En britisk kvinne ble overrasket da Ryanair krevde 700 kroner for å ta med en vannflaske om bord på et fly fra Dublin. Kvinnen hadde en billett som kun tillot en liten sekk.
Ved gaten ble hun bedt om å plassere vannflasken i sekken, noe som gjorde at den overskred tillatte mål. Ryanair nektet henne å ta med flasken i hånden og insisterte på at den måtte betales som ekstra bagasje.
Kvinnen klaget, men fikk avslag. Ryanair forsvarer gebyret med at hun forsøkte å ta med ekstra håndbagasje.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Marianne Hatle opplevde bagasjetrøbbel etter en utenlandstur med SAS, der hennes koffert ble skadet. Hun reagerer sterkt på flyselskapets kundebehandling, med lang ventetid og vanskeligheter med å få hjelp. SAS tilbød først en voucher som ikke dekket kostnaden for en ny koffert, og krevde kvittering for den ødelagte kofferten, noe Hatle ikke hadde. Etter at saken ble omtalt i media, tilbød SAS full refusjon og beklaget samtidig feil i saksbehandlingen. Hatle er likevel kritisk til måten SAS håndterte saken på, og mener de ikke tar vare på kundene sine.
1 måned siden
Ryanair har strammet inn reglene og ilegger et gebyr på 100 euro for passasjerer som ankommer innsjekkingsskranken mindre enn 40 minutter før flyets avgang. I tillegg koster det 55 euro å sjekke inn på flyplassen dersom dette ikke er gjort online. Passasjerer som glemmer å sjekke inn online og ankommer sent, risikerer dermed å betale 155 euro i gebyrer. Ryanair anbefaler passasjerer å sjekke inn online minst to timer før avgang og ankomme flyplassen i god tid for å unngå ekstra kostnader. Flyselskapets gebyrer har møtt kritikk fra forbrukerorganisasjoner, som mener at selskapet bruker gebyrene for å øke inntektene.
2 måneder siden
En eldre kvinne i Hamar har arvet et hus der en vannlekkasje har ført til en regning på over tre millioner kroner. Lekkasjen oppstod etter at en stoppekran frøs i stykker, noe som resulterte i et enormt vannforbruk registrert av husets vannmåler. Kvinnens advokat kritiserer Hamar kommune for å kreve full betaling for det unormalt høye forbruket og mener kommunen bør vurdere rimelighetshensyn. Forsikringsselskapet JBF får også kritikk for manglende kommunikasjon og oppfølging etter en tidligere vannlekkasje i huset. Hamar kommune har satt saken i bero og ønsker dialog med kvinnen, men opprettholder kravet inntil videre, noe som truer kvinnen med inkasso og tvangssalg.
4 måneder siden
En kvinne klaget til Reiseklagenemnda etter en tur til Rhodos, der hun hevdet å ha blitt trakassert av en annen gjest. Hun ønsket å bytte hotell, men hevder hun ikke fikk hjelp til dette. Reiseoperatøren Apollo avviser anklagene, og hevder at kvinnen var uakseptabel i sin oppførsel overfor deres ansatte. De viser også til tidligere problemer med kvinnen på reiser med dem. Reiseklagenemnda fant det ikke sannsynlig at kvinnen ble trakassert, og anbefalte at hun ikke fikk medhold i sin klage om prisavslag. Som en konsekvens av hendelsen har Apollo utestengt kvinnen fra å reise med selskapet i fremtiden.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler høye taxipriser i Oslo, der kunder har opplevd å betale opp mot 855 kroner for korte turer. En kvinne valgte å gå i regnet med plastposer på beina for å unngå en taxitur til 700 kroner. Som følge av dette har regjeringen innført makspris for taxiturer i kommuner med over 20.000 innbyggere for å beskytte kundene mot urimelig høye priser og fjerne useriøse aktører. I tillegg er det gjeninnført krav om fagkompetanse, sentraltilknytning og bankgaranti for drosjeløyver.
13 dager siden
Matprisene på Gardermoen er høyere enn utenfor flyplassen, noe som får flere reisende til å reagere. Enkelte er villige til å betale ekstra for bekvemmeligheten, mens andre synes det er for dyrt. Butikkene begrunner prisene med høye leiekostnader, sikkerhetskrav og lange åpningstider. Avinor påpeker at reisende kan fylle tomme drikkeflasker gratis med vann i terminalen.
4 måneder siden
Amerikanske flyselskaper har innført bonusordninger for ansatte som avdekker passasjerer som forsøker å ta med håndbagasje uten å betale. Dette har ført til sterk kritikk fra amerikanske senatorer, som mener gebyrene er urettferdige og at flyselskapene utnytter kundene. Enkelte flyselskapsledere har omtalt passasjerer som prøver å unngå gebyrer som «butikktyver». Senatorer har fremmet lovforslag for å forby slike bonusordninger. Norske flyselskaper, som Norwegian og SAS, sier at de ikke har planer om å innføre lignende ordninger.
3 måneder siden
En kvinne som jobbet på Oslo lufthavn i 15 år mistet jobben da adgangskortet hennes plutselig ikke fungerte. Kvinnen fikk aldri en forklaring på hvorfor hun ble nektet adgang. Borgarting lagmannsrett har dømt staten for brudd på menneskerettighetene, da kvinnen ikke har fått prøvd rettmessigheten av vedtaket. Politiet har ikke plikt til å begrunne avslaget på akkreditering, og kvinnen har spekulert i om det kan ha sammenheng med at hennes brødre er involvert i narkotikasaker. En midlertidig forskrift fra 2016 har ført til at flere har mistet jobben uten mulighet for å klage, og det er fortsatt ikke kommet på plass en permanent løsning.
4 måneder siden
Fire britiske turister opplevde en uventet start på sin julemarkedstur til Frankfurt da de landet på Frankfurt-Hahn flyplass, 130 kilometer unna Frankfurt sentrum. De hadde ved en feil bestilt billetter til denne flyplassen, en tidligere militær flyplass, i stedet for den sentrale flyplassen. Dette resulterte i en kostbar taxitur på 700 euro for å komme seg til Frankfurt. Turistene kritiserer Ryanair for å villede kundene, mens flyselskapet avviser kritikken og påpeker at flyplassnavnene er tydelig oppgitt på deres nettside. Ryanair understreker at det er passasjerens ansvar å sjekke destinasjonen nøye.
3 måneder siden
Marianne Hatle opplevde dårlig kundeservice fra SAS etter at hennes koffert ble forsinket og skadet under en reise. Hun fikk først en voucher på 1400 kroner som kompensasjon, men denne var ikke tilstrekkelig for å kjøpe en ny koffert. Hatle opplevde at ingen tok ansvar og ble henvist mellom SAS og deres underleverandør. Forbrukerrådet understreker at flyselskapet har ansvar for skader på innsjekket bagasje. Etter at Nettavisen tok kontakt, endret SAS sin avgjørelse og tilbød Hatle 4500 kroner i erstatning. SAS beklager saksbehandlingen og sier de vil gå gjennom sine rutiner.