En sveitser flyttet til Norge og startet bakeri. Adrian Meissner satser på surdeigsbakst i Mesnali.
Artikkelen forteller historien om Adrian Meissner en sveitser som flyttet til Norge og startet bakeri. Adrian kom til Norge for snart fem år siden sammen med sin belgiske kone Sofie. De bosatte seg i Mesnali og har fått to barn.
Adrian som er utdannet teknisk arkitekt begynte å bake surdeigsbrød på hobbybasis i 2021. Han fikk surdeigsstarteren av sin mor. Hobbyen utviklet seg til Ydmyk bakeri som selger brød og bakervarer lokalt.
Adrian sluttet i sin tidligere jobb sommeren 2024 for å satse på bakeriet. Han jobber deltid som brannkonstabel og håper å kunne leve av bakeriet på sikt. Han bygger utsalgsboder i Mesnali og Sjusjøen for å møte etterspørselen.
Adrian Meissner
Sofie
Ina
Emil
Mamma Meissner
Ydmyk bakeri
GD
VG
Norge
Sveits
Mesnali
Sjusjøen
Tyskland
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
I Nettavisens årlige julespalte deler artisten Benedicte Adrian sine planer og refleksjoner rundt julen. Hun skal feire jul med familien i Stavanger og ser frem til en tradisjonell feiring med ribbe og riskrem. Adrian forteller om sine juletradisjoner, som å lage julekalender til barna, og deler både gode og mindre gode juleminner, inkludert frykten for julenissen som barn. Hun understreker viktigheten av å gi til de som gruer seg til jul, blant annet gjennom veldedighet og donasjoner. Adrian oppsummerer 2024 som et innholdsrikt år og ser frem til nye kreative prosjekter i 2025, inkludert musikk og barnefortellinger.
4 måneder siden
Aksel Lund Svindal reflekterer over livet etter idrettskarrieren, og innrømmer at han savner samholdet i idrettsmiljøet. Han har engasjert seg i flere prosjekter, inkludert eiendomsutvikling og styreverv, og har opplevd svingninger i markedet uten at det påvirker ham nevneverdig. Svindal liker å jobbe med plantegninger og skape kvalitet i eiendomsprosjekter. Han er også blitt far og har en mer avslappet holdning til samboeren Amalie Iuels ønske om fem barn. Svindal skal feire jul på hytta med familien og ser frem til å være julenisse for naboene.
2 måneder siden
Alexandra og Robin Amundsen sa opp jobbene sine for å starte Nordic-Cosmetics AS, som selger koreansk hudpleie. De ønsket mer tid med familien og å skape lokale arbeidsplasser. Selskapet har hatt stor vekst siden 2021, med en omsetning på 25 millioner i 2024. Ekteparet leverer og henter barna i barnehagen hver dag, og jobber etter at barna er lagt. De sysselsetter nå seks personer lokalt og planlegger videre ekspansjon i Norden.
3 dager siden
Cathrine fra Valdres kom inn som reserve i Bakemesterskapet sesong 2 etter at en deltaker trakk seg. Hun var usikker på hvordan de andre deltakerne ville reagere på at hun egentlig ikke skulle være med, men valgte å fokusere på konkurransen. Med sin bakgrunn i estetikk og kunst, kombinerte hun lokale smaker fra Valdres i sine kreasjoner. Gjennom en intens konkurranse leverte hun imponerende kaker, til tross for noen nedturer underveis. Etter finalen ble hun kåret til Norges beste hobbybaker. Deltakelsen har styrket hennes selvtillit, og hun har nå startet eget firma som lager franske makroner med norsk vri.
2 måneder siden
Joakim Jørgensen (27) har byttet bakerjobben med utleie og nordlysturisme, og tjener nå millioner. Han leier ut boliger for andre og deler inntektene, og har tjent store summer på korttidsleie av en enkelt leilighet. I tillegg har han startet et guideselskap for nordlysturisme som raskt har blitt stort i Tromsø. Kommunen vurderer nå å regulere markedet for korttidsutleie, men Jørgensen er positiv til gründerlivet og mener det fyller et behov.
1 måned siden
Jørgen Amundsen, gründeren bak det populære klesmerket Amundsen, forteller om reisen fra klokkesalg til suksess med fritidsbekledning. Merket har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2010, og har nå butikker i både Oslo og USA. Amundsen ønsker å skille seg ut i markedet ved å fokusere på kvalitet og tidløst design, og lar seg ikke stresse av kopiering. Selv om selskapet har vokst, er Amundsen fortsatt sterkt involvert i produktutviklingen. Han ser ikke på selskapet som en familiebedrift, men to av hans barn jobber i butikken.
2 måneder siden
En familie fra Oslo sa opp sine vanlige jobber for å drive Mariholtet Sportsstue i Østmarka. Under vinterferien opplevde de en rekordomsetning av boller, med hele 1000 solgte på én dag. Ekteparet, med bakgrunn fra kaffebransjen og kokkeyrket, realiserte drømmen om å starte egen bedrift, men innrømmer at det krever lange arbeidsdager og mye innsats. De bor på eiendommen og har integrert jobb og familieliv. Til tross for utfordringene stortrives de og oppfordrer andre med gründerdrømmer til å satse, men understreker viktigheten av hardt arbeid og sterk motivasjon.
2 måneder siden
Adrian Smiseth Sejersted tok bronse i super-G under VM i Saalbach. Medaljen kommer etter flere år med hardt arbeid og operasjoner. Sejersted uttrykker glede over medaljen, men reflekterer også over fremtiden. Han vurderer om han skal satse videre mot OL i 2026 og eventuelt VM i Narvik i 2029, eller om det er på tide med en mer stabil inntekt og mindre risiko. Han ser frem til neste sesong med Aleksander Aamodt Kilde tilbake. Marco Odermatt fra Sveits vant gullet.
4 måneder siden
Adrian Livelten, skredderen for det norske hopplandslaget, jobber svært mye og reiser rundt 200 dager i året. Han jobber ofte lange dager og netter for å perfeksjonere hoppdressene, noe som er avgjørende for utøvernes prestasjoner. Ifølge hoppekspert Johan Remen Evensen er hoppdressen avgjørende for resultatet. Livelten har hatt perioder med svært lite søvn, spesielt i forbindelse med mesterskap og nye dressregler. Hoppere som Kristoffer Eriksen Sundal og Halvor Egner Granerud understreker hans betydning for laget, både sportslig og menneskelig. Livelten trives i jobben og ønsker å fortsette å jobbe med norsk hoppsport.
3 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversen (45) er en kokk og matinfluenser som har bygget opp en stor følgerskare de siste ti årene. Han er aktuell i «Farmen kjendis» og har nylig åpnet en restaurant med samme navn som bloggen sin. Syversen er opptatt av å spre matglede og lære bort enkel hjemmelaget mat. Han er stolt av å ha åpnet restaurant, gitt ut kokebok og lansert egen vin i 2024. Han beskriver seg selv som ekstrovert, ærlig og ikke redd for konflikter. Syversen er engasjert i å lage oppskrifter til en ny kokebok for barn med Kaptein Sabeltann. Han er glad i å spandere på andre og mener livet skal nytes. Han angrer sjelden på det han gjør, men er redd for å angre på det han ikke har gjort. Syversen er kritisk til dagens regjering og mener de ødelegger for norsk næringsliv.