Nettavisen åpner for diskusjon om hvorfor Sylvi Listhaug er en så polariserende politiker. En meningsmåling viser at hun er mindre populær blant kvinner enn menn, men mer populær blant unge.
Klassekampen påpeker at venstresiden ønsker å gjøre valget til et spørsmål om Listhaug, og sammenligner Frp med radikale høyrepartier i Europa.
Artikkelen inviterer leserne til å dele sine meninger i et åpent kommentarfelt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Nettavisen har lansert «Dagens snakkis», et konsept der de presenterer en dagsaktuell sak med åpent kommentarfelt. Konseptet har som mål å samle diskusjoner og gi stemme til flere. Den første saken handlet om Sylvi Listhaug og fikk stor respons med 50.000 sidevisninger og over 100 kommentarer. En kommentar fikk 218 tomler opp, og saken fikk 430 kommentarer på Facebook. Sjefredaktør Gunnar Stavrum er fornøyd med engasjementet og mener konseptet bidrar til en folkelig og opplyst debatt. «Dagens snakkis» var en av de mest leste sakene den dagen, med lang lesetid.
2 måneder siden
Nettavisen har ansatt Mímir Kristjánsson fra Rødt og Simen Velle fra Fremskrittspartiet som nye spaltister. Kristjánsson, som er stortingsrepresentant, tror Nettavisens lesere deler flere av hans synspunkter enn de er klar over, spesielt innen kraftpolitikk og velferd. Han beskriver seg selv som en fritenker og ønsker å utfordre venstresiden til å tillate et større mangfold i meninger. Velle, en ung og fremadstormende politiker fra Frp, ser frem til å belyse mindre kjente politiske saker. Nettavisens politiske redaktør, Erik Stephansen, er fornøyd med å ha fått profilerte politikere som representerer ulike politiske ståsteder, noe som vil bidra til en bred og åpen debatt.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Frp-leder Sylvi Listhaug for å advare mot en opprivende EU-debatt, da hun selv er kjent for polariserende retorikk. Det fremheves som et paradoks at Listhaug, nå uttrykker bekymring for en tilspisset EU-diskusjon. Artikkelen argumenterer for at EU-debatten fortjener en grundig og nyansert tilnærming, og oppfordrer politikere som Listhaug til å bidra konstruktivt uten å ty til polariserende virkemidler. Det understrekes viktigheten av en debatt basert på respekt for fakta og meningsmotstandere for å styrke demokratiet.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
4 måneder siden
Frp-leder Sylvi Listhaug anklager LO-leder Peggy Hessen Følsvik for å spre usannheter om Frps politikk og for å prioritere Arbeiderpartiets interesser fremfor LOs egne medlemmer. Listhaug mener Følsvik feilaktig hevder at Frps politikk vil øke forskjellene i samfunnet, og argumenterer for at LO heller bør fokusere på å bedre arbeidsfolks økonomi gjennom skattelettelser og lavere avgifter. Hun kritiserer også LO for å støtte subsidier til grønne industriprosjekter og økt innvandring. Listhaug utfordrer Følsvik til en offentlig debatt for å diskutere disse spørsmålene, og anklager henne for å gjemme seg bak en PC-skjerm.
1 måned siden
Frp-leder Sylvi Listhaug er enig med Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) i at Norge ikke trenger en ny EU-debatt nå, da hun mener det vil skape splittelse. Dette står i kontrast til Venstre og MDG, som sammen med flere eksperter etterlyser en ny debatt i lys av internasjonal uro. Listhaug viser til en meningsmåling som viser et fortsatt nei-flertall til EU, men økende støtte for EØS. Hun understreker viktigheten av å forsterke samarbeidet med EU og andre europeiske land, spesielt innen sikkerhet, og etterlyser økt satsing på forsvar.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
4 måneder siden
Artikkelen analyserer Sylvi Listhaugs stilskifte og Frps økte popularitet. Listhaug har endret sin fremtoning og politiske retorikk, noe som har ført til økt oppslutning for Frp. Partiet fremstår nå som et realistisk alternativ i en tid hvor kommunene sliter økonomisk. Listhaug har utnyttet situasjonen ved å fremstå som en redningskvinne for skoler og angripe sløseri. Samtidig endrer Ap sin strømpolitikk, mens Erna Solberg risikerer å havne i skyggen. Det er likevel ikke gitt at Frp vil innfri sine løfter, og Solberg kan fortsatt ende i regjering.
3 måneder siden
Ferske meningsmålinger viser at velgerne ønsker et regjeringsskifte, men foretrekker Erna Solberg som statsminister fremfor Sylvi Listhaug. Selv om Fremskrittspartiet har stor oppslutning, mangler Listhaug tillit som statsministerkandidat. Erna Solberg har sterkest støtte blant kvinner og yrkesaktive, mens Listhaug appellerer mest til menn og unge. Arbeiderpartiet opplever intern uro og lederkamp, med usikkerhet rundt Jonas Gahr Støres fremtid. Høyre og Arbeiderpartiet er like store, mens Fremskrittspartiet er større, men i tilbakegang. Det er uavklart hvem som blir Arbeiderpartiets statsministerkandidat.
4 måneder siden
En meningsmåling viser at Frp er det mest populære partiet blant unge menn mellom 17 og 25 år, med 41,3 prosent oppslutning. Sammen med Høyre ville 65,8 prosent av unge menn stemt på de to partiene. Dette står i sterk kontrast til oppslutningen blant unge kvinner, der Høyre er størst med 27,1 prosent, etterfulgt av SV og Frp. Arbeiderpartiet får svært lav oppslutning i begge grupper. Sosiale medier og FpU-leder Simen Velles medieprofil nevnes som mulige årsaker til de store forskjellene. Valgforskere uttrykker bekymring over de store kjønnsforskjellene og Aps svake tall blant unge velgere.