Flere Verisure-kunder har opplevd ubehagelige overraskelser ved oppsigelse av sine alarmavtaler. De må betale opptil 3000 kroner for å beholde elektroniske dørlåser de allerede har betalt rundt 4000 kroner for.
Kundene føler seg dårlig informert om at utstyret ikke er deres eiendom. Verisure hevder at vilkårene er kommunisert gjennom avtaler og velkomstsamtaler, og at kostnaden ved oppsigelse dekker service for å sikre at låsen fungerer uten alarmsystemet.
Kundene beskriver situasjonen som urimelig.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Kunder ved Manglerud senter har opplevd å få uventede og høye parkeringsfakturaer, noen opp til 6000 kroner, for parkering de ikke har hatt. Feilen skyldes et strømbrudd som har påvirket kameraene i parkeringshuset, noe som har ført til at kunder har blitt registrert for å ha parkert i flere dager. Selv om parkeringsselskapet One Park beklager feilen og har lovet å rette opp i feilaktige belastninger, har hendelsen skapt irritasjon og mistillit blant kundene. Selskapet oppfordrer kunder som har blitt feilaktig belastet til å kontakte kundeservice for refusjon.
3 måneder siden
Home & Cottage-kunder er frustrerte etter at selskapet gikk konkurs. Flere har betalt store forskudd for varer de nå frykter å ikke få. Kunder reagerer på manglende informasjon og at selskapet reklamerte for salg like før konkursen. Enkelte kunder har betalt opptil 22.000 kroner i forskudd. Bostyrer vurderer opphørssalg eller salg av varebeholdningen. Forbrukerrådet anbefaler kundene å kreve gjennomføring av avtalen eller tilbakebetaling fra konkursboet, men advarer om at de kan tape penger. Det er usikkert hvor mye kundene vil få tilbake.
1 måned siden
Preben Nilsen opplevde en ubehagelig overraskelse da hans rentefrie delbetalingsavtale hos Skeidar ble omgjort til en avtale med 23,5% rente etter en forsinket betaling. Nilsen kritiserer Skeidar og finansieringsselskapet Svea for mangelfull informasjon og urimelige vilkår. Forbrukerrådet støtter Nilsen og påpeker at vilkårene er strenge og lite transparente. Skeidar har i ettertid justert informasjonen på sin nettside for å tydeliggjøre betingelsene. Svea innrømmer at deres interne policy om en syv dagers betalingsutsettelse ikke er nedfelt i de skriftlige betingelsene.
25 dager siden
Telia-kunder er frustrerte etter at TV 2-kanalene ble fjernet fra deres TV-pakker grunnet manglende enighet om en ny distribusjonsavtale. Kunder klager over manglende informasjon og utilstrekkelig kompensasjon, og mener de ikke får det de betaler for. Telia tilbyr poeng eller en kontantkompensasjon, men Forbrukerrådet mener dette er utilstrekkelig for mange, spesielt de som bor i sameier. TV 2 beklager situasjonen og erkjenner at avstanden mellom partene er stor, men understreker at kundene finner veien til TV 2s innhold på andre måter.
2 måneder siden
Bompengeselskapet Finter AS er under kraftig kritikk for sine høye gebyrer og mangelfulle skilting, noe som har ført til et stort antall klager fra frustrerte forbrukere. Kunder har opplevd at gebyrene for «lagring og oppslag» overstiger selve bom- eller parkeringsavgiften, noe som har ført til beskyldninger om å bli flådd. Forbrukerrådet anser Finters praksis som urimelig og anbefaler forbrukere å bestride kravene. Daglig leder i Østre Toten Skilag forteller at også de mottar klager på Finters system, men er bundet av investeringer i systemet. Finter selv forsvarer gebyrene og mener de er nødvendige for å sikre en rettferdig byrdefordeling mellom de som betaler og de som ikke betaler.
2 måneder siden
Kunder i Sparebanken Øst og Sparebanken Vest har reagert på et gebyr på 2,50 kr som belastes hver gang de bruker bankkortet. Dette gjelder særlig kunder med eldre kontoer eller de som ikke er en del av bankenes fordelsprogram. Flere kunder er frustrerte over manglende informasjon om gebyret og muligheten for å unngå det. De mener bankene burde vært tydeligere med denne informasjonen. Sparebanken Vest opplyser at gebyret er en del av prislisten for kunder utenfor fordelsprogrammet, men vil se på sine rutiner for å sikre bedre kundeopplevelse fremover.
4 måneder siden
Artikkelen avdekker hvordan butikkjeder lurer kunder med tilsynelatende gode tilbud på julevarer. Prisene varierer sterkt mellom ulike størrelser av samme produkt, og kunder kan ende opp med å betale betydelig mer enn forventet. For eksempel kan en liter gløgg være fem ganger dyrere enn en halvliter. Mange kunder opplever dette som forvirrende og vanskelig å navigere, og de er sjokkerte over prisforskjellene. Butikkene forsikrer at de fyller på med varer, men enkelte juleprodukter er begrenset.
4 måneder siden
En kunde klaget til DNB Eiendom i Skien etter å ha oppdaget at meglerprovisjonen var dobbelt så høy som forventet. Provisjonen var basert på både salgssum og fellesgjeld, mens oppdragsavtalen var uklar på dette. DNB Eiendom tilbød kunden et «fullt og endelig oppgjør» på 44.650 kroner, men krevde at avtalen skulle være konfidensiell. Kunden aksepterte avtalen, men har senere valgt å dele sin opplevelse. DNB Eiendom hevder at feilen ble raskt rettet opp, og at de ikke benytter taushetsplikt i vanlige avtaler, men i enkelttilfeller eller tvistesaker. De har ikke svart på hvor ofte de inngår slike avtaler.
2 måneder siden
Flere boligkjøpere opplever at boliger blir kuppet før visning, spesielt i Oslo, Stavanger og Bergen. Et par i Oslo betalte 900.000 kroner over prisantydning for å sikre seg en bolig etter en privatvisning. Tall fra Finn.no viser en økning i antall boligkupp i januar 2025. Regjeringen foreslår nå å stramme inn reglene for budfrister og boligkupp for å skape en mer rettferdig boligmarknad. Eiendomsmeklere påpeker at kupping hindrer en reell markedstest, og at verken selger eller kjøper vet om de har gjort en god handel. En bolig på Randaberg ble solgt for en million over prisantydning dagen etter visning.
4 måneder siden
Norske hoppstjerner uttrykker sterk misnøye med at ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til de to siste rennene i Hoppuka. Mens Viaplay sender de to første rennene, vil de siste rennene i Innsbruck og Bischofshofen ikke bli vist på norsk TV. Dette skyldes en 'Østerrike-pakke' med en høy pris som TV-kanalene anser som for dyr i forhold til potensielle seertall. Hoppstjernene og hopp-sjefen er bekymret for at norske seere går glipp av viktige renn i en tradisjonsrik TV-begivenhet. Samtidig er det stor interesse for Hoppuka i Tyskland, med forventet 100 000 tilskuere.