Neseåpnere markedsføres på sosiale medier, spesielt TikTok, som en løsning for å redusere snorking og forbedre søvnkvaliteten. TV 2 hjelper deg har testet produktet Breathly, der en reporter opplevde mindre snorking, men hadde problemer med at festet løsnet.
Øre-nese-hals-spesialist Hans Amland er positiv til produktet, men mener markedsføringen er overdreven. Daglig leder i Breathly, Alex Høien, tar tilbakemeldingene på alvor og jobber med å forbedre produktet.
Amland anbefaler ikke neseåpnere for personer uten pusteproblemer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
TikTok-trenden «morning shed» har spredd seg, der folk sover med diverse hudpleieprodukter og masker for å forbedre huden. Celina Gretland (18) er en av dem som har testet trenden og opplever positiv effekt. Hudlege Miray Al-Mustafa advarer mot trenden, og sier at dårlig søvn kan føre til økte stresshormoner og nedbryting av kollagen. Hun påpeker også at langvarig bruk av sheet-masker kan tette porer og irritere huden, og at det finnes bedre måter å ta vare på huden.
2 måneder siden
En TikTok-trend har ført til økt salg av kiwi, grunnet påstander om at frukten forbedrer søvn. Videoer hevder serotonin, antioksidanter, magnesium og folat i kiwi bidrar til bedre søvn. Norgesgruppen melder om en dobling i salget, mens Rema 1000 opplevde en økning på 470 prosent i uke 6. Søvnforsker Bjørn Bjorvatn er skeptisk til «mirakeleffekten», men en studie viser svak forbedring. Han anbefaler å oppsøke lege for behandling av søvnproblemer.
20 dager siden
En TikTok-video har fått stor oppmerksomhet etter å ha demonstrert riktig teknikk for bruk av nesespray. Ifølge videoen, som støttes av eksperter, skal man sikte sprayen mot øyekroken på samme side som neseboret og unngå å sniffe kraftig. Dette sikrer at medisinen når de betente områdene i nesen i stedet for å havne i halsen. Det understrekes også viktigheten av å unngå å spraye direkte mot neseveggen for å oppnå best mulig effekt. Korrekt teknikk innebærer å bøye hodet lett fremover og holde sprayflasken i motsatt hånd.
2 måneder siden
En TikTok-trend om at to kiwi før leggetid kan gi bedre søvn, har ført til en kraftig økning i salget av kiwi. Psykologspesialist Thomas Myklebust forklarte i God Morgen Norge at kiwi inneholder stoffer som kan fremme søvn. Rema 1000 rapporterte om en vekst på 512 prosent i kiwisalg etter uttalelsene, delvis hjulpet av en tilbudskampanje. Kiwi melder også om en betydelig økning. Klinisk ernæringsfysiolog Synne Kollstad bekrefter at kiwi inneholder melatonin, men påpeker at forskningen på effekten er begrenset. En norsk studie antyder likevel en moderat positiv effekt på søvn hos voksne med insomni.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler det utbredte problemet med nesesprayavhengighet i Norge, hvor så mange som 700.000 mennesker er berørt. Overlege Sverre Karmhus Steinsvåg ved Haukeland Universitetssykehus påpeker at dette er et betydelig folkehelseproblem som kan føre til dårlig søvnkvalitet og andre negative konsekvenser. Å slutte med nesespray kan være vanskeligere enn å slutte med tobakk, og avvenningsperioden kan strekke seg over flere uker. Leger anbefaler å bruke saltvannskylling, Proponent eller kortisonspray for å lette prosessen. Nesespray skal kun brukes som korttidsbehandling, og pakningsvedlegget advarer mot bruk over 10 dager. I verste fall kan langvarig bruk føre til at nesen faller sammen.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en markant økning i salget av kiwi og bakepoteter hos flere dagligvarekjeder i Norge. Sosiale medier, spesielt TikTok, har skapt trender som fører til økt etterspørsel etter disse produktene. Norgesgruppen melder om over 100 prosent økning i salget av kiwi, grunnet påstander om at frukten kan forbedre søvn. Salget av bakepotet har også økt, inspirert av «Potetmannen98» på TikTok. Coop og Rema 1000 bekrefter også økt salg av bakepoteter, og Rema 1000 ser positivt på trenden som fremmer grønnsaker. Dagligvarekjedene jobber for å holde tritt med den plutselige etterspørselen.
22 dager siden
Artikkelen belyser den økende interessen blant unge for å måle og forbedre søvnkvaliteten. Influenser Oskar Westerlin deler hvordan han prioriterer søvn for å øke livskvaliteten. Søvnforsker Siri Waage påpeker at pulsklokker ikke gir en nøyaktig måling av søvn. Lege Harald Dobloug understreker at god søvn er viktig for helsen, men advarer mot at et overdrevent fokus på søvnscore kan skape stress og redusere livskvaliteten. Artikkelen konkluderer med at søvnmåling bør brukes som et verktøy for å ta gode valg, ikke som en besettelse.
3 måneder siden
En gelé laget av sjøalger, kjent som sea moss gel, har blitt populær blant unge på grunn av påståtte helsefordeler som renere hud og bedre fordøyelse. Produktet markedsføres aktivt på sosiale medier, spesielt TikTok. En 22-åring forteller om positive erfaringer med huden sin etter å ha brukt gelen. En klinisk ernæringsfysiolog avviser imidlertid påstandene og kaller det bortkastede penger, da innholdet av vitaminer og mineraler er for lavt til å ha noen effekt, og at det inneholder for mye natrium. Hun oppfordrer unge til å være kritiske til kostholdstrender og heller fokusere på et sunt og balansert kosthold. Brukeren er enig i at det ikke er en mirakelkur, men mener det kan motivere til sunnere valg.
1 måned siden
Artikkelen utforsker populære tanntrender som «oil-pulling» og «vann-flossing», som spres via sosiale medier. Tannlege Karl Morgan Hegelstad bekrefter at tungeskraping er effektivt mot dårlig ånde, men advarer mot skadelige blekemetoder. Han påpeker at «vann-flossing» ikke erstatter tanntråd. 21 år gamle Aurora Cathrine Bang deler sin tannpleierutine på TikTok, som inkluderer «oil-pulling» med kokosolje. Hegelstad understreker viktigheten av god tannhelse fra ung alder og advarer mot å skade emaljen med feil metoder. Generelt er tannhelsen i Norge god takket være et godt system.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den økende bruken av medisinsk piercing mot migrene og angst, som markedsføres på sosiale medier. Hodepine Norge og nevrologer advarer mot behandlingen, da det mangler vitenskapelig bevis for effekt, og de frykter at pasienter får et falskt håp. Forbrukertilsynet er varslet om villedende markedsføring av piercingstudioer som lover effekt mot konkrete sykdommer. En piercer i Fredrikstad forsvarer behandlingen og ønsker en debatt rundt temaet, men er forberedt på å endre praksis dersom Forbrukertilsynet konkluderer med at han har brutt regelverket.