En britisk familie ble nektet ombordstigning på et Norwegian-fly fra Gatwick til København, da flyselskapets ansatte feilaktig vurderte passet til ektemannen som ugyldig. Bakgrunnen er at Norwegians ansatte ikke hadde tilstrekkelig kunnskap om de nye passreglene som gjelder etter Brexit.
Passet var gyldig for reise i EU, men ble likevel avvist. Norwegian har beklaget hendelsen og innrømmer at det ble gjort en feil.
Familien skulle reise i forbindelse med en 60-årsdag, og beskriver situasjonen som svært stressende og skuffende. Norwegian vil prioritere familiens krav om kompensasjon.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
En familie fra Fredrikstad opplevde en rekke problemer på sin planlagte ferietur til Kreta. Flyet deres ble kansellert, og på grunn av feil kontaktinformasjon mottok de ikke beskjed om nye billetter. De måtte selv kjøpe nye billetter og reise via flere mellomlandinger, og bagasjen deres ble forsinket. Familien var utslitt og frustrert over manglende kommunikasjon og oppfølging fra både Norwegian og Mixx travel. Etter å ha kontaktet media, har begge selskapene beklaget hendelsen og lovet å dekke familiens utgifter. Forbrukerrådet støtter familien og understreker at de har rett på kompensasjon for tapte feriedager.
2 måneder siden
En familie på åtte personer, som hadde bestilt en «all inclusive»-tur til Kypros gjennom Apollo, fikk ferien sin ødelagt da de ikke fant bestillingen sin ved innsjekkingsautomaten på Oslo lufthavn. Apollos kundetelefon var stengt, og familien måtte vente over et døgn for å få hjelp. De endte opp med å bestille nye billetter selv og kom seg til Kypros to dager forsinket. Pakkereisenemnda har konkludert med at Apollo er ansvarlig for feilen og må betale erstatning til familien. Apollo beklager hendelsen og sier de vil følge nemndas beslutning.
18 dager siden
Britiske myndigheter advarer nordmenn mot svindel i forbindelse med den nye ETA-ordningen for innreise til Storbritannia. Reisende må søke om elektronisk innreisetillatelse, og useriøse aktører tilbyr søknadstjenester til en høyere pris. Flyselskaper som SAS og Norwegian sjekker at reisende har ETA før avreise, og manglende dokumentasjon kan føre til nektet ombordstigning. Reiseforsikringen dekker ikke kostnader ved nektet innreise på grunn av manglende ETA. Kriminell historikk kan føre til at søknaden blir avslått.
24 dager siden
Nordmenn som skal reise til Storbritannia må fra 1. april søke om innreisetillatelse, kalt ETA. Flyselskaper som Norwegian og SAS sjekker at reisende har gyldig ETA før de slipper dem om bord på flyet. Innreisetillatelsen er knyttet til passet og er gyldig i to år. Reisende er selv ansvarlige for å ha papirene i orden, da politiet ikke kontrollerer dette ved utreise fra Norge. Personer som har begått straffbare handlinger kan få avslag på søknaden.
3 måneder siden
En familie opplevde en ubehagelig situasjon på toget da deres ni år gamle sønn, som har cøliaki, ble nektet å spise sin medbrakte glutenfrie mat i togrestauranten. Personalet hevdet feilaktig at det var Mattilsynets regler som forbød dette, men Mattilsynet bekrefter at det ikke finnes slike regler. Moren opplevde situasjonen som urettferdig og diskriminerende. Vy beklager hendelsen og sier de vil ta saken internt, men moren etterlyser konkrete endringer i rutinene for å sikre at personer med matintoleranser kan spise trygg mat på toget.
3 måneder siden
Familien Thorvaldsen fra Drøbak opplevde en ferie preget av kaos og frustrasjon på Gran Canaria. De hadde booket tre ulike leiligheter, men den andre leiligheten viste seg å være solgt uten at Booking.com var informert. Dette førte til at familien ikke fikk sjekket inn og måtte finne alternative løsninger. En ny leilighet ble booket, men den var reservert for en annen dato. Datteren i familien måtte reise hjem for å løse plassmangel i en midlertidig leilighet. Booking.com beklager situasjonen og sier de handlet raskt etter å ha blitt varslet om salget av leiligheten, men at manglende varsel fra eiendomseieren var årsaken til problemene.
4 måneder siden
En teknisk feil på flyplassen i Las Palmas førte til at flere Norwegian-passasjerer ikke fikk sjekket inn og ble etterlatt. Også andre flyselskaper, som SAS, opplevde problemer. En tipser melder om kaos ved innsjekkingen, mens Amedia-direktør Erik Sønstelie beskriver manglende informasjon og manuell innsjekk med kulepenn og papir. Flypersonalet måtte i tillegg avvise passasjerer på grunn av overbooking, noe som forverret situasjonen for de reisende.
4 måneder siden
Pål Bakke og en kameratgjeng fra Ålesund skulle på den årlige Kiel-turen. Ved innsjekk på Vigra flyplass ble Bakke og fem andre passasjerer nektet ombordstigning på flyet til Oslo, som skulle mellomlande i Kristiansund. Dette til tross for at det var ledige plasser ombord. De tre andre kompisene fikk reise, men er frustrerte over hendelsen. Bakke måtte dra hjem med kofferten, mens kompisene er på vei til Kiel. SAS har ikke gitt noen forklaring på hvorfor passasjerene ble nektet ombordstigning.
1 måned siden
Etter køkaoset på Gardermoen, der passasjerer mistet fly, vil ikke Avinor gi refusjon, og viser til flyselskapene. Forbrukerrådet påpeker at passasjerene kan havne i en vanskelig situasjon, da det ikke finnes en «flyplassansvarslov». Rådet mener likevel Avinor bør ta ansvar for utgiftene. Norwegian tilbød ombooking, mens SAS råder passasjerer med krav om å kontakte Avinor. Avinor begrunner avslaget med en umeldt kontroll og understreker at flyselskapene er ansvarlige for passasjerenes reiser.
1 måned siden
En familie i Bergen ble nektet visning på en leilighet fordi utleieren mente de ikke snakket godt nok norsk. Familien følte seg diskriminert og kontaktet Likestillings- og diskrimineringsombudet, som bekrefter at språk kan være grunnlag for diskriminering. Utleieren avviser anklagene og forklarer at de prioriterte norsktalende leietakere fordi de selv ikke er gode i engelsk. Familien, som nylig har fått barn, ønsker å flytte til en større leilighet, men er bekymret for diskriminering i boligmarkedet.