Russegruppen Yamas fra Sykkylven startet et bake-prosjekt for å finansiere sin russebil. De bakte tradisjonelle strandabakels, en type tynn vaffel, og fikk overveldende respons med 150 bestillinger på én dag. Med ett bakeljern i starten, jobbet de iherdig i bakekjelleren og solgte til slutt nesten 5000 bakels.
Dette ga dem en inntekt på 40. 000 kroner. Bakeljernene er laget av Rolf Per Saure, som holder tradisjonen i live.
Jentene var inspirert av Nikoline Myren Grønning, en lokal bakels-profil. Selv om de var skeptiske til smaken i starten, var prosjektet en suksess, men de planlegger ikke å gjenta det.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En russegjeng fra Sandvika videregående skole har i to sesonger jobbet i kioskene under ishockeylaget Frisk Asker sine hjemmekamper. Dugnaden har gitt dem nærmere 300.000 kroner i inntekt til russetiden. Dugnadssjef Sofia Ditlevsen forteller at dette er en fin måte å tjene penger på, samtidig som det er sosialt og at de slipper å selge dopapir. Pengene skal brukes på russebussen og feiring. Daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, er svært fornøyd med jobben russen gjør og fremhever deres ansvarlighet.
2 dager siden
En gruppe russ fra Gjøvik har investert stort i en russebuss. Prosjektet har kostet over tre millioner kroner.
2 måneder siden
En familie fra Oslo sa opp sine vanlige jobber for å drive Mariholtet Sportsstue i Østmarka. Under vinterferien opplevde de en rekordomsetning av boller, med hele 1000 solgte på én dag. Ekteparet, med bakgrunn fra kaffebransjen og kokkeyrket, realiserte drømmen om å starte egen bedrift, men innrømmer at det krever lange arbeidsdager og mye innsats. De bor på eiendommen og har integrert jobb og familieliv. Til tross for utfordringene stortrives de og oppfordrer andre med gründerdrømmer til å satse, men understreker viktigheten av hardt arbeid og sterk motivasjon.
1 måned siden
Mathea Bjørndalen (24), en matinfluenser kjent fra TikTok, driver en svært populær pop-up-butikk på Paleet i Oslo. Hennes «store, tjukke og myke» boller har skapt lange køer, og baksten selges ut på bare noen minutter. Bjørndalen jobber fra tidlig morgen til sent på natt for å møte etterspørselen, og oppdaterer følgerne sine på Snapchat om nye bakepartier. Populariteten har ført til at vekterne har reagert på de lange køene. Etter at pop-up-en stenger i slutten av mars, planlegger Bjørndalen en velfortjent ferie.
1 måned siden
En pop-up-butikk av TikTok-profilen Mathea Bjørndalen har ført til lange køer på kjøpesenteret Paleet i Oslo. Bjørndalen er kjent for sine videoer av fristende bakverk, og tiltrekker seg mange besøkende. Et kjærestepar har reist helt fra Moss for å smake på bakverkene. Den store pågangen gjør at det daglig selges mellom 500 og 700 boller og cookies.
3 måneder siden
Kirkens Bymisjon har etablert et stort produksjonskjøkken i Sandnes, med mål om å levere opptil 4000 måltider daglig. Kjøkkenet bruker overskuddsmat fra Matsentralen for å lage næringsrike måltider til vanskeligstilte i Bergen og Kristiansand. Prosjektet er et samarbeid med NAV, og gir arbeidstrening til lærlinger. Investeringene i kjøkkenet er på 12-14 millioner kroner, hovedsakelig finansiert av Norgesgruppen og andre investorer. Målet er å redusere matsvinn og hjelpe de som trenger det.
3 dager siden
Cathrine fra Valdres kom inn som reserve i Bakemesterskapet sesong 2 etter at en deltaker trakk seg. Hun var usikker på hvordan de andre deltakerne ville reagere på at hun egentlig ikke skulle være med, men valgte å fokusere på konkurransen. Med sin bakgrunn i estetikk og kunst, kombinerte hun lokale smaker fra Valdres i sine kreasjoner. Gjennom en intens konkurranse leverte hun imponerende kaker, til tross for noen nedturer underveis. Etter finalen ble hun kåret til Norges beste hobbybaker. Deltakelsen har styrket hennes selvtillit, og hun har nå startet eget firma som lager franske makroner med norsk vri.
2 måneder siden
Bolleland på Espa fikk et stort overskudd av boller da et steinras stengte E6. Da de donerte 5040 boller til Stange kommune, ble de overrasket over å måtte betale moms på gaven. Bolleland-eier Roger Danielsberg reagerte med vantro, og Carl I. Hagen har tatt saken videre til finansministeren. Skatteetaten påpeker at det finnes unntak for veldedighet, men SMB Norge mener regelverket bør oppdateres for å redusere matsvinn generelt. Bolleland har tapt 2,4 millioner kroner på grunn av raset, men en delvis åpning av veien har ført til økt salg.
1 måned siden
Elever ved Brandbu barneskole arrangerte en besteforeldrekafé for å samle inn penger til forskning på barnedemens, inspirert av TV-serien Team Pølsa. Arrangementet inkluderte kunstutstilling, kakesalg, loddsalg og auksjon. Engasjementet var stort, og elevene solgte over 1400 lodd på kort tid. Både elever, lærere, foreldre og besteforeldre bidro til arrangementet, som samlet inn 6854 kroner til Spleis-innsamlingen for forskning på den sjeldne sykdommen. Foreldre beskriver tiltaket som et herlig initiativ.
1 måned siden
Influenser Mathea Bjørndalen åpnet et pop-up-bakeri på Paleet i Oslo, noe som resulterte i lange køer. Mange hadde sett bakervarene på TikTok og ønsket å smake. Noen kunder ventet i timevis, mens andre ga opp. De som smakte bollene var fornøyde, men mente køen var for lang.