Politibetjent Oda anmelder en leder ved Heimdal politistasjon for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen etter at et møtereferat med sensitive detaljer ble delt med flere kolleger. Bakgrunnen er at Oda ble venn med en eldre mann, noe som førte til politietterforskning.
Spesialenheten henla saken, men Oda mener ledelsen har behandlet henne kritikkverdig i etterkant ved å dele informasjon med uvedkommende og nekte henne muligheten til å delta på kurs og sosiale arrangementer.
Politimesteren beklager feilen og erkjenner at deler av prosessen kunne vært bedre, samtidig som Oda har sendt et formelt varsel mot politiledelsen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
25 dager siden
En politileder i Trøndelag har fratrådt sin stilling etter at TV 2 har rapportert om flere tilfeller av et dårlig arbeidsmiljø ved Heimdal politistasjon. Anklagene omfatter mobbing, trakassering og forskjellsbehandling. En av sakene involverer en politibetjent som ble suspendert etter et privat forhold, og som senere varslet mot flere ledere. Detaljer fra hennes personalsak ble også gjort tilgjengelig for mange kolleger. Spesialenheten etterforsker nå den fratredende lederen for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen. Politimesteren i Trøndelag politidistrikt bekrefter fratredelsen og opplyser at de arbeider med tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet.
3 måneder siden
En politiadvokat involvert i Lørenskog-saken erkjenner at sensitiv informasjon ikke var tilstrekkelig sikret. En nedlagt operasjonssentral med defekt lås ble brukt som hovedkvarter, hvor sakens detaljer var synlig på veggene. Rundt 100 politifolk var involvert, og det tok flere dager før saken ble skjermet i politiets system. På et tidspunkt hadde over 200 ansatte i påtalemyndigheten tilgang til saksdokumentene. Spesialenheten henla saken om brudd på taushetsplikten, da de ikke kunne identifisere kilden til lekkasjene. Tom Hagens advokater kritiserer politiet for å ha lekket bevis og lagt til rette for en svertekampanje i media. Politiet beklager lekkasjene, men svarer ikke på detaljerte spørsmål om manglende kontroll.
1 måned siden
En sak publisert av TV 2 forteller om kritikkverdige forhold ved Heimdal politistasjon i Trondheim. 23 tidligere og nåværende politiansatte forteller om utfrysing, mobbing og forskjellsbehandling. Flere ansatte har forsøkt å varsle om kritikkverdige forhold rundt ledelsen, men opplever en fryktkultur. Politiets Fellesforbund sentralt mener det ikke er trygt å varsle i politiet. Lederen for justiskomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad, er bekymret og ønsker en evaluering av dagens varslingssystem, samt å vurdere å gi varslingsombudet større ansvarsområder. Varslingsombudet behandler nå saken til en politibetjent fra Heimdal politistasjon.
1 måned siden
Statsforvalter i Innlandet, Knut Storberget, har mottatt en skriftlig advarsel fra Digitaliseringsdepartementet for upassende adferd. Bakgrunnen er et forhold til en yngre medarbeider, som han ikke opplyste om til relevante myndigheter. En granskning av saken avdekket også at en annen medarbeider hadde opplevd uønsket oppmerksomhet fra Storberget. Departementet påpeker at Storberget som toppleder må være bevisst sin rolle og utvise god dømmekraft. Storberget har beklaget sin oppførsel, men har ikke ønsket å kommentere hva han konkret gjør for å gjenvinne tilliten internt og eksternt.
4 måneder siden
Alexander Karlsen, en politiansatt ved Politiets IT-enhet, kan miste jobben etter å ha varslet om kritikkverdige forhold. Arbeidsgiver mener hans mange varsler, klager og innsynskrav utgjør en utilbørlig adferd og stor arbeidsbelastning. Karlsen selv mener han straffes for å ha sagt ifra, og at ytringsfriheten ikke respekteres i politiet. Han har tidligere tapt en rettssak om gjengjeldelse, men mener fortsatt hans ytringer er berettiget. Justisdepartementet ønsker ikke å kommentere saken og viser til at arbeidsgiver er ansvarlig. Politidirektoratet avviser at Karlsen straffes for å ha varslet, og viser til at varslingsspørsmålet er avgjort i rettsapparatet.
2 måneder siden
Statsforvalteren har oversendt en tilsynssak mot kjendispsykolog Peder Kjøs til Statens helsetilsyn etter klage fra en tidligere pasient. Kjøs anklages for å ha handlet i strid med helselovgivningen, blant annet gjennom manglende rammer for terapien, rolleblanding og for intim deling av seg selv, noe Statsforvalteren mener har virket antiterapeutisk på pasienten. Pasienten deltok i Kjøs sin NRK-podkast. Statsforvalteren mener det burde vært gjennomført en forhåndssamtale med pasienten. Kjøs erkjenner å ha gjort feilvurderinger og beklager, men understreker at han mener han har handlet forsvarlig. Statens helsetilsyn skal nå vurdere saken og avgjøre om Kjøs skal sanksjoneres, noe som i ytterste konsekvens kan føre til tap av autorisasjon.
3 måneder siden
Statsforvalteren i Agder har bedt Sivilrettsforvaltningen om å føre tilsyn med deres egen håndtering av vergemålet til Gjermund Orrego Bjørndal, som er dømt for overgrep. Dette skjer etter at Agder lagmannsrett rettet sterk kritikk mot både Fylkesmannen i Aust-Agder (nå Statsforvalteren) og politiet for manglende oppfølging av bekymringsmeldinger i 2017. Statsforvalteren erkjenner at det var feil å oppnevne Bjørndal som verge og jobber nå med å forbedre rutinene for å unngå lignende situasjoner. De har også tatt initiativ til et møte med politiet for å styrke samarbeidet i vergemålssaker.
1 måned siden
En kvinnelig Ap-politiker varslet Arbeiderpartiet om et alvorlig lovbrudd hun mener forsvarsminister Tore O. Sandvik begikk mot henne under en reise i 2010. Varselet ble sendt til daværende partisekretær Kjersti Stenseng før Sandvik ble utnevnt til statsråd. Kvinnen mener partiet ikke håndterte varselet i henhold til sine egne retningslinjer, og hun kontaktet senere statsminister Jonas Gahr Støre. Støre bekrefter at han er kjent med varselet, men vil ikke kommentere saken ytterligere, og sier han fortsatt har tillit til Sandvik. Partikontoret har ikke ønsket å kommentere saken.
4 måneder siden
Nav har innrømmet et nytt personvernbrudd der 17200 ansatte i en årrekke har hatt tilgang til sensitive notater om 1377 leger. Disse notatene, som har ligget i Navs system siden 2011, inneholdt detaljer om legers samarbeid med Nav, personlige forhold og sanksjoner. Datatilsynet gransker nå saken og krever en redegjørelse fra Nav, spesielt med tanke på manglende logging og sammenblanding av systemer. Nav har stengt tilgangen til notatene for de fleste ansatte, men undersøker om legene må varsles. Dette avviket kommer i tillegg til et tidligere forelegg på 20 millioner kroner for brudd på personvern.
1 måned siden
Etter det Dagbladet erfarer ble det sendt et skriftlig varsel mot forsvarsminister Tore O. Sandvik like før han ble utnevnt. Varselet omhandler en hendelse 15 år tilbake i tid med en kvinnelig Ap-politiker, og ble sendt til partisekretæren. Statsminister Jonas Gahr Støre skal ikke ha blitt informert om varselet før utnevnelsen. Varsleren skal ha vært frustrert over manglende oppfølging fra partiet, og tok derfor kontakt med Støre selv. Etter denne kontakten skal partiet ha oppfordret varsleren til å politianmelde forholdet. Sandvik selv ønsker ikke å kommentere saken.