Ikea-sjef Carl Aaby forteller om etableringen av et minivarehus i Karl Johans gate, hvor de nå selger rundt 1000 varer, inkludert softis og kaffe. Han vurderer også å introdusere pølser.
Årsrapporten viser et fall i lønnsomhet som følge av et stort priskutt på 2800 varer, men dette er et bevisst grep for å holde prisene lave. Ikea jobber med å utvide varehuset på Furuset, men er avhengig av godkjenning fra kommunen.
Aaby uttrykker bekymring for den nye aktøren Temu, og understreker viktigheten av like konkurransevilkår for alle aktører.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Forbrukerrådet reagerer på at Circle K Lilleaker over tid har hatt et tilbud med halv pris på vafler og pølser. Jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet påpeker at salg som varer mer enn et par uker kan gi et feilaktig inntrykk av prisfordelen. Circle K sentralt, ved Kjetil Foyn, opplyser at den aktuelle stasjonen er selvstendig, men at de vil gjennomgå rutinene sine for å sikre at regelverket følges. Iversen forklarer at unntak finnes, som tidsbegrensede tilbud eller rabatter knyttet til kundeklubb, og foreslår at bensinstasjonen heller markedsfører seg med «alltid lave priser».
3 måneder siden
Lavpriskjeder i Skandinavia presser prisene på dagligvarer. I Danmark selges havregryn for fem danske kroner kiloet hos Rema 1000 og Netto. I Stockholm gir en Ica-butikk bort gratis julmust mot pant. Butikken har kjøpt inn 16 paller med drikke, og ifølge personalansvarlig er kundene fortsatt glad i julesmaken. Dette skjer etter en periode med hard priskonkurranse i dagligvarebransjen.
4 måneder siden
En reportasje fra Charlottenberg viser at prisene på julevarer i Sverige varierer stort. Noen varer, som ribbe, har blitt betydelig dyrere, mens andre fortsatt er billigere enn i Norge. Butikksjefen på Hypermat forteller at de har mange norske kunder, spesielt fra Innlandet. Priskrigen i Norge har ført til at enkelte julevarer er billigere der enn i Sverige, noe som gjør det viktigere å være prisbevisst. Den totale prisforskjellen på en handlekurv er mindre enn tidligere, men det er fortsatt penger å spare på enkelte varer.
3 dager siden
Rema 1000 får kritikk for sine nye elektroniske prisetiketter. Forbrukerrådet mener skriften er for liten, spesielt på enhetsprisen.
4 måneder siden
Dagligvarekjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra har startet en priskrig på juleøl, med priser så lave som 25 kroner for en halvliter Ringnes juleøl. Dette har ført til kritikk fra blant annet Actis, som mener at lave priser på alkohol kan føre til økt konsum og utfordringer for familier i julen. Samtidig har kjedene også redusert prisene på alkoholfrie alternativer, med opptil 72 prosent prisreduksjon på enkelte produkter. Feilprising i butikkene har blitt rapportert, men kjedene forklarer dette med høyt salgstrykk og hyppige prisjusteringer. Kjedene forsvarer prisreduksjonene som en del av konkurransen i dagligvaremarkedet.
4 måneder siden
En priskrig mellom Kiwi og Rema 1000 har ført til at flere julevarer er billigere nå enn i 2011, og i noen tilfeller billigere enn for 50 år siden. Pepperkakedeig er det mest ekstreme eksemplet, med en kilopris som er over 12 ganger lavere enn i 2011. Priskrigen skyldes delvis fraværet av prisjegere og et ønske om å øke salgsvolumet. Eksperter advarer likevel om at dette kun gjelder et begrenset antall varer, og at andre priser kan øke. En blogger beskriver situasjonen som «helt konge» for forbrukerne.
4 måneder siden
Dagligvarekjeder som Rema 1000 har senket prisene på julevarer til rekordlave nivåer, med pepperkakedeig til 2,70 kroner som et eksempel. Dette har skapt debatt om hvordan prispress påvirker matens verdi og matsvinn. Anja Bakken Riise fra Framtiden i våre hender mener slike priser gir et skjevt bilde av matens verdi og bidrar til økt matsvinn. Samtidig forklarer markedsføringsekspert Trond Blindheim at lave priser er en strategi for å tiltrekke kunder til butikkene. Regjeringen har sendt en ny matsvinnlov ut på høring, som blant annet vil pålegge matbransjen å donere overskuddsmat og redusere datovarer. Rema 1000 hevder de allerede jobber aktivt med å redusere matsvinn.
4 måneder siden
Priskrigen i dagligvarebransjen har ført til at tynnribbe nå selges billigere enn hundemat. Lavpriskjedene Kiwi, Extra og Rema 1000 selger ribbe for 44,90 kr per kilo, noe som er under innkjøpspris. Dette er positivt for de med dårlig råd, men kan føre til overforbruk og matsvinn. Enkelte mener at hyppige tilbud er et problem og at jevne priser ville vært bedre. Dagligvarekjedene selv bekrefter at de selger ribbe med tap for å lokke kunder. De oppfordrer likevel kundene til å ikke handle mer enn de trenger.
8 timer siden
Normal-kjeden feirer en stor milepæl med åpningen av sin butikk nummer 200 i Norge. Selskapet fortsetter sin raske ekspansjon og planlegger flere store butikker.
3 måneder siden
En fersk meningsmåling viser at et klart flertall av norske forbrukere ønsker faste lave priser i dagligvarebutikkene, fremfor hyppige tilbud. Forbruksforsker Karl Fredrik Tangen kritiserer dagligvarekjedenes komplekse rabattordninger, og mener de skaper forvirring og usikkerhet for kundene. Han hevder at kjedene bruker disse ordningene for å vanskeliggjøre prissammenligning, og at det er behov for reguleringer. Dagligvarekjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop avviser kritikken og hevder at de har både faste lave priser og gode tilbud. Coop mener de har god innsikt i kundenes preferanser, og at kundene setter pris på rabatter og tilbud.