Ekteparet Tone Britt og Helge Andersen har i 16 år slitt med omfattende taklekkasjer i sin bolig i Arendal, som startet kort tid etter nybygg i 2009. Taksteinene har sprekker som slipper inn vann, noe som har ført til store skader og helsefarlig soppdannelse.
Byggefirmaet har forsøkt å utbedre skadene, men lekkasjene fortsetter. En takstmann konkluderer med at det er en produktfeil på taksteinen og at leverandøren har ansvaret, men leverandøren er uenig.
Forbrukerrådet påpeker at firmaet som utførte arbeidet er ansvarlig for å rette opp feilen. Ekteparet føler seg maktesløse og frykter at rettslige skritt kan føre til konkurs for byggefirmaet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Et ektepar på Snarøya i Bærum risikerer å måtte rive deler av boligen og garasjen sin etter en nabokonflikt. Naboen oppdaget ulovlige påbygg fra 1980-tallet, noe som førte til at kommunen avslo ekteparets søknad om ettergodkjenning. Ekteparet hevder å ha fått muntlige tillatelser fra kommunen, men dette blir avvist. Kommunen understreker at det er tiltakshavers ansvar å følge regelverket. Planutvalget støttet kommunedirektørens innstilling om å opprettholde avslaget. Saken skal nå behandles av Statsforvalteren.
2 måneder siden
Stig og hans kone har i 20 måneder opplevd sjenerende støy fra en kommunal leilighet under deres, noe som har gjort livet i deres eget hjem svært vanskelig. Ekteparet beskriver daglig støy fra tidlig morgen til sent på kveld, og føler at Eidsvoll kommune ikke tar deres klager seriøst. Familien i den kommunale leiligheten avviser anklagene om støy og nekter å flytte, og hevder støyen hovedsakelig går nedover. Kommunen sier de har taushetsplikt i saken. Situasjonen har eskalert, og ekteparet vurderer nå å anmelde både familien og kommunen for hensynsløs adferd.
3 måneder siden
Ekteparet Iversen opplevde et boligmareritt da de måtte evakuere sin nylig kjøpte leilighet på grunn av setningsskader i bygget. Takstrapporter for leiligheter omfatter ikke fellesdeler som fundament og drenering, noe som førte til at setningsskadene ikke ble oppdaget før evakueringen. Det viser seg at setningsskadene var kjent for styret i sameiet, men ikke for ekteparet ved kjøp. Sameiet er ikke forsikret mot setningsskader, og eierne risikerer store økonomiske tap. Det understrekes viktigheten av å sjekke all tilgjengelig informasjon om bygget, inkludert årsrapporter og vedlikeholdsplaner, før kjøp.
2 måneder siden
Et ektepar i Sandefjord føler seg svindlet etter å ha kjøpt en leilighet der megleren holdt tilbake informasjon om setningsskader. Tre måneder før salget ble megleren informert om skadene, men unnlot å opplyse om dette til kjøperne. Kort tid etter overtakelsen ble bygningen evakuert på grunn av fare for kollaps. Ekteparet har siden forsøkt å heve kjøpet. Megleren beklager situasjonen, men ønsker ikke å kommentere saken i media. Eiendomsmeglingsloven pålegger meglere en undersøkelses- og opplysningsplikt, og utelatelse av vesentlig informasjon kan være brudd på god meglerskikk.
4 måneder siden
Et ektepar i Odda opplevde et kraftig smell da et garasjetak løsnet i uværet. En lekt fra taket gikk gjennom kjellerdøra deres og står nå fast. Kona trodde først det var et jordskjelv. Resten av taket traff huset deres og skadet skifersteinene. Det samme taket traff deretter huset til naboen, Gunnar Isachsen. Ekteparet har meldt skadene til forsikringsselskapet. Veiene inn og ut av Odda er nå åpnet igjen etter uværet.
2 måneder siden
Ein huseigar i Sunnfjord står i ein vanskeleg situasjon der huset hans er omringa av ein europaveg og eit sandtak. Huseigaren har forsøkt å få kommunen til å overta eigedommen, men kommunen avviser dette og peikar på Firda Billag som ansvarleg. Firda Billag meiner på si side at det er kommunen som må løyse saka. Huseigaren er bekymra for støy og ulemper frå anleggsarbeidet med Hafstadtunnelen. Juridiske ekspertar meiner at huseigaren kan ha rett til innløysing av eigedommen etter oreigningslova eller grannelova.
3 måneder siden
Sara og Børge Larsson opplevde store problemer etter å ha bestilt et nytt kjøkken fra Elkjøp. Leveransen var mangelfull med feil farge på deler av kjøkkenet og manglende varer. Monteringen utført av Montera var også dårlig, med feil størrelse på skap, limsøl og sprekker i benkeplaten. Til tross for gjentatte henvendelser til Elkjøp og Montera, har ikke feilene blitt rettet opp, og paret har ventet i over ett år på å få kjøkkenet ferdigstilt. Forbrukerrådet mener Elkjøp og Montera burde ha tatt grep tidligere, og paret har rett til å få kjøkkenet ferdigstilt og eventuelt kjøpe inn manglende deler selv. Elkjøp og Montera beklager situasjonen og har avtalt befaring for å rette opp feilene.
3 måneder siden
Jørgen og Marthe kjøpte en kostbar seng fra Skeidar, men opplevde at den ble ubehagelig å sove i etter kort tid. Sengen utviklet en sprekk og ble ujevn, noe som gjorde det vanskelig å sove. Paret forsøkte gjentatte ganger å kontakte Skeidar uten å få tilfredsstillende svar. Forbrukerrådet mener sengen har en fabrikasjonsfeil og at Skeidar har bevisbyrden. Skeidar beklager dårlig kundeservice og har til slutt avtalt å gi paret en ny seng som kompensasjon.
4 måneder siden
En nabokrangel i Oslo har ført til at et eldre ektepar må betale 10.000 kroner per dag til sin nabo, en politijurist, for å nekte å signere et nødvendig skjema for en byggetillatelse. Konflikten startet da det ble oppdaget en feil i et skjema til Kartverket. Ekteparet skal først ha krevd fire millioner kroner for å signere det korrekte skjemaet. Uten signaturen risikerte politijuristen å gå konkurs da banken ikke ville utbetale byggelånet. Oslo tingrett har nå bestemt at ekteparet må betale dagbøter og dekke saksomkostningene på 200.000 kroner.
3 måneder siden
Styret i et sameie på Majorstuen er bekymret for oppussingsarbeid i en naboleilighet. De meldte saken til Plan- og bygningsetaten (PBE) etter å ha sett bilder av leiligheten på Finn.no, som viste at bærende vegger var fjernet. PBE anser situasjonen som alvorlig og potensielt farlig, og krever umiddelbar sikring av konstruksjonene. Eierne risikerer en bot på 100.000 kroner hvis de ikke etterkommer kravene. Eiernes representant hevder det hele er en misforståelse og at de har åpnet opp tidligere åpninger i veggene, og har sendt inn dokumentasjon til PBE. De er i dialog med både etaten og styret.