Nyhetssaker

Norsk lag deltar i kokke-VM i Lyon

Nettavisen logoNRK logoTV2 logo

3 artikler

sport

1 måned siden

Norsk lag deltar i kokke-VM i Lyon

Hovedpunkter

  • Håvard Werkland og Team Norway deltar i Bocuse d’Or i Lyon, også kjent som kokke-VM.
  • Werkland, fra Michelin-restauranten Speilsalen, representerer Norge etter å ha vunnet Årets kokk 2023.
  • Laget skal presentere to retter: en med ørnefisk og hummer, og en med rådyr.
  • Norge kvalifiserte seg til finalen etter å ha tatt bronse i Bocuse d´Or Europa 2024.
  • Teamet har forberedt seg siden september, og familien er til stede for å heie.

Vurderinger (AI)

Opplysendende4
Dybde3
Positivitet6.7
Anbefaling3.3

Sammendrag

Det norske kokkelandslaget, ledet av Håvard Werkland fra Michelin-restauranten Speilsalen, deltar i Bocuse d’Or i Lyon, også kjent som kokke-VM. Werkland representerer Norge etter å ha vunnet Årets kokk 2023. Laget, som også inkluderer coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund, har forberedt seg siden september. De skal presentere to retter: en med ørnefisk og hummer, og en med rådyr. Norge kvalifiserte seg til finalen etter å ha tatt bronse i Bocuse d´Or Europa 2024. Konkurransen starter mandag, og medaljeseremonien avholdes samme kveld. Familien er til stede for å heie på laget.

Artikler i saken

Norge utenfor pallen

TV2 logotv2.no

1 måned siden

Norsk kokkelag leverte tallerkenrett i Bocuse d'Or

Det norske kokkelaget, med Håvard Werkland i spissen, har presentert sin tallerkenrett for juryen i Bocuse d'Or i Lyon. Retten bestod av ørnefisk, hummer og selleri. Werkland, som tidligere har vunnet «Årets kokk» og kom på tredjeplass i kokke-EM, representerer Norge i konkurransen. Hans foreldre er til stede og følger spent med, selv om de forteller at han ikke hadde interesse for matlaging som ung. De håper på en pallplassering, men understreker at det viktigste er at han har gjort sitt beste. Vinnerne av konkurransen blir annonsert mandag kveld.

Kokke-VM: Svensken, dansken, men ikkje nordmannen

NRK logonrk.no

1 måned siden

Norsk lag deltar i kokke-VM i Lyon

Håvard Werkland og Team Norway deltar i kokke-VM i Lyon. Werkland, som jobber på Michelin-restauranten Speilsalen i Trondheim, er Norges kandidat etter å ha vunnet årets kokk i 2023. Han og laget skal presentere to retter: en med ørnefisk og hummer, og en med rådyr. Teamet, som også inkluderer coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund, har forberedt seg siden september. Familien er til stede for å heie på dem. Werkland og Team Norway tok bronse i EM i fjor.

Norsk kamp om gull i Bocuse d’Or i Lyon

Nettavisen logonettavisen.no

1 måned siden

Norge kjemper om gull i Bocuse d’Or i Lyon

Det norske kokkelandslaget deltar i Bocuse d’Or i Lyon, også kjent som kokkenes uoffisielle verdensmesterskap. Håvard Werkland, assisterende kjøkkensjef ved Michelin-restauranten Speilsalen, leder det norske laget. Konkurransen starter mandag formiddag, og medaljeseremonien avholdes samme kveld. Norge kvalifiserte seg til finalen etter å ha tatt bronse i Bocuse d´Or Europa 2024. Norge har deltatt i alle regionale kvalifiseringskonkurranser siden 2008.