Artikkelen omhandler Asbjørn Sandøy, kjent som Kokkejævel, som delte sitt skatteoppgjør på Facebook, noe som skapte stort engasjement med over 700. 000 klikk.
Sandøy forklarer at han ønsker åpenhet rundt privatøkonomi og at han deler både gode og dårlige tider. Han forteller også om overskuddet i butikken KuliNarnia, og at hans motivasjon er å sikre sine barn økonomisk.
Sandøy avslører at han endrer strategi for neste år, og vil forsøke å betale mindre forskuddsskatt for å unngå å få penger tilbake, og heller investere pengene. Han lover å dele resultatet av sin nye strategi på Facebook neste år.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversen (45) er en kokk og matinfluenser som har bygget opp en stor følgerskare de siste ti årene. Han er aktuell i «Farmen kjendis» og har nylig åpnet en restaurant med samme navn som bloggen sin. Syversen er opptatt av å spre matglede og lære bort enkel hjemmelaget mat. Han er stolt av å ha åpnet restaurant, gitt ut kokebok og lansert egen vin i 2024. Han beskriver seg selv som ekstrovert, ærlig og ikke redd for konflikter. Syversen er engasjert i å lage oppskrifter til en ny kokebok for barn med Kaptein Sabeltann. Han er glad i å spandere på andre og mener livet skal nytes. Han angrer sjelden på det han gjør, men er redd for å angre på det han ikke har gjort. Syversen er kritisk til dagens regjering og mener de ødelegger for norsk næringsliv.
2 måneder siden
Christian Lykke, Bunnpris-arving, åpner opp om sitt syn på arv og økonomi. For å sikre selskapets fremtid planlegger han å fordele arven ulikt mellom sine barn, noe han har diskutert åpent med familien. Lykke deler også tanker om sin personlige økonomi, og beskriver seg selv som 'smågjerrig' på noen områder, men villig til å bruke penger på luksus som hytteturer. Han forteller også om sin rolle som dansk konsul, og en nylig avklaring med Skatteetaten om skatteplikt på konsul-inntekten.
3 måneder siden
Nettavisen har lansert «Dagens snakkis», et konsept der de presenterer en dagsaktuell sak med åpent kommentarfelt. Konseptet har som mål å samle diskusjoner og gi stemme til flere. Den første saken handlet om Sylvi Listhaug og fikk stor respons med 50.000 sidevisninger og over 100 kommentarer. En kommentar fikk 218 tomler opp, og saken fikk 430 kommentarer på Facebook. Sjefredaktør Gunnar Stavrum er fornøyd med engasjementet og mener konseptet bidrar til en folkelig og opplyst debatt. «Dagens snakkis» var en av de mest leste sakene den dagen, med lang lesetid.
1 dag siden
Frp-politiker Bård Hoksrud sliter med å holde vekten og redusere inntaket av Pepsi Max. Han innrømmer at gamle vaner har tatt over igjen.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende «sløseripopulismen» i Norge, der kritikk av offentlig pengebruk og ineffektivitet har blitt mer fremtredende. Et eksempel er Tøyenbadet i Oslo, som etter en kostbar oppussing åpnet med synlige feil. Denne kritikken har fått fotfeste i sosiale medier og den offentlige samtalen, og partier som Frp har utnyttet frustrasjonen ved å love skattekutt og billigere strøm. Flere profilerte personer har også fått et stort publikum ved å kritisere offentlig sløsing. Samtidig er det en økende følelse av at staten har for mye makt over folks økonomi, og at mange ønsker å beholde mer av sine egne penger. Det understrekes at debatten om sløsing er viktig, men at man må være forsiktig med forenklinger.
3 dager siden
Matinfluenser Kristoffer Gregersen reagerte da han oppdaget noe hos Meny. Han stusset da han skulle handle karbonadedeig.
2 måneder siden
I Nettavisens spalte «Ærlig talt» deler tidligere MMA-utøver Emil Meek (36) sine tanker om livet og aktuelle temaer. Han er engasjert i skattepolitikk og prioriteringer på Stortinget. Meek tar til orde for høyere lønn for barnehageansatte, lærere og sykepleiere, samt økt fokus på økonomi og helse i skolen. Han fremhever avslutningen av karrieren i Norge som et stolt øyeblikk og forteller om en dramatisk episode fra skoletiden. Meek beskriver sin tilnærming til livet som planlagt, men fleksibel, og understreker viktigheten av å lære av sine feil. Han deler også sine anbefalinger innen bøker, serier og musikk.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche. Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn. Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.
6 dager siden
TV-profil Henrik Borg og influenseren Lisa Borg venter sitt første barn etter flere mislykkede IVF-forsøk. Lisa Borg avslører at graviditeten ikke bare gir glede, men også økonomisk gevinst gjennom samarbeid og sponsorer i sosiale medier. Hun anslår at hun allerede tjener over en million kroner på det ufødte barnet, inkludert rundt 300 000 kroner i måneden på Snapchat. Lisa beskriver det som et merkelig privilegium å tjene penger på barnet før fødselen, mens andre ofte opplever økonomiske utfordringer ved å få barn. Også norske influenseren Hanna-Martine Slåttland Baller tjener store summer på å dokumentere graviditeten og livet sitt på Snapchat og andre plattformer, selv om hun opplever inntektene som ubehagelige.
3 måneder siden
En oversikt over inntektene til deltakerne i «Farmen kjendis» viser store forskjeller. Kokk Sarita Sehjpal toppet listen med nesten tre millioner kroner i inntekt i 2023, mens flere andre deltakere også hadde millioninntekter. Agnete Husebye, Caroline Nitter, Brynjar Meling og Victor Sotberg opplevde betydelig inntektsvekst. Susann Goksør Bjerkrheim hadde derimot en nedgang i inntekten, og Isabel Skolmen hadde høyere formue enn inntekt. Simon 'Rambow' Tedros Negash hadde lavest inntekt blant deltakerne. Skattelistene gir et innblikk i de økonomiske forholdene til de profilerte deltakerne.