Pernilla Wahlgren og Bianca Ingrosso advarer fans mot svindel på Facebook, der noen utgir seg for å være dem.
Svindlere bruker falske kontoer for å kontakte følgere, innlede forhold og be om penger.
Wahlgren understreker at ingen av dem har Facebook-kontoer og oppfordrer folk til å ikke la seg lure.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Kiwi advarer kunder mot en falsk konkurranse som spres på Facebook. Svindlere utnytter Kiwis navn og logo for å lure folk til å delta i konkurransen, der de blir bedt om å skrive «gratulerer» for å vinne premier. Kiwi understreker at de aldri sender ut konkurranser via e-post eller SMS, og oppfordrer folk til å slette slike meldinger umiddelbart. Kiwi oppfordrer også kunder til å rapportere falske innlegg og er i kontakt med teleoperatører og Forbrukertilsynet for å bekjempe svindelen.
2 måneder siden
Nordea Østfold advarer om økt kjærlighetssvindel, spesielt i forbindelse med valentinsdagen. Svindlerne kontakter ofre via sosiale medier og dating-sider, og etablerer falske forhold for å lure dem for penger. Eldre er spesielt utsatt, da mange overvurderer sin evne til å avsløre svindel. Banken anbefaler å være skeptisk til pengeforespørsler fra online-bekjentskaper, verifisere identiteter og diskutere forholdet med venner eller familie for å få en objektiv vurdering. Kjærlighetssvindel starter ofte uskyldig, men utvikler seg til emosjonell og økonomisk utnyttelse.
2 måneder siden
En tidligere PST-topp advarer om nye svindelmetoder, inkludert økning i svindel med kontooverføringer. Ice har oppdaget «Nina-svindel», der svindlere målretter seg mot personer med navnet Nina, i tillegg til den kjente «mamma/pappa-svindelen». Erik Haugland, med bakgrunn fra PST, advarer spesielt mot investeringssvindel og oppfordrer folk til å være ekstra oppmerksomme i ferieperioder. Han understreker viktigheten av å begrense personlig informasjon på sosiale medier for å unngå å bli lurt.
2 måneder siden
Sparebank 1 advarer mot en økende trend med «sikker konto»-svindel, der svindlere utgir seg for å være bankansatte. De kontakter kunder og påstår at kontoen deres er hacket, og ber dem overføre penger til en «sikker konto». Banken understreker at de aldri vil be kunder om å flytte penger på denne måten, og oppfordrer alle til å legge på røret ved slike henvendelser. I tillegg advarer banken mot svindel via e-post og SMS, der svindlerne utgir seg for å være andre aktører. Kunder oppfordres til å være kritiske og bruke huskeregelen «stopp, tenk, sjekk» for å unngå å bli lurt.
1 dag siden
Politiet advarer mot en ny bølge av svindel hvor gjerningspersoner utgir seg for å være fra politiet. Flere personer har mottatt meldinger eller anrop fra svindlere som forsøker å skaffe seg sensitiv informasjon.
1 måned siden
Skatteetaten advarer mot økt svindel i forbindelse med utsendelse av skattemeldinger. Svindlere bruker falske e-poster, SMS og QR-koder for å lure til seg personlig informasjon og penger. De utgir seg også for å være fra Skatteetaten eller politiet. Skatteetaten understreker at de aldri sender lenker uoppfordret eller ber om bankopplysninger via e-post eller SMS, og oppfordrer folk til å logge seg inn via de offisielle nettsidene for å unngå svindel.
4 måneder siden
Politiet advarer om en ny svindelmetode der kriminelle utgir seg for å være kjøpere på Finn. Svindlerne kontakter selgere via e-post og tilbyr å bruke 'Fiks-Ferdig'-løsningen. De sender et falskt skjermbilde med feilaktige instruksjoner som leder selgerne til å oppgi bankinformasjon. Dette gir svindlerne tilgang til selgernes bankkontoer. Politiet understreker at dette ikke er en legitim tjeneste fra Finn og oppfordrer folk til å være forsiktige. Det er en økning i svindelforsøk for tiden, og politiet oppfordrer til å være ekstra årvåken.
2 måneder siden
En undersøkelse avdekker hvordan svindlere skjuler spor på Facebook. Falske annonser misbruker kjendiser og lurer nordmenn for store summer.
2 måneder siden
Politiet i Oslo advarer publikum mot en SMS-svindel der svindlere utgir seg for å være offerets datter. I meldingen hevder «datteren» å ha mistet telefonen i toalettet og trenger penger til en ny. Politiet ber folk om å ignorere slike meldinger og ikke svare på dem. Politiet er ikke kjent med om noen har blitt svindlet på denne måten, men oppfordrer til å være forsiktig.
3 måneder siden
En fransk kvinne ble svindlet for 10 millioner kroner av en person som utga seg for å være Brad Pitt på Instagram. Svindleren lurte kvinnen til å tro at de var kjærester over en periode på halvannet år, og overbeviste henne om å sende penger ved å hevde at han var syk og hadde problemer med tilgang til egne midler. Kvinnen oppdaget svindelen da hun så et bilde av den ekte Brad Pitt med sin partner. Brad Pitts representanter advarer nå mot falske kontoer og oppfordrer folk til å være forsiktige med uoppfordret kontakt på nett, spesielt fra kjendiser som ikke er aktive i sosiale medier.