Et ektepar i Sandefjord føler seg svindlet etter å ha kjøpt en leilighet der megleren holdt tilbake informasjon om setningsskader. Tre måneder før salget ble megleren informert om skadene, men unnlot å opplyse om dette til kjøperne.
Kort tid etter overtakelsen ble bygningen evakuert på grunn av fare for kollaps. Ekteparet har siden forsøkt å heve kjøpet.
Megleren beklager situasjonen, men ønsker ikke å kommentere saken i media. Eiendomsmeglingsloven pålegger meglere en undersøkelses- og opplysningsplikt, og utelatelse av vesentlig informasjon kan være brudd på god meglerskikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Ekteparet Iversen opplevde et boligmareritt da de måtte evakuere sin nylig kjøpte leilighet på grunn av setningsskader i bygget. Takstrapporter for leiligheter omfatter ikke fellesdeler som fundament og drenering, noe som førte til at setningsskadene ikke ble oppdaget før evakueringen. Det viser seg at setningsskadene var kjent for styret i sameiet, men ikke for ekteparet ved kjøp. Sameiet er ikke forsikret mot setningsskader, og eierne risikerer store økonomiske tap. Det understrekes viktigheten av å sjekke all tilgjengelig informasjon om bygget, inkludert årsrapporter og vedlikeholdsplaner, før kjøp.
2 måneder siden
Flere boligkjøpere opplever at boliger blir kuppet før visning, spesielt i Oslo, Stavanger og Bergen. Et par i Oslo betalte 900.000 kroner over prisantydning for å sikre seg en bolig etter en privatvisning. Tall fra Finn.no viser en økning i antall boligkupp i januar 2025. Regjeringen foreslår nå å stramme inn reglene for budfrister og boligkupp for å skape en mer rettferdig boligmarknad. Eiendomsmeklere påpeker at kupping hindrer en reell markedstest, og at verken selger eller kjøper vet om de har gjort en god handel. En bolig på Randaberg ble solgt for en million over prisantydning dagen etter visning.
2 måneder siden
Ekteparet Tone Britt og Helge Andersen har i 16 år slitt med omfattende taklekkasjer i sin bolig i Arendal, som startet kort tid etter nybygg i 2009. Taksteinene har sprekker som slipper inn vann, noe som har ført til store skader og helsefarlig soppdannelse. Byggefirmaet har forsøkt å utbedre skadene, men lekkasjene fortsetter. En takstmann konkluderer med at det er en produktfeil på taksteinen og at leverandøren har ansvaret, men leverandøren er uenig. Forbrukerrådet påpeker at firmaet som utførte arbeidet er ansvarlig for å rette opp feilen. Ekteparet føler seg maktesløse og frykter at rettslige skritt kan føre til konkurs for byggefirmaet.
3 måneder siden
Jørgen og Marthe kjøpte en kostbar seng fra Skeidar, men opplevde at den ble ubehagelig å sove i etter kort tid. Sengen utviklet en sprekk og ble ujevn, noe som gjorde det vanskelig å sove. Paret forsøkte gjentatte ganger å kontakte Skeidar uten å få tilfredsstillende svar. Forbrukerrådet mener sengen har en fabrikasjonsfeil og at Skeidar har bevisbyrden. Skeidar beklager dårlig kundeservice og har til slutt avtalt å gi paret en ny seng som kompensasjon.
1 måned siden
Et ektepar på Snarøya i Bærum risikerer å måtte rive deler av boligen og garasjen sin etter en nabokonflikt. Naboen oppdaget ulovlige påbygg fra 1980-tallet, noe som førte til at kommunen avslo ekteparets søknad om ettergodkjenning. Ekteparet hevder å ha fått muntlige tillatelser fra kommunen, men dette blir avvist. Kommunen understreker at det er tiltakshavers ansvar å følge regelverket. Planutvalget støttet kommunedirektørens innstilling om å opprettholde avslaget. Saken skal nå behandles av Statsforvalteren.
2 dager siden
Flere boligkjøpere i Oslo krever prisavslag etter at stuen i deres nye leiligheter er betydelig mindre enn oppgitt. Utbyggeren avviser kravet og hevder det kun er snakk om en skrivefeil.
4 måneder siden
Jørgen (18) kjøpte en brukt Audi A4 Allroad, men oppdaget raskt alvorlige feil med girkassen. Bilen hadde en historikk med flere tidligere hevinger og verkstedbesøk, men selger, Bil Ringen, unnlot å informere om dette. Etter gjentatte forsøk på å løse saken, nektet selger å svare på henvendelser om heving av kjøpet. Jørgen har brukt 30.000 kroner på advokat og forsikring, og saken er nå sendt til Forliksrådet. En bilmekaniker bekrefter at feilene sannsynligvis har eksistert over tid, og advokaten mener det er grunnlag for hevingskrav.
2 måneder siden
Et ektepar oppdaget omfattende skader på sin Tesla etter et to ukers sykehusopphold med nyfødte tvillinger. De mistenker at hærverket er relatert til den siste tidens kontroverser rundt Tesla-gründer Elon Musk, og viser til tidligere aksjoner mot Tesla-eiere. Ekteparet har anmeldt saken, men mangelen på kameraovervåking ved sykehuset vanskeliggjør etterforskningen. For å unngå fremtidige hendelser har de kjøpt et klistremerke med teksten «I bought this before Elon went crazy» som de planlegger å feste på bilen.
2 måneder siden
Stig og hans kone har i 20 måneder opplevd sjenerende støy fra en kommunal leilighet under deres, noe som har gjort livet i deres eget hjem svært vanskelig. Ekteparet beskriver daglig støy fra tidlig morgen til sent på kveld, og føler at Eidsvoll kommune ikke tar deres klager seriøst. Familien i den kommunale leiligheten avviser anklagene om støy og nekter å flytte, og hevder støyen hovedsakelig går nedover. Kommunen sier de har taushetsplikt i saken. Situasjonen har eskalert, og ekteparet vurderer nå å anmelde både familien og kommunen for hensynsløs adferd.
3 måneder siden
Home & Cottage-kunder er frustrerte etter at selskapet gikk konkurs. Flere har betalt store forskudd for varer de nå frykter å ikke få. Kunder reagerer på manglende informasjon og at selskapet reklamerte for salg like før konkursen. Enkelte kunder har betalt opptil 22.000 kroner i forskudd. Bostyrer vurderer opphørssalg eller salg av varebeholdningen. Forbrukerrådet anbefaler kundene å kreve gjennomføring av avtalen eller tilbakebetaling fra konkursboet, men advarer om at de kan tape penger. Det er usikkert hvor mye kundene vil få tilbake.