Kunder i Sparebanken Øst og Sparebanken Vest har reagert på et gebyr på 2,50 kr som belastes hver gang de bruker bankkortet. Dette gjelder særlig kunder med eldre kontoer eller de som ikke er en del av bankenes fordelsprogram.
Flere kunder er frustrerte over manglende informasjon om gebyret og muligheten for å unngå det. De mener bankene burde vært tydeligere med denne informasjonen.
Sparebanken Vest opplyser at gebyret er en del av prislisten for kunder utenfor fordelsprogrammet, men vil se på sine rutiner for å sikre bedre kundeopplevelse fremover.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Sparebankutvalget har foreslått å fjerne kundeutbytte fra norske banker, noe som har ført til sterke reaksjoner fra kunder. Mange kunder ser på utbyttet som et viktig bidrag i en dyrtid, og mener det er mer rettferdig enn høye bonuser til toppledere. Samtidig hevder noen at kundeutbytte er konkurransevridende og gjør lån dyrere. Boliglånstjenesten Clinsj påpeker at bankene som gir utbytte ofte har dårligere priser enn de som ikke gjør det. Bulder har mottatt et stort antall tilbakemeldinger fra kunder som ønsker å beholde ordningen. DNB mener på sin side at kundeutbytte reduserer konkurransen. Utredningen er nå sendt på høring, og Finansdepartementet skal ta en endelig avgjørelse.
2 måneder siden
Cecilie Bye Nordskag (43) er skuffet over Sparebanken Vest fordi hun mener hun aldri ble informert om fordelsprogrammet Vestavinn, som gir gebyrfritak for kortbruk og e-faktura. Hun reagerer spesielt på at hun ikke ble informert om dette da hun arvet penger og overtok huslån etter morens bortgang i 2019, da hun trolig ville kvalifisert for programmet. Kommunikasjonssjef i Sparebanken Vest, Hanne Dankertsen, sier banken informerer om priser og vilkår, men vil likevel gjennomgå rutinene sine for å forbedre kundeinformasjonen. Hun forklarer at gebyrene skyldes kostnader knyttet til drift og utvikling av banktjenester, og at totalkunder med lån og sparing hos banken får fordeler.
25 dager siden
Telia-kunder er frustrerte etter at TV 2-kanalene ble fjernet fra deres TV-pakker grunnet manglende enighet om en ny distribusjonsavtale. Kunder klager over manglende informasjon og utilstrekkelig kompensasjon, og mener de ikke får det de betaler for. Telia tilbyr poeng eller en kontantkompensasjon, men Forbrukerrådet mener dette er utilstrekkelig for mange, spesielt de som bor i sameier. TV 2 beklager situasjonen og erkjenner at avstanden mellom partene er stor, men understreker at kundene finner veien til TV 2s innhold på andre måter.
2 måneder siden
Flere Verisure-kunder har opplevd ubehagelige overraskelser ved oppsigelse av sine alarmavtaler. De må betale opptil 3000 kroner for å beholde elektroniske dørlåser de allerede har betalt rundt 4000 kroner for. Kundene føler seg dårlig informert om at utstyret ikke er deres eiendom. Verisure hevder at vilkårene er kommunisert gjennom avtaler og velkomstsamtaler, og at kostnaden ved oppsigelse dekker service for å sikre at låsen fungerer uten alarmsystemet. Kundene beskriver situasjonen som urimelig.
2 måneder siden
Bompengeselskapet Finter AS er under kraftig kritikk for sine høye gebyrer og mangelfulle skilting, noe som har ført til et stort antall klager fra frustrerte forbrukere. Kunder har opplevd at gebyrene for «lagring og oppslag» overstiger selve bom- eller parkeringsavgiften, noe som har ført til beskyldninger om å bli flådd. Forbrukerrådet anser Finters praksis som urimelig og anbefaler forbrukere å bestride kravene. Daglig leder i Østre Toten Skilag forteller at også de mottar klager på Finters system, men er bundet av investeringer i systemet. Finter selv forsvarer gebyrene og mener de er nødvendige for å sikre en rettferdig byrdefordeling mellom de som betaler og de som ikke betaler.
3 måneder siden
Et regjeringsoppnevnt utvalg har foreslått å fjerne kundeutbytte fra sparebanker, en ordning der kunder får tilbakebetalt deler av bankens overskudd. Forslaget møter motstand fra flere hold. Bulder Bank opplever stort engasjement fra kunder som ønsker å beholde ordningen, mens DNB mener den reduserer konkurransen. Rødt-leder Marie Sneve Martinussen kritiserer forslaget og mener det vil svekke bankkundenes stilling. Utredningen er nå på høring, og det er opp til politikerne å avgjøre om forslaget skal gjennomføres.
29 dager siden
En kunde reagerer på Rema 1000s prising av laks, hvor økologisk laks prises per stykk mens billigere alternativer prises per kilo. Dette gjør det vanskelig å sammenligne priser, og kunden mener det er en form for lureri for å få kundene til å kjøpe dyrere produkter. Rema 1000 forklarer at kilopris brukes når vekten varierer, og stykkpris når vekten er fast, men de vil vurdere om de kan kommunisere prisene tydeligere. Rema 1000 mener de overholder prisopplysningsforskriften.
3 måneder siden
Det er uenighet om kundeutbytteordningen i sparebanker, en ordning som potensielt berører 1,3 millioner norske bankkunder. Sparebankutvalget har foreslått å fjerne kundeutbytte, noe som har ført til debatt. Simen Munter, direktør i Clinsj, hevder at bankene som tilbyr kundeutbytte, ikke har de mest fordelaktige lånebetingelsene. Simen Eilertsen, konserndirektør i Bulder, tilbakeviser dette og får støtte fra Renteradar, som mener kundene får gode betingelser i tillegg til utbytte. Munter står fast ved at kundeutbytte skaper forvirring og hindrer konkurranse, mens Renteradar mener bankene bør få fortsette med utbytteordningen, da de ikke finner signifikante renteforskjeller mellom banker med og uten kundeutbytte.
1 måned siden
Artikkelen belyser store forskjeller i boligrenter mellom ulike banker. NorDirekte leder an med markedets laveste rente, mens andre banker som KLP og Nybygger også har redusert sine renter. Markedseksperter påpeker at kunder kan spare betydelige summer ved å bytte til banker med lavere rente, selv om det krever en viss innsats å flytte betalinger. Banker som DNB og Bulder Bank forsikrer at de vil opprettholde konkurransedyktige vilkår, og mener konkurransen om kundene er sterk. Det understrekes at det er blitt enklere å bytte bank, og at potensielle besparelser kan være betydelige.
2 måneder siden
Forbrukerrådet tar til orde for å avskaffe gebyrer på kort- og kontantbetalinger, da de mener dette i praksis rammer de 200.000 nordmennene uten smarttelefon. Direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, fremhever at gebyrene fungerer som en ekstraskatt og skaper utenforskap. Utspillet kommer i forbindelse med Betalingsutvalgets NOU (Norges offentlige utredninger) om trygge og enkle betalinger.