En fransk kvinne ble svindlet for 10 millioner kroner av en person som utga seg for å være Brad Pitt. Svindleren lurte kvinnen i halvannet år ved å sende kjærlighetsmeldinger og dikt, og overbeviste henne om å sende penger ved å hevde at han var alvorlig syk og trengte kostbar behandling.
Kvinnen oppdaget svindelen da hun så et bilde av Brad Pitt med en annen kvinne i avisen.
Brad Pitts talsperson advarer nå fans mot falske kontoer og uønsket kontakt på nett, og understreker at skuespillere ofte ikke har tilstedeværelse i sosiale medier.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En fransk kvinne ble svindlet for 10 millioner kroner av en person som utga seg for å være Brad Pitt på Instagram. Svindleren lurte kvinnen til å tro at de var kjærester over en periode på halvannet år, og overbeviste henne om å sende penger ved å hevde at han var syk og hadde problemer med tilgang til egne midler. Kvinnen oppdaget svindelen da hun så et bilde av den ekte Brad Pitt med sin partner. Brad Pitts representanter advarer nå mot falske kontoer og oppfordrer folk til å være forsiktige med uoppfordret kontakt på nett, spesielt fra kjendiser som ikke er aktive i sosiale medier.
3 måneder siden
En fransk kvinne ble svindlet for nesten ti millioner kroner av en person som utga seg for å være Brad Pitt. Svindleren kontaktet kvinnen via Instagram, først som Pitts mor, deretter som Pitt selv. Kvinnen ble forelsket i svindleren og sendte penger til det hun trodde var hans kreftbehandling. Svindleren brukte AI-genererte bilder for å overbevise kvinnen om at han var den ekte Brad Pitt. Kvinnen opplever nå latterliggjøring etter å ha fortalt sin historie på TV, noe som førte til at TV-kanalen avpubliserte episoden.
3 måneder siden
En kvinne mistet sparepenger og tok opp lån etter å ha blitt svindlet. Svindelen skjedde via en falsk nettartikkel og en falsk finansrådgiver.
2 måneder siden
En kvinne i 70-årene fra Møre og Romsdal er svindlet for flere millioner kroner etter å ha blitt kontaktet av personer som utga seg for å være fra Kripos og Interpol. Gjerningspersonene manipulerte kvinnen over flere dager gjennom kontantuttak og overføringer, og fikk henne til å reise til Tyrkia. Etter at et familiemedlem varslet politiet, ble det iverksatt en redningsaksjon i samarbeid med tyrkisk politi, Kripos og Interpol, og kvinnen returnerte til Norge. Politiet advarer nå om svindlernes profesjonalitet og oppfordrer folk til å være skeptiske og kontakte politiet på 02800 ved usikkerhet.
4 måneder siden
Kristin Grebstad ble svindlet for 102.000 kroner etter å ha klikket på en falsk lenke i forbindelse med et salg på nett. Svindlerne fikk tilgang til hennes private og grendehusets konto via BankID. Politiet ser en økning i digitale bedragerier og oppfordrer folk til å snakke åpent om svindel for å redusere skam og forebygge nye tilfeller. I Møre og Romsdal har bedragerisakene nesten doblet seg fra 2022 til 2024. Politiet understreker viktigheten av å kontakte bank og politi raskt ved svindel. Grebstad fikk tilbake pengene, men opplevelsen har vært lærerik.
26 dager siden
Pernilla Wahlgren og Bianca Ingrosso advarer fans mot svindel på Facebook, der noen utgir seg for å være dem. Svindlere bruker falske kontoer for å kontakte følgere, innlede forhold og be om penger. Wahlgren understreker at ingen av dem har Facebook-kontoer og oppfordrer folk til å ikke la seg lure.
1 dag siden
Politiet advarer mot en ny bølge av svindel hvor gjerningspersoner utgir seg for å være fra politiet. Flere personer har mottatt meldinger eller anrop fra svindlere som forsøker å skaffe seg sensitiv informasjon.
3 måneder siden
Live Farstad Elgenes ble svindlet for over 160 000 kroner etter å ha klikket på en falsk investeringsannonse på Facebook. Hun trodde hun snakket med en finansrådgiver som skulle hjelpe henne med å investere penger, men i stedet mistet hun alle sparepengene sine og tok opp lån. Svindlerne brukte falske nettsider og identiteter, og pengene ble overført til kontoer som nå disponerer 35 millioner kroner fra flere ofre. Politiet henla saken raskt på grunn av manglende opplysninger om gjerningspersonene. Svindel på nett er et økende problem, og politiet oppfordrer alle til å anmelde, selv om saken kan bli henlagt. Elgenes forteller at saken har påvirket henne psykisk, men hun ønsker å dele sin historie for å hjelpe andre.
2 måneder siden
Nordea Østfold advarer om økt kjærlighetssvindel, spesielt i forbindelse med valentinsdagen. Svindlerne kontakter ofre via sosiale medier og dating-sider, og etablerer falske forhold for å lure dem for penger. Eldre er spesielt utsatt, da mange overvurderer sin evne til å avsløre svindel. Banken anbefaler å være skeptisk til pengeforespørsler fra online-bekjentskaper, verifisere identiteter og diskutere forholdet med venner eller familie for å få en objektiv vurdering. Kjærlighetssvindel starter ofte uskyldig, men utvikler seg til emosjonell og økonomisk utnyttelse.
3 måneder siden
En kvinne, kjent som «lurelegen», er tiltalt for nye svindler. Hun skal ha lurt flere personer til å betale for varer og tjenester de ikke fikk. En kvinne betalte 12.000 kroner for å leie en leilighet i Spania som «lurelegen» ikke disponerte. I tillegg skal to menn ha overført over 200.000 kroner for falske operasjoner. «Lurelegen» har tidligere blitt dømt for lignende bedragerier, og saken skal behandles i Agder tingrett i slutten av januar. Kvinnens forsvarer opplyser at hun sannsynligvis vil tilstå de fleste forholdene.