet inneholdt spesialtegn. Andre studenter med samme feil bestod eksamen.
Artikkelen handler om studenten Victoria Gjerløw ved Høyskolen Kristiania, som strøk på en eksamen fordi filnavnet på hennes innleverte mappe inneholdt to understreker. Skolen begrunnet stryket med at sensor ikke klarte å åpne filen på grunn av spesialtegnene. Victoria mener dette er urettferdig, da NRK har dokumentasjon som viser at flere medstudenter leverte eksamener med understrek i filnavnet, men likevel bestod.
Victoria har klaget på avgjørelsen tre ganger uten å få medhold. Høyskolen Kristiania uttaler generelt at studenter informeres om å unngå spesialtegn og at det er studentens ansvar hvis en fil ikke kan åpnes, men kommenterer ikke hvorfor andre studenter bestod.
Norges studentorganisasjon kaller situasjonen urettferdig forskjellsbehandling. Victoria må nå ta opp eksamen mot betaling.
Victoria Gjerløw
Kaja Ingdal Hovdenak
Høyskolen Kristiania
NRK
Norges studentorganisasjon
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En student ved Universitetet i Oslo strøk på en eksamen i psykologi etter å ha brukt begrepene «han- og hunkjønn» i sin besvarelse. Sensoren mente dette var problematisk, i tillegg til andre mangler i oppgaven. Saken har nådd Stortinget, der Frp-representant Himanshu Gulati reagerer og stiller spørsmål til statsråden for forskning og høyere utdanning. Gulati mener saken er et eksempel på «woke» ideologi i utdanningssektoren og utfordrer statsråden på om bruken av «han og hun» er en biologisk deterministisk forståelse av kjønn. Universitetet i Oslo har ikke kommentert saken, da den er under klagebehandling. Studenten selv er glad for at saken har fått politisk oppmerksomhet.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har konkludert med at TV 2 ikke brøt god presseskikk i sin omtale av Ingvild Kjerkols masteroppgave. Kjerkol klaget inn to artikler som omhandlet hennes masteroppgave fra 2021, som ble underkjent for fusk ved Nord universitet. Kjerkol mente at artiklene inneholdt uriktige opplysninger og manglet tilstrekkelig dekning. TV 2 på sin side, mente at opplysningene var korrekte og at Kjerkol hadde fått muligheten til å kommentere saken før publisering. TV 2 gjorde endringer i artiklene seks dager etter publisering, noe Kjerkol mente var for sent. PFU fant ingen brudd på Vær Varsom-plakaten.
3 dager siden
Melanie Chelsea Schøyen fikk toppkarakterer, men kom ikke inn på drømmestudiet ved NTNU. Hun ble avvist på grunn av et timekrav i et programfag hun ikke visste om.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har behandlet en klage fra Ingvild Kjerkol mot TV 2, knyttet til TV-kanalens dekning av hennes masteroppgave. Kjerkol mente TV 2 hadde brutt god presseskikk, blant annet ved å bruke begrepet «plagiat» og ved å rapportere om 43 prosent tekstlikhet uten å spesifisere at dette inkluderte medieomtale. TV 2 avviste klagen, men endret deler av artiklene. PFU konkluderte med at TV 2 ikke har brutt god presseskikk, og nyhetsredaktør i TV 2 er fornøyd med avgjørelsen.
3 måneder siden
En masterstudent i psykologi ved Universitetet i Oslo fikk ikke bestått på eksamen i faget «Seksualitet og seksuell helse». Sensor begrunnet dette med at studentens bruk av begrepene «han- og hunkjønn» var problematisk og ikke forenelig med emnets kompetansemål. Studenten reagerer på tilbakemeldingen og mener at bruken av biologisk språk er vanlig i akademiske tekster. Hun har klaget på karakteren, og oppgaven skal nå vurderes av to nye sensorer. Psykologisk institutt ønsker ikke å kommentere saken mens klagebehandlingen pågår.
4 måneder siden
En student ble utestengt fra Høgskolen i Innlandet for selvplagiat etter å ha gjenbrukt avsnitt fra en tidligere eksamen. Studenten ble utestengt i to semestre. Saken gikk gjennom flere rettsinstanser, inkludert Høyesterett, hvor studenten fikk medhold. Nå har studenten bestått eksamen etter en ny sensur, og er kvalifisert for å jobbe som lektor. Saken har skapt debatt om fuskeregler i høyere utdanning. Advokaten til studenten uttrykker lettelse over utfallet, og studenten er nå klar for å søke jobb.
2 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har behandlet Ingvild Kjerkols klage mot TV 2, som omhandlet TV-kanalens dekning av hennes masteroppgave. Kjerkol mente TV 2 brøt god presseskikk, blant annet ved å bruke begrepet «plagiat» og at de ikke hadde dekning for sin tittel. TV 2 avviste brudd og viste til at de hadde sitert direkte fra vedtaket. PFU konkluderte med at TV 2 ikke har brutt god presseskikk.
2 måneder siden
Ingvild Kjerkol tapte sin klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) mot TV 2. Klagen omhandlet TV 2s dekning av Kjerkols masteroppgave fra 2021, hvor det ble funnet tekstlikhet med andre tekster. Kjerkol mente TV 2 hadde brutt god presseskikk ved å bruke begrepet «plagiat» og mente tittelen var feilaktig. TV 2 avviste dette og viste til at de hadde sitert direkte fra vedtaket. PFU konkluderte med at TV 2 ikke hadde brutt god presseskikk.
3 måneder siden
En student fikk refs på en mastereksamen i psykologi for å ha brukt uttrykkene «han- og hunkjønn». Sensor mente dette ga uttrykk for en «biologisk deterministisk» forståelse av kjønn. Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) reagerer sterkt og oppfordrer kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) og statsråd for høyere utdanning, Oddmund Løkensgard Hoel (Sp), til å ta tak i saken. Klinge mener undervisning om kjønn må baseres på vitenskap og biologi, og at det kun finnes to kjønn. FrPs Himanshu Gulati har også reagert og sendt skriftlig spørsmål til statsråd Hoel. Kunnskapsdepartementet svarer at vurdering av eksamensbesvarelser er institusjonenes ansvar.
1 måned siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har behandlet en klage mot NRK etter en artikkel som stilte spørsmål ved Sandra Borchs plass i Sametingets valgmanntall. PFU forstår at Borch opplevde granskingen som belastende, men understreker at NRK hadde rett til å undersøke valgmanntallet. NRK felles likevel for ikke å ha opplyst om bindinger en av journalistene hadde til et politisk parti på Sametinget, Norske Samers Riksforbund (NSR), da NSR er en viktig maktfaktor i samisk politikk og har fremmet forslag om å granske valgmanntallet. PFU var kritisk til NRKs bruk av uttrykket «falske samer», men konkluderte med at dette ikke var et brudd på god presseskikk.