Flere skiutøvere reagerer negativt på at femmila er tatt ut av programmet under verdenscupen i Holmenkollen. De mener femmila er en viktig del av Holmenkollen-tradisjonen og appellerer til «folkesjelen».
Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av tidligere års lave deltakelse, da rennet har ligget tett opp mot andre mesterskap. Noen utøvere mener de selv må ta ansvar for å prioritere femmila høyere.
Renndirektøren i FIS jobber for å få femmila tilbake til Holmenkollen neste år. I år består programmet av 20 km klassisk og 10 km skøyting, med en løype begrenset til stadionområdet på grunn av snømangel.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Flere langrennsløpere, inkludert Pål Golberg og Simen Hegstad Krüger, uttrykker skuffelse over årets Holmenkollen-arrangement. For første gang siden 1909 ble femmila droppet, og løypen gikk ikke via Frognerseteren på grunn av snømangel. Løperne savnet den tradisjonelle folkefesten og den unike Kollen-stemningen. Golberg mener femmila bør gjeninnføres for å ivareta den historiske betydningen, mens Krüger savnet trykket fra tidligere år. Johannes Høsflot Klæbo påpeker at mange tilskuere trolig var slitne etter VM i Trondheim uken før. Martin Løwstrøm Nyenget og Therese Johaug vant løpene.
1 måned siden
Skiskyttarar reagerer negativt på at IBU innfører verdscuprenn i romjula frå sesongen 2026/27. Utøvarar som Sebastian Samuelsson og Ingrid Landmark Tandrevold er bekymra for auka belastning på både utøvarar, smøreteam og støtteapparat, og peikar på viktigheita av jule- og nyttårshelga for restitusjon. IBU grunngjev endringa med eit ønske om å auke sjåartala, og forsikrar at det totale talet på konkurransar vil vere det same, samt at treningsperioden før jul blir uendra. NRKs ekspert Ola Lunde meiner likevel at programmet blir for tøft og at utøvarane blir for pressa, noko som kan gå ut over kvaliteten på sporten.
2 måneder siden
FIS-sjef Michal Lamplot er frustrert over at mange av de beste langrennsløperne velger å stå over flere verdenscuprenn før VM. Han mener dette skader sportens profil og er urettferdig overfor arrangørene. Flere store navn som Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og Frida Karlsson har prioritert trening fremfor verdenscup, noe som har ført til redusert interesse for konkurransene. Både den norske og svenske landslagssjefen erkjenner at det er et felles ansvar å sørge for at sporten er attraktiv, men understreker at utøverne også må ta hensyn til egen form og belastning. Det diskuteres om verdenscupkalenderen er for tøff i mesterskapsår.
3 måneder siden
Norgesmesterskapet i langrenn arrangeres samtidig som verdenscupen i Les Rousses, noe som har skapt sterke reaksjoner internasjonalt. Flere utenlandske løpere, som svenske Edvin Anger og østerrikske Mika Vermeulen, kritiserer Norge for å prioritere NM fremfor verdenscupen. De mener Norge, som en stor skinasjon, har et ansvar overfor internasjonal langrenn og bør stille med et sterkere lag i verdenscupen. Norske landslagsløpere er pålagt å delta i minst én NM-øvelse, noe som har ført til at flere profiler som Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug mangler i Frankrike. Landslagssjef Ulf Morten Aune forstår kritikken, men hevder at det ikke finnes et bedre tidspunkt for NM med tanke på utøvernes forberedelser til VM. Han mener Norge tar ansvar ved å stille sterkt i verdenscupen gjennom hele sesongen.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har møtt kritikk for å sende en redusert tropp til verdenscupen i Frankrike, da den kolliderer med NM på Gåsbu. Flere norske utøvere, som Erik Mysen og Mikael Gunnulfsen, uttrykker skuffelse over å ikke få konkurrere internasjonalt. Internasjonale profiler har også reagert negativt på Norges prioritering av NM. Skiforbundet begrunner valget med at de må balansere hensynet til NM, VM-kvalifisering og forpliktelser overfor FIS. De understreker at det er viktig å skape rettferdige forutsetninger for de som kjemper om de siste VM-plassene. Harald Østberg Amundsen tar kritikken med ro og fokuserer på trening i Norge for å forberede seg til VM.
1 måned siden
Kombinertutøvere er svært misfornøyde med den nye Kompakt-øvelsen som brukes i VM i Trondheim. Utøverne, deriblant Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro, kritiserer øvelsen for å være tilfeldig og urettferdig, og mener den kan favorisere langrennsløpere fremfor hoppere, hvor en dårlig hopper kan kompensere med god langrennstid. Kombinertsjef Ivar Stuan støtter utøvernes synspunkter og indikerer at de stemte mot innføringen av Kompakt-øvelsen, da han mener det er idrettspolitikk som ligger bak for å skape mer spenning. Til tross for kritikken skal kombinertgutta konkurrere i øvelsen lørdag.
4 måneder siden
Norske hoppstjerner uttrykker sterk misnøye med at ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til de to siste rennene i Hoppuka. Mens Viaplay sender de to første rennene, vil de siste rennene i Innsbruck og Bischofshofen ikke bli vist på norsk TV. Dette skyldes en 'Østerrike-pakke' med en høy pris som TV-kanalene anser som for dyr i forhold til potensielle seertall. Hoppstjernene og hopp-sjefen er bekymret for at norske seere går glipp av viktige renn i en tradisjonsrik TV-begivenhet. Samtidig er det stor interesse for Hoppuka i Tyskland, med forventet 100 000 tilskuere.
3 måneder siden
Flere langrennsløpere, inkludert Johannes Høsflot Klæbo og Ebba Andersson, har reagert kritisk på en sving i OL-løypene i Val di Fiemme under Tour de Ski. De mener svingen er feildosert og potensielt farlig. NRK-ekspert Fredrik Aukland støtter kritikken og mener svingen må endres før lørdagens skiathlon. Han frykter kaos og farlige situasjoner, spesielt i fellesstarten, og foreslår å kutte ut den første delen av løypa. Aukland mener det er uforsvarlig å sende ut løpere i en fellesstart i den nåværende løypa. Det er sprint i løypene på fredag.
3 måneder siden
Viaplays avgjørelse om å vise Tour de Ski bak betalingsmur har skapt reaksjoner blant norske langrennsløpere. Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes uttrykker sterk misnøye og mener det skader sporten. Samtidig melder Viaplay om rekordhøye seertall på sine digitale plattformer og V Sport 1. Sportssjef Kristian Oma forklarer at endringen er gjort for å samle sportsrettighetene på Viaplay. Harald Østberg Amundsen er enig i at det burde vært på en åpen kanal, men er opptatt av å hjelpe seerne å finne frem. Han ligger på 8. plass i sammendraget før den 3. etappen.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.