Fire britiske turister opplevde en uventet start på sin julemarkedstur til Frankfurt da de landet på Frankfurt-Hahn flyplass, 130 kilometer unna Frankfurt sentrum. De hadde ved en feil bestilt billetter til denne flyplassen, en tidligere militær flyplass, i stedet for den sentrale flyplassen.
Dette resulterte i en kostbar taxitur på 700 euro for å komme seg til Frankfurt. Turistene kritiserer Ryanair for å villede kundene, mens flyselskapet avviser kritikken og påpeker at flyplassnavnene er tydelig oppgitt på deres nettside.
Ryanair understreker at det er passasjerens ansvar å sjekke destinasjonen nøye.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Fire nordmenn reiste til Sunny Beach i Bulgaria i slutten av september, men oppdaget at feriestedet var stengt for sesongen. Alle restauranter og butikker var stengt, og været var dårlig. De kontaktet Apollo for å komme hjem, men måtte betale selv. De krevde refusjon fra Apollo for deler av reisen på 35 000 kr, men fikk avslag. Pakkereisenemnda ga Apollo medhold, og viste til at Apollos nettsider inneholder informasjon om varierende tilbud på reisemålene, avhengig av tidspunktet for reisen.
4 måneder siden
En familie fra Fredrikstad opplevde en rekke problemer på sin planlagte ferietur til Kreta. Flyet deres ble kansellert, og på grunn av feil kontaktinformasjon mottok de ikke beskjed om nye billetter. De måtte selv kjøpe nye billetter og reise via flere mellomlandinger, og bagasjen deres ble forsinket. Familien var utslitt og frustrert over manglende kommunikasjon og oppfølging fra både Norwegian og Mixx travel. Etter å ha kontaktet media, har begge selskapene beklaget hendelsen og lovet å dekke familiens utgifter. Forbrukerrådet støtter familien og understreker at de har rett på kompensasjon for tapte feriedager.
1 måned siden
Etter køkaoset på Gardermoen, der passasjerer mistet fly, vil ikke Avinor gi refusjon, og viser til flyselskapene. Forbrukerrådet påpeker at passasjerene kan havne i en vanskelig situasjon, da det ikke finnes en «flyplassansvarslov». Rådet mener likevel Avinor bør ta ansvar for utgiftene. Norwegian tilbød ombooking, mens SAS råder passasjerer med krav om å kontakte Avinor. Avinor begrunner avslaget med en umeldt kontroll og understreker at flyselskapene er ansvarlige for passasjerenes reiser.
2 måneder siden
En britisk kvinne ble overrasket da Ryanair krevde 700 kroner for å ta med en vannflaske om bord på et fly fra Dublin. Kvinnen hadde en billett som kun tillot en liten sekk. Ved gaten ble hun bedt om å plassere vannflasken i sekken, noe som gjorde at den overskred tillatte mål. Ryanair nektet henne å ta med flasken i hånden og insisterte på at den måtte betales som ekstra bagasje. Kvinnen klaget, men fikk avslag. Ryanair forsvarer gebyret med at hun forsøkte å ta med ekstra håndbagasje.
4 måneder siden
Uvær i Nord-Norge har skapt reiseutfordringer, og familien Johnsen opplevde å få sitt fly fra Alta til Oslo kansellert. Dette medførte at de mistet sin videreforbindelse til Bangkok, og deres planlagte juleferie i Thailand er i fare. Norwegian bekrefter at kanselleringen skyldes værforholdene og jobber med ombooking av de reisende. Familien Johnsen har imidlertid booket sin reise via en tredjepart, noe som gjør situasjonen mer komplisert. De vurderer nå å betale over 30.000 kroner for nye billetter for å likevel kunne reise til Thailand, hvor de skal feire jul, nyttår og et 20-årsjubileum.
1 måned siden
Tre venninner opplevde problemer med SAS da de mistet flyet sitt til Orlando på grunn av forsinkelser og manglende assistanse i Miami. SAS avviste først krav om refusjon for leiebil, hotell og mat, og tilbød kun 33 kroner i kompensasjon. Etter at TV 2 hjelper deg tok tak i saken, og Forbrukerrådet uttalte at venninnene hadde rett på erstatning, snudde SAS og tilbød dem drøyt 7000 kroner hver i kompensasjon. SAS beklager manglende oppfølging og viser til stor trafikkbelastning som årsak til forsinkelsen.
18 dager siden
Britiske myndigheter advarer nordmenn mot svindel i forbindelse med den nye ETA-ordningen for innreise til Storbritannia. Reisende må søke om elektronisk innreisetillatelse, og useriøse aktører tilbyr søknadstjenester til en høyere pris. Flyselskaper som SAS og Norwegian sjekker at reisende har ETA før avreise, og manglende dokumentasjon kan føre til nektet ombordstigning. Reiseforsikringen dekker ikke kostnader ved nektet innreise på grunn av manglende ETA. Kriminell historikk kan føre til at søknaden blir avslått.
4 måneder siden
Pål Bakke og en kameratgjeng fra Ålesund skulle på den årlige Kiel-turen. Ved innsjekk på Vigra flyplass ble Bakke og fem andre passasjerer nektet ombordstigning på flyet til Oslo, som skulle mellomlande i Kristiansund. Dette til tross for at det var ledige plasser ombord. De tre andre kompisene fikk reise, men er frustrerte over hendelsen. Bakke måtte dra hjem med kofferten, mens kompisene er på vei til Kiel. SAS har ikke gitt noen forklaring på hvorfor passasjerene ble nektet ombordstigning.
1 måned siden
Lars-Erik og Maciej skulle feire midtsommer i Sverige, men toget deres ble innstilt. Vy tok ikke ansvar og paret måtte ta taxi for 5000 kroner for å rekke feiringen. De ble henvist mellom norske og svenske Vy uten å få hjelp. Forbrukerrådet mener Vy bør kompensere paret, men Vy holder fast på at de ikke refunderer drosjekostnader. Saken viser manglende kommunikasjon mellom Vy og passasjerene, samt uklar ansvarsfordeling mellom norske og svenske Vy.
2 måneder siden
En britisk familie ble nektet ombordstigning på et Norwegian-fly fra Gatwick til København, da flyselskapets ansatte feilaktig vurderte passet til ektemannen som ugyldig. Bakgrunnen er at Norwegians ansatte ikke hadde tilstrekkelig kunnskap om de nye passreglene som gjelder etter Brexit. Passet var gyldig for reise i EU, men ble likevel avvist. Norwegian har beklaget hendelsen og innrømmer at det ble gjort en feil. Familien skulle reise i forbindelse med en 60-årsdag, og beskriver situasjonen som svært stressende og skuffende. Norwegian vil prioritere familiens krav om kompensasjon.