Amerikanske flyselskaper har innført bonusordninger for ansatte som avdekker passasjerer som forsøker å ta med håndbagasje uten å betale. Dette har ført til sterk kritikk fra amerikanske senatorer, som mener gebyrene er urettferdige og at flyselskapene utnytter kundene.
Enkelte flyselskapsledere har omtalt passasjerer som prøver å unngå gebyrer som «butikktyver». Senatorer har fremmet lovforslag for å forby slike bonusordninger.
Norske flyselskaper, som Norwegian og SAS, sier at de ikke har planer om å innføre lignende ordninger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Nordmenn synder ofte mot flyselskapenes bagasjeregler, spesielt når det gjelder innsjekket bagasje. Mange tar med seg elektronikk med litiumbatterier, som er strengt forbudt på grunn av brannfare. Alkoholholdige drikker er også et problem, da de kan lekke og skade annen bagasje. Flyselskapene opplever også at passasjerer tar med for mye håndbagasje. Dette fører til forsinkelser og ekstra kostnader. Flyselskapene forbereder seg nå på julerushet og iverksetter tiltak for å håndtere bagasjeutfordringene.
9 dager siden
Rødt-politiker Mímir Kristjánsson reagerer kraftig på økningen i plastposepriser hos dagligvarekjedene, og mener de driver med «lureri». Han mener kjedene utnytter klimaavgiften til å øke egen fortjeneste. Kristjánsson kritiserer mangelen på åpenhet rundt dagligvarekjedenes prissetting, og mener de undergraver klimasaken ved å øke poseprisene samtidig som toppledere flyr privatfly. Han etterlyser tiltak for å begrense kjedemakten og sikre reell konkurranse i dagligvaremarkedet, slik at forbrukerne ikke blir prisgitt de store aktørene.
3 måneder siden
Flere flyselskaper, som Spirit Airlines, strammer inn kleskodene for passasjerer. Spirit Airlines nekter nå passasjerer med lite dekkende klær, som gjennomsiktige plagg, eller klær og tatoveringer som er støtende. Brudd på kleskodene kan føre til nektet ombordstigning eller fjerning fra flyet. Andre selskaper, som Hawaiian Airlines, Southwest Airlines og American Airlines, har også regler mot bare føtter, avslørende eller støtende klær. Delta Air Lines kan fjerne passasjerer dersom antrekk, atferd, hygiene eller lukt skaper problemer. Qatar Airways forbyr shorts, sportsklær og avslørende klær. Norwegian har ingen spesifikke kleskoder, men oppfordrer til respekt for medpassasjerer.
1 måned siden
Flyselskaper bruker ofte lang tid på å utbetale kompensasjon til passasjerer ved forsinkelser, kanselleringer eller problemer med bagasje. Forbrukerrådet arbeider for at flyselskaper automatisk skal refundere passasjerer ved kansellering eller vesentlig endring, slik det praktiseres i USA. Høyre har foreslått en lignende ordning for jernbanepassasjerer i Norge. Forbrukerrådet mener flyselskapene allerede har den nødvendige informasjonen for å automatisere refusjon og kompensasjon. Mange reisende er ikke klar over sine rettigheter eller hvordan de skal gå frem for å kreve dem. Teknologisk utvikling muliggjør automatiske ordninger, noe Forbrukerrådet mener bør vurderes.
1 måned siden
Artikkelen omhandler endringer i bonusprogrammene til SAS EuroBonus og Norwegian Reward. Norwegian har introdusert 'Spenn', en ny bonusvaluta som skal integreres med Strawberry-programmet, og tilbyr statusmatch for sine høyeste nivåer. SAS EuroBonus har justert opptjeningen av poeng etter overgangen til SkyTeam-alliansen, noe som har ført til kritikk fra lojale kunder. Endringene påvirker hvordan medlemmer tjener og bruker poeng, samt hvilke fordeler de får. SAS Eurobonus-medlemskapet er for det meste uendret.
1 måned siden
SAS støtter et EU-forslag om å endre reglene for kompensasjon ved flyforsinkelser, noe som kan føre til at passasjerer må vente lenger før de har krav på penger. Forslaget innebærer å øke grensen for kompensasjon fra tre til fem timer. SAS mener også at kompensasjonsbeløpene bør senkes. Forbrukerrådet Tænk er kritisk til forslaget og mener det vil svekke passasjerenes rettigheter, og ønsker automatisk kompensasjon. Danske politikere mener dagens regler er for gunstige for de reisende og at kompensasjonen ofte overstiger prisen på flyreisen.
1 måned siden
SAS støtter et EU-forslag om å endre reglene for kompensasjon ved flyforsinkelser, noe som kan føre til at passasjerer må vente lenger før de har krav på penger. Forslaget innebærer å øke grensen for kompensasjon fra tre til fem timer. SAS mener også at kompensasjonsbeløpene bør senkes. Forbrukerrådet Tænk er kritisk til forslaget og mener det vil svekke passasjerenes rettigheter, og ønsker automatisk kompensasjon. Danske politikere mener dagens regler er for gunstige for de reisende og at kompensasjonen ofte overstiger prisen på flyreisen.
1 måned siden
Ryanair har strammet inn reglene og ilegger et gebyr på 100 euro for passasjerer som ankommer innsjekkingsskranken mindre enn 40 minutter før flyets avgang. I tillegg koster det 55 euro å sjekke inn på flyplassen dersom dette ikke er gjort online. Passasjerer som glemmer å sjekke inn online og ankommer sent, risikerer dermed å betale 155 euro i gebyrer. Ryanair anbefaler passasjerer å sjekke inn online minst to timer før avgang og ankomme flyplassen i god tid for å unngå ekstra kostnader. Flyselskapets gebyrer har møtt kritikk fra forbrukerorganisasjoner, som mener at selskapet bruker gebyrene for å øke inntektene.
2 måneder siden
Bompengeselskapet Finter AS er under kraftig kritikk for sine høye gebyrer og mangelfulle skilting, noe som har ført til et stort antall klager fra frustrerte forbrukere. Kunder har opplevd at gebyrene for «lagring og oppslag» overstiger selve bom- eller parkeringsavgiften, noe som har ført til beskyldninger om å bli flådd. Forbrukerrådet anser Finters praksis som urimelig og anbefaler forbrukere å bestride kravene. Daglig leder i Østre Toten Skilag forteller at også de mottar klager på Finters system, men er bundet av investeringer i systemet. Finter selv forsvarer gebyrene og mener de er nødvendige for å sikre en rettferdig byrdefordeling mellom de som betaler og de som ikke betaler.
28 dager siden
Nettavisen kritiserer Oneparks høye og uforutsigbare parkeringspriser på Gardermoen. Selskapet, som har et tilnærmet monopol gjennom en avtale med Avinor, bruker dynamisk prising, noe som gjør det vanskelig for kundene å vite hva de skal betale. Prisene kan overstige en tur/retur-billett til London. Kritikken omfatter manglende prisskilt og at dynamisk prising utnytter stressede reisende uten reelle alternativer. Artikkelen stiller spørsmål ved lovligheten av praksisen og oppfordrer politikere til å undersøke om et statlig selskap og en privat monopolbedrift utnytter forbrukerne.