Trafikverket i Sverige har hevet kontrakten med AF Gruppen angående prosjektet E4 Forbifart Stockholm. Begrunnelsen er at AF Gruppen urettmessig har holdt tilbake informasjon og misbrukt avtalte kompensasjonsformer.
Trafikverket har påpekt flere alvorlige mangler ved kontrakten etter en revisjon som startet i 2024. Den gjenværende produksjonsverdien av kontrakten var på omtrent 1 milliard kroner.
Trafikverket varsler også en politianmeldelse som følge av saken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Det svenske Trafikverket har hevet kontrakten med AF Gruppen angående E4 Forbifart Stockholm-prosjektet, og politianmelder selskapet for bevisst og systematisk overfakturering. Trafikverket hevder AF Gruppen urettmessig har holdt tilbake informasjon og misbrukt kompensasjonsordninger. AF Gruppen avviser anklagene og er sterkt uenig i beslutningen om å heve kontrakten, og vil nå vurdere nødvendige tiltak. Den gjenværende produksjonsverdien for prosjektet var på omtrent 1 milliard kroner. Trafikverket understreker at de har nulltoleranse for uregelmessigheter og juks, og forventer ikke at dette vil påvirke åpningen av E4 Forbifart i 2030.
2 måneder siden
AF Gruppen er anklaget for overfakturering av den svenske statlige etaten Trafikverket i et stort veiprosjekt i Stockholm. En granskingsrapport fra Ernst & Young (EY) viser en differanse på 280.000 timer mellom fakturert tid og faktisk arbeidstid, noe som tilsvarer en overfakturering på 171 millioner kroner. AF Gruppen avviser anklagene og hevder at faktureringen er i henhold til kontrakten. Trafikverket har hevet kontrakten med AF Gruppen og planlegger å politianmelde saken. En advokat understreker viktigheten av at den som granskes får mulighet til å svare på anklagene før konklusjoner trekkes.
6 timer siden
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler en stor bot til Telia. Årsaken er at Telia skal ha mottatt statlige midler for basestasjoner som ikke var oppgradert som avtalt.
4 måneder siden
Oslo kommune har sagt opp renholdskontrakter til en verdi av 130 millioner kroner etter at Arbeidstilsynet avdekket alvorlige regelbrudd hos flere renholdsselskaper som jobbet på Oslos skoler. Regelbruddene inkluderte ansatte uten arbeidstillatelse, mangelfulle kontrakter og bruk av ikke-godkjente underleverandører. Kommunen begrunner oppsigelsen med at bruddene er uforenlige med Oslomodellen og kommunens arbeid mot arbeidslivskriminalitet. De berørte selskapene uttrykker overraskelse og mener at feilene er rettet opp i ettertid, og at det ikke er grunnlag for oppsigelse.
6 timer siden
Nkom varsler et stort overtredelsesgebyr til Telia. Årsaken er at Telia skal ha mottatt statlige midler for arbeid som ikke var utført.
6 timer siden
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler en stor bot til Telia. Årsaken er at Telia mottok statlige midler for baseoppgraderinger som ikke ble fullført som avtalt.
2 måneder siden
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler Telenor et gebyr på 50 millioner kroner etter at nødnumrene var nede flere ganger høsten 2024. Problemene rammet nødnumrene 110, 112 og 113 i august, september, oktober og november. Nkom mener Telenor har gjort flere feil og hatt mangelfull risikovurdering. Totalt har Telenor hatt 22 overtredelser av lov og forskrift. Bare i november ble nesten 1500 nødanrop berørt. Telenor har frist til 17. mars for å gi tilbakemelding før et endelig vedtak fattes.
2 dager siden
Sametinget ga en lånegaranti på over 9,3 millioner kroner til et selskap de selv eier aksjer i. Nå settes det i gang en ekstern gransking av saken.
1 måned siden
Norgesgruppen, Coop og Rema 1000 har klaget på Konkurransetilsynets vedtak om en bot på totalt 4,9 milliarder kroner for ulovlig prissamarbeid. Konkurransetilsynet har behandlet klagene, men har ikke funnet grunn til å endre vedtaket, og sender saken videre til Konkurranseklagenemnda. Prissamarbeidet bestod av at kjedene overvåket hverandres priser gjennom et omfattende system av prisjegere. Dersom kjedene ikke får medhold i Konkurranseklagenemnda, kan de ta saken videre til rettssystemet.
2 måneder siden
Flere Verisure-kunder har opplevd ubehagelige overraskelser ved oppsigelse av sine alarmavtaler. De må betale opptil 3000 kroner for å beholde elektroniske dørlåser de allerede har betalt rundt 4000 kroner for. Kundene føler seg dårlig informert om at utstyret ikke er deres eiendom. Verisure hevder at vilkårene er kommunisert gjennom avtaler og velkomstsamtaler, og at kostnaden ved oppsigelse dekker service for å sikre at låsen fungerer uten alarmsystemet. Kundene beskriver situasjonen som urimelig.